A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• Lancelot1983
    VdG 1. szezonösszegzés 2. rész:

Bajnokság:

Igazából a nagyokkal csak a bajnokság közepéig tudtuk tartani valamennyire a lépést, de ez nem is csoda Benfica-Porto éves fizetés 20M font körül, Sporting több mint 16M font, de Braga is 4M, viszonyításképpen nálunk ez idén csak 2M font volt. Az elején el kell ismerni nagyon sokszor szerencsénk volt, főleg idegenbeli meccseken, amiken nem érdemeltünk győzelmet, és sorozatban nyertem őket. Végül 2 fordulóval a vége előtt még 2 pont előnyöm volt a 4. helyen lévőhöz képest.
    Nagy csapatok ellen Braga-Sporting 2-2 pont, Porto ellen csak 1 pont, de Benfica ellen 6 pontot sikerült gyűjteni. Arouca viszont oda-vissza vert minket, mondjuk, ezen nem csodálkozom, ők voltak az egyetlen ilyen csapat.

Marítimo kiesése nagyon meglepő, nem csak azért, mert kiestek, hanem mert tök utolsóként nagyon kevés ponttal és igazából esély nem volt rá, hogy bent maradjanak. Utolsó nem tudom 5-6-7 fordulóra úgy érkeztünk, hogy 2 csapatnak van reális esélye kiesni még a Marítimo mellett a Setúbalnak azért jóval nagyobb volt és Pacosnak. Setúbal egyszerűen megtáltosodott, utolsó 4 meccsét megnyerte, de utolsó 11 meccséből 7 győzelem 1 döntetlen 3 vereség. Pacos utolsó 12 meccsén 2 győzelem 5-5 vereség és döntetlen. Utolsó fordulóban Setúbal nyert Pacos csak x 34 illetve 32 pont. Sajnálkozom, hogy a Pacos kiesett két kupa döntőjük si volt, meg szerintem nem is játszottak rosszul, erre nézem Tondela a kieső, ugyanannyi ponttal, mint Pacos, kiderült, hogy a Tondela utolsó 5 meccsét elbukta előtte csak 3 x, értük is kár, Petit nagyon összerakta őket, Liga kupát is behúzták. Végét elrontották, kár, a Setúbál huszáros hajrának.

A Braga nagyon rosszul kezdte a szezont, de naivitás lett volna azt gondolni, hogy ott is maradnak, én tartottam tőle, feltámadnak, Arouca tartja a remek formáját, mi hullámvölgybe kerülünk és csak 6. hely lesz meg. Braga be is indult győzelmet győzelemre halmozva, nagyon hamar a 6. helyre ugrott fel a bajnokság második felében. Arouca meg szerencsére végén hullámvölgybe került, volt egy 5 meccses 4 vereség 1 döntetlen, utána viszont 7 meccs zsinórban győzelem és utolsó fordulóban vereség.
    Sporting teljesen magabiztosan simán vezette a bajnokságot, majd a 20. forduló körül volt egy 9 meccs 1 győzelem 4 döntetlen 4 vereség 4 rúgott gól, repült is a menedzser.
    Tabella
    Tabella hazai
    Tabella idegen

B és ifi csapat:

U19 3. lett, Braga és Pacos mögött, de 1 osztályú a csoportban még Académica és Moreirense, szóval ez kb a várt eredmény.

B csapat 5 és 2 fordulóval a vége előtt még kieső helyen volt, de végül 15. lett a 24 csapatos bajnokságban, köszönhetően, hogy utolsó 5 meccsből 4-t nyertünk. 9. fordulóban még 1. helyen 12. fordulóban pedig még 3. helyen is voltak.

Túl sok jó ifistát most nem kaptam reménykedtem, hogy kapok 2 olyan ifistát, akik majd 1-2 éven múlva már a felnőtt keretet erősíthetik, de nagyon nagy csalódás volt a felhozatal.

Jövőre vagy legkésőbb utána a B csapat ki fog esni, mert elsősorban az U19-ből feljött játékosok alkotják majd.
    2. osztály Tabella
    2. osztály Tabella hazai
    2. osztály Tabella idegen
    Egyéb:

Brazil olimpiai csapat edzője leszek, elutasított, Portugálisa, Svédország, Dánia, meg még valaki, ajánlatott tett Brazília, Argentína, Ghána meg még valaki, nyilván ezek a ligák nincsenek betöltve ezért fogadtak fel, az európaiak be vannak.

Év edzője szavazáson 2. lettem. Tozé az év csapatába is bekerült és gólpassz listán 3. lett. Cafú csak azért nem került be az év csapatába, mert az ő posztja DM csak és ilyen poszt az év csapat választáson. Egyébként mondjuk Tozé nem tudom, hogy került be, mert 2 játékos is volt 7,6 feletti értékkel Tozé meg kb csak 7,35 körül lehetett.

Érdekesebb eredmények:

EL: St. Etienne-Liverpool 1-1 11-esekkel nyert a St. Etienne, Roux fantasztikusan játszott náluk ebben a sorozatban, 16 között búcsúzott a Braga a Bilbao ellen, Sporting pedig csak csoport 3. lett, úgy hogy utolsó fordulóban elég lett volna nyernie hazai pályán West Ham ellen, de kikaptak

BL: Arsenal- Man. City 2-0, Porto 16 között esett ki Valencia ellen, úgy hogy első meccsen nyertek 3-0-ra majd Valenciában kikaptak 4-0-ra, következő körben Bayern szinte lemásolta a Porto, hazai pályán 3-1 Valencia ellen idegenben 3-0-ra kikaptak, Benfica még 16 között búcsúztatta a PSG-t, de Atlético Madrid ellen már nem tudott továbbmenni

Anglia: Arsenal a bajnok 99 ponttal 1 vereséggel
    Németország: Dortmund, Leverkusen, Bayern a sorrend
    Görögország: Iraklis kiesett
    Olaszország: Juventus 102 pont utána Napoli-Roma 69-69, Sampdoria kiesett
    Többi bajnokságban olyan nagyon nagy meglepetések nem voltak, meg vízilabda eredmény sem, gondolom ez annak köszönhető, hogy normálra van állítva az eredmények feldolgozása, és nem gyorsra.