A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
Rudee #102785 Nos, folytattam.
A kupában egy meccs jutott. Rögtön kifogtam egy ellenfelet szintén az élvonalból, 0-2 lett a JJK ellen. Itt nem is voltak terveim.
A bajnokságban a HJK elleni nyitómeccs megfelelt a várakozásoknak, kapusunknak köszönhetően "csak" 0-3. De idén még nem őket kell megverni. A második körben félidőben kellett változtatni, mert 2 védő is siralmas volt. Viszont jó húzás lett belőle, mert a szünet után Hazard duplájával sikerült fordítani és győzni a jóval esélyesebb Mariehamn stadionjában. Utána megint idegenben szerepeltünk, most a VPS ellen. Megint hátrányból jöttünk vissza, mindenki elégedett lehetett a megszerzett 1 ponttal. A változatosság kedvéért a negyedik fordulóban is idegenben játszottunk. Az AC Oulu ellen olyat művelt a két középső védőm a fordulás után, amit még nem láttam. Nem túl gyors támadásoknál együtt léptek ki az egy árva csatárra, így mindkétszer a felfutó balszélső került ziccerbe. A vége sima 1-3, pedig sokkal több volt a meccsben... otthon szét kell csapni őket.
A legutóbbi meccs végre újra otthon, ellenfél a tavalyi 6. és kupagyőztes Lahti. Felemás meccsen igazságos 1-1.
Érdekesség, hogy az utolsó 2 meccsen a MoM ugyanaz a játékos lett. Előbb az Oulu, majd átigazolása után a Lahti játékosaként. Lehet le kéne igazolnom? :D
Menet közben lezárult az átigazolási időszak is. Volt még mozgás a korábban posztolt képhez képest. Először valami migráns ügynök beajánlott egy afrikai játékost Törökországból, Ő nem jött végül, mert van fontosabb poszt is ahol kell erősíteni. Viszont szétnéztem az ügyfelei között, így rábukkantam egy szenegáli csapatra, ahonnét el is hívtam 5 játékost is próbajátékra. Végül kettőt igazoltam le végleg, de a többiek is szem előtt maradnak. Ez amúgy ritka lehetőség, mert scout-ot Afrikába nem tudok küldeni, viszont ügynökökön keresztül rá lehet találni 1-2 jobb játékosra. Hasonló úton érkezett egy brazil védő is, bár az esetben pont Ő volt az ajánlott játékos. Gondoltam, hogy ha van a csapatban egy Hazard, akkor akad hely egy Hulknak is :D
A szenegáliak közül Sagna reményeim szerint pótolni tudja majd a HJK-hoz távozó Ibiyomi-t. Diarra nem egy extra így elsőre, de látok benne fantáziát. Nikkari (29) és Tshibasu (28) helyett fiatalabbakat játszatok, mert elvárják és nem is rosszabbak. Az értük kapott összeg minimális, de a fizujukon spórolunk. Amúgy is arra készülök, hogy a június végén lejáró szerződésű játékosok közül érkezik 1-2 (jelenleg május 10. van). Hamarosan csatlakozik a Győrbe visszakölcsönzött Vida, így szélsőket kell keresnem elsősorban.
A folytatás nem lesz könnyű, mert a húzóemberek közül az előző meccsen meghúzódó Hazard 4-5 hétre kiesett. Pótlás persze van, de kevésbé minőségi. A meccsek: Inter Turku (o), TPS (o), SJK (i), KuPS (i), JJK (o) majd pedig Jaro (i). Ezzel lemegy az első kör, remélem 7-8 pontot sikerül összeszedni még addig.