A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• szoltan
    Szia Korbin!

Én is a Concord Rangerssel tolom, tavaly is volt már velük egy karrierem (akkor felmentünk a PL-ig), de az FM16-ban is játszom most velük. Nem egy lélekemelő feladat őket irányítani, az biztos. Eddig sikerült két bajnoki címmel fellépni a League 2-be, jelenleg a szezon kezdete előtt vagyok. Az 1. idény kicsit simább volt, a 2.-nál már csak 2 ponttal lett meg a bajnokság. Az 5-6. osztály nem sokban különbözik egymástól, gyakorlatilag mindenki el tud verni mindenkit, rendkívül sok a körbeverés.

Az anyagi helyzet katasztrofális, pedig a fizetési kereten belül tudtam eddig mindig maradni. Az 1. idény előtt próbáltam kupát szervezni nagyobb csapatokkal, abból jött be egy kis cash, és az FA kupában is sikerült eljutni azt hiszem a 2. fordulóig kedvező sorsolással, ahol kaptunk egy TV-s meccset - ez a bevétel és a szezon eleji végül pozitív mérleget eredményezett. A 2. szezon viszont masszív veszteség volt, mert a kupákból sajnos hamar kiestem. A vezetőség rendkívül sóher, semmire sem adnak pénzt. Folyamatosan kérem tőlük, hogy hajtsanak fel egy parent clubbot, de nem találnak (?!). Most mondjuk pont beindult egy kisebb stadionfejlesztés, ami kötelező is volt az osztálylépegetések miatt, arra kaptunk kölcsönt is. A játékosok nem állnak velem szóba, folyamatosan keresem őket és próbálok rájuk hatni egyéni beszélgetéssel, de gyakorlatilag körberöhögnek. Aztán látom, hogy sokuk harmadakkora fizetésért írnak alá a 7-8. osztályú klubokhoz... A kölcsönjátékosoknál ugyanez a helyzet, 1-2-t tudok vadászni. Gondolom ez köszönhető a kritikán aluli infrastruktúrának (a pálya annyira rossz, hogy évente 3-4X ázik el, és maradnak el meccseim), és a lassan emelkedő, béka segge alatti reputációnak is.

Az egyetlen, ami pozitívum, hogy a scouting range fejlődött, hirtelen a vezetőség engedte egész Európában a keresést (a 2. bajnoki cím előtt csak Anglia volt, még Nagy-Britannia sem!) Járja egy scout a UK-t, és hamarosan küldök egyet Európába is.Ez kapóra jött, mert magyar állampolgárságom miatt sok magyar játékost látok, így tudtam itteni szinthez képest minőségi játékosokat igazolni hazánkból. 4-en jöttek eddig, legtöbbjük NBIII-ból. Ez már tavaly is működött, Kulcsár Kornél hatalmas club legend lett :). De a keret még így is kritikán aluli, hiába lettünk már profik, rengeteg embert megtartottam szerződés nélkül, hogy legyünk elegen. Még várok egy kicsit, hátha a free playerek leadnak egy kicsit az igényükből a szezon kezdetével, de a csapatnak is kellene idő az összecsiszolódásra, így nem szabad sokáig variálni a keretet sem. Már az 5. osztályban is mi voltunk a legkisebb csapat a fizetéseket tekintve, a League 2-ben pláne ki fogunk lógni. A vezetőség alig emelte a bérkeretet, talán 10ezer euróval kezdtünk, és most tartunk 15-nél, az idei ligában ez már nevetséges. Sajnos ez nem is lesz jobb, csak ha a kupában összejön esetleg egy menetelés, vagy véletlenül betoppan egy sugar daddy :)

A játékosokról és a taktikáról: Zyndar Deady Circle taktikájával játszom, köszi érte :) nálam Taffle RWM-ként nagyon jól teljesít, sok gólt lő. Cawley-t ékként játszatom, mert a taktikámban csak 2 MC van, így kiszorulna. Cornhill a legjobb MC, Dowie, White tűrhető, ahogy a két szélsőhátvéd és a kapus is. A játékosedző nálam lesérült rögtön az elején, a képességei csomót csökkentek, így őt nem erőltettem. Próbáltam alsóbb osztályokban vadászgatni, hoztam 1-2 jobb embert onnan is. És ott van még Ben Greenhalgh, aki még az Internél is volt az ifiben, mert megnyert egy brit tehetségkutatót :) De nagyon botlábú sajnos mindenki.

Ha van igény, rakhatok fel képeket is, sok sikert!