A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
korbin555 #102285
4. szezon. (fm14)
Békanyálon lógott, de meglett az első bajnoki cím. 7 pont előnyünk is volt már, de április elején visszaelőzött a Spartak. De csak 1 hétre, és a végét is mi bírtuk jobban. 3 pont előnnyel végül behúztuk. Fellélegeztem, mert könnyebbnek tűnt, és voltak problémáim. Az argentin csatárom pl. 11 órás gólcsendet produkált a szezon utolsó harmadában. A nagy égés pedig az volt, hogy a tök utolsó Alania mind a két győzelmét ellenünk szerezte. Van itt 4-5 játékos, akiket normál esetben már régen lapátra tettem volna. Élen a pancser Panchenko. Első blikkre talán elfogadható csatár, de ez csak álca. A rettenetes determination értéke nagyon meglátszik a pályán. 20 meccs 4 gól, tavaly 16 meccs 3 gól. De nem tudom elzavarni, mert orosz. Csak azért játszik ennyit, mert 1 igazán jó csatárom van. A klubcsúcsot tartó rekorderem (71 gól) pedig megvénült. Még így megrogyva is remekelt, igazából neki köszönhetem, hogy nem kerültünk nagyobb bajba. Döntő gólokat rúgott, de most már tényleg muszáj elengednem. Sajnos több poszton is azzal küzdök, hogy a kezdőknek nincs megfelelő alternatívája. DR, DM, CF, itt nagy bajban vagyok ha lesérül a kezdő. Második vonalbeli orosz játékosok vannak a rotációban, némelyik idős is már. A következő szezonban nincs mese, néhány fiatal srác mély vízbe kerül.
De nem akarok nyavalyogni, elvégre bajnokok vagyunk. Tabella. A kupa továbbra sincs meg, két év után újra a Zenit tolt ki velünk, ezúttal az eldöntőben. Elégedett vagyok viszont a BL szereplésünkkel. Ha az eltervezett kezdőből mindenki egészséges, nagyon jól is tudunk játszani. A play-off-ban a Nápolyt kettős győzelemmel intéztük el. A csoportból utolsóként estünk ki, de csak a Real ellen nem szereztünk pontot. Megvertük a Monaco-t és a MU-t, és mindenki ellen egyenrangú ellenfél voltunk. BL csoport. Idén pedig már csoportban kezdünk.
A háttérre nézve már nem fog el a rosszullét, mindig van valami fejlesztés folyamatban. Jelenleg minden átlagos, ami talán nem nagy dolog, pedig az. Remélem a tulaj marad, mert partner. Volt ahol hiába könyörögtem évekig, pedig százmilliók voltak a kasszában. Itt fontos lenne, hogy normális ifiket kapjak, és eddig szépen haladnak a fejlesztések. Eddig ugyan egy saját nevelés sincs akiből lehet valaki, de majd lesz. Hozni viszont tudok, megvan hozzá a hazai reputációm, és a pénzem is. Bár a tetves Zenit megfigyelői szerintem nem is kutatnak, hanem az enyémeket figyelik. Kétszer is rögtön rám ígértek, ahogy szerződést ajánlottam. Még kihasználják a magasabb reputációjukat, de hamarosan fordul a kocka. Ezt vehetik fenyegetésnek is. Így is egy tucat tehetséget hoztam már, köztük 1 felnőtt, és 6 ifiválogatott. Értük nem sajnálom a pénzt. Külföldről eddig csak 1 játékosért fizettem, rendszert nem is akarok csinálni belőle. Egyébként is ha külföldit hozok, el kell adnom valakit az ittlévőkből. Tartom a 7 idegen szabályt. Nem vagyok hajlandó jó légiósokat azért mellőzni, mert a középszer oroszoknak játszani kell. És nehogy már útlevél alapján kelljen cserélnem is.
Money. Kezdjük megszedni magunkat. Orosz pénzügyek. 2x annyit kaptunk a szponzoroktól mint tavaly. A büdzsé is már kezd hasonlítani egy élklubhoz. Ezen szokás szerint kozmetikáztam, 10,5M igazolásra, 494k a bérekre. Finances. 45k-t kaphatnának már a kezdők, de a legmagasabb fizetésű játékosom 24,5k-t visz haza. Ez nyilván nem marad így, de nem hagyom elszaladni a béreket. A bérkeret fele szabad, jól van ez így.
A stadion kihasználtsága idén is 97% felett volt, 4 telt házzal. (A Zenit ellen, és 3 BL meccsen.) Bérleteladás átlépte a 6 ezret. (6244.) Stadionbővítésről hír nincs. Whatever.