A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
Soulwave #102281
Nos egy nagyobb kihagyás után én is visszatértem, bár elnézve az FM "fejlődését", utoljára. Ezúttal 15-ös verzióval játszottam, és a szokásos magyar karrier után, nekivágtam az igazi kihívásnak, ahol minden év más. Magyar vonatkozása miatt természetesen a Hertha BSC-re esett a választás, ami tökéletes, magyar edző, nagy múlt, gyenge csapat, gyenge pénzügyek, kiváló épületkomplexum.
Az alapfelállás a megszokott 4-2-3-1, a taktikát szinte sohasem bonyolítom túl, inkább az igazolásokra, azon belül is a wonderkidekre speciálizálódom. Na ez az első évben nem volt túl könnyű a pénzügyi helyzet miatt.
2014/2015. Szezon
- Igazolások: Nem tudtam kihagyni - Éder Balanta jött a Riverből, illetve Pablo Sarabia a Getaféből aki balszélső. A távozók között jóval több név volt, de képtelenség volt normális pénzt kapni értük.
- Bajnokság: Három 1-0-ás meccsel kezdtük, úgyhogy a Dárdai stílus megmaradt, nyilván ebben a keretben nincs több. Utána elég vegyes volt a felvágott, a végén már nagyon lemaradtunk a BL induló helyről, de a célkitűzés az EL indulás így is összejött. Összességében egy ilyen birka kerettel az 5. helyre érkezni elég szép munka. De nagyon nyögvenyelős volt, kiemelni senkit sem tudok, a házi gólykirály Salomon Kalou lett 15. góllal.
- Kupa: Az első három kör nem volt nagy gond, másodosztályú csapatok főleg, még az elődöntőben is ha jól emlékszem. A Schalkéval hozott össze a sors a döntőben, akik a bajnokságban egy pozícióval voltak előttünk. Ennek megfelelően kontramentalitással küldtem pályára a fiúkat, és bár rengeteg helyzetet kidolgoztunk a 90. percben 0-0 volt az állás. Ezután visszaálltunk standardre és a harmadik félidőben 3 gólt rúgtunk a kékeknek. Így rögtön az első évemben kupagyőzelmet ünnepeltem, ami után megkínáltak egy zsíros szerződéshosszabítással.
2015/2016 Szezon
- Igazolások: Miután a pénzügyi helyzet jelentőset javult (júniusban 80M), volt lehetőségem 30M-t játékosokra költeni ami elég komoly összeg. John Guidetti, az elefántcsontparti támadóm helyére jött, aki nagy lutri, akárcsak a valóságban. A három legambíciózusabb igazolásom, Fontás a Realtól, továbbá Stendera, akit a Frankfurt viszonylag olcsón elengedett, illetve Fede Cartabia aki Beerens bohóckodása miatt jött. Mellettük még érkezett jópár sztár, kiadási oldalon pedig egy egész csapatot zavartam el.
Bajnokság: Idén már komolyabb dolgokat szerettem volna elérni, hiszen az elköltött 50M euró szerintem sosem látott összeg volt a Berlinieknél. Az elején kicsit döcögött a szekér, azonban elég hamar elvált a Bayern, Schalke, Hertha hármas a mezőnytől, és végig egymás között ingázott az első három pozíció. Ebből a csatából természetesen én kerülhettem ki legalul, a Leverkusen és a Dortmund már csak a végén tudott a nyakamra jönni valójában a bronzérem nem forgott veszélyben. A házi gólkirály és ezüstcipős Guidetti lett 24. góllal ami nem rossz, de amennyi helyzetet kihagyott valójában elég csalóka. Stendera, Cartabia és Sarabia nagyon jók együtt, Crisetig is jól szűrt, jövőre megpróbálom végleg megszerezni az Intertől. Hátul széleken még kicsit gyenge, de alakul a csapat. Dárdai Pali meg bezsebelte az év edzője címet.
Kupa: Itt elhatároztam, hogy az EL miatt kisebb hangsúlyt fektetek rá, meg már amúgy is ki van pipálva. Ezért folyamat a B csapat játszott, amivel sikerült a Wolfsburgon és a Bayernen is átjutnom. A döntőben a Dortmund ellen játszottunk, minden mindegy alapon 4-0-ra agyonvertük őket, úgyhogy a címvédés sikerült :)
EL: Erről inkább nem beszélek annyira kritikán aluli volt. Az Ajax, Spartak Moszkva, Hajduk Split hármast kaptuk, és végül 9 ponttal kiestünk. Nagyon gáz...
Folyt. köv. :)