A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
Lancelot1983 #102227 FM 2015 VdG 2. szezon
A főbb játékosok közül Iriney a védekező középpályáról Simao Sabrosa a szélekről illetve Kanu a védelem közepéből távozott. Szezon elején úgy tűnt sikerült a pótlásuk, sőt még egyéb posztokra is jól igazoltam, hát ez nem pontosan,így tűnt, legalábbis a szezon első felét tekintve, mindenképp igaz ez. Először is leszögezném, hogy valami borzasztó nehéz volt játékos találni, ingyen klasszis vagy akár jó játékost gyakorlatilag lehetetlen volt igazolni, hihetetlen magas fizetési, aláírás pénz és bónusz igényeik vannak. Tehetség meg egyszerűen nem akadt ingyen, aki akadt volna azért meg millió fontokat kértek.
Középső védő problémája okozta a legnagyobb problémát talán. 4 csillagost esélytelen volt igazolni ingyen, mert rengeteget kértek, így maradt a 3,5 csillagos vagy rosszabb esetben 3 csillagos. Dinamo Minszk válogatott játékosát ingyen szereztem meg. Politevic-re viszont 3. számúra számítottam kellett még volna valaki, aki ütős, az utolsó pillanatban jött a Club African tunéziai válogatottjának ajánlása, így 120e fontért leigazoltam Jemal-t. Valamint a Real Madrid Castillánál lejárt szerződésű Derik-et ingyen. Vkp posztján ugyanez volt a helyzet, végül az egyik legmagasabb fizetésért igazoltam ingyen a 3,5 csillagos lengyel válogatott Wilket, valamint az előző vezetőség által kölcsön adott Olímpio visszatért.
Simao Pótlására 155e fontért leigazoltam a Gil Vicentáben remeklő Diogo Vianát a szélre, csak 3 csillagra értékelték segítőim, de én az előző idénye és tulajdonságai alapján is óval jobbra. Még a jobb oldali védelmet erősítettem meg 140e ment a Pacosnak Rodrigo Galoért, valamint a csatársort Bragának fizettem 425e-t a kölcsönben Gil Vicentében brillírozó Yazalde játékjogáért. Így a csapat késznek is volt tekinthető, valamint a pénzügyi keretek is kimerültek.
Keret
A hazai kupákon elért eredményeinkről beszéljen a kép:Kupák
Az EL:
A kazah Aktobe-t kaptuk elsőnek hazai pályán kezdtük gyors vezetés, majd utána egy gyors kiállítás és 11-es, de 1-1-el kihúztuk a végét, idegenben 0-2-re vezettünk, visszaálltam kontrára 2-2 a vége is idegenbeli góllal mentünk tovább, ez volt egyébként EL-ben később is a menetrend vezettem 2-0-ra kontrára visszaálltam és 2-2 a vége. Következő fordulóban A Sheriffet könnyedén vertük, csoportkörről meg a kép beszéljen, az utolsó fordulóban is lett volna esélyem továbbjutni, de ahhoz a mi és a másik mérkőzésnek is jól kellett volna alakulnia, egyik sem alakult jól.
EL
Bajnokság:
Ott kezdődött, ahol tavaly abbahagytuk 4 gólos vereség a Sportingtól. Majd egy 3 1 gólos győzelem, a nagyon gyenge csapatok ellen utolsó kettőt kiszenvedtük valósággal főleg az utolsót 90+4.percben lőtt góllal. Majd jött a Brága is hazai pályánkon lőtt egy ötöst. Egészen január végéig folytattuk a botladozásunkat. Akkor úgy látszott 7-10. hely körül lesz a helyünk. Aztán január végén valami változott, talán a kevesebb meccs, akkor már egyik kupában sem álltunk vagy akkor értünk össze igazán, de produkáltunk egy 8 meccses győzelmi szériát. 7 viszonylag könnyű meccs volt, a nehéz meccsen Bragában nyertünk, a kontra Bragában mindig működik, úgy néz ki. 26. forduló után 4. helyen álltunk 1 pontra a 3. Benficától.
Végül, így végeztünk:
Tabella
Hazai
Idegen
Meccsek
Az utolsó előtti fordulóban eldőlt, hogy biztos európa liga szereplők leszünk és az utolsó forduló előtt saját kezünkben volt a sorsunk, hogy egy hellyel előrébb tudunk-e végezni, mint tavaly és nyertünk ráadásul a másik meccsen Benfica nyert Bragában, így nem volt kérdés.
Saborío gólkirály lett és év csapatába is bekerült.
Pénzügyek végig nagyon rosszul alakultak: a liga helyezéssel, EL pénzzel TV pénzzel, folyamatos tőkeinjekciókkal, a profit 2M font lett. Fizetési keretet felemelték 80e fonta hetente, és adtak 4M fontot igazolni is.
Olimpiai csapatok edzőt kerestek és bejelentkeztem mindegyikhez, végül Elefántcsontpart, Dél-Korea (bronzérmes legutóbb), USA és Csehország fogadta el a jelentkezésem, így mind a 4 csapatot én fogom irányítani az Olimpián. Na jó nem, a cseheket választottam.
Érdekességek:
Ausztria: Austria Wien tök utolsóként kiesett 34 meccsen csak 5 győzelmet tudtak felmutatni, így hiába nyertek utolsó 2 fordulóban kevés volt. Red Bull csak 4.
Belgium: Lokeren 2. Gent éppen hogy bent maradt, valamint Anderlecht tovább gyengélkedett 11. forduló után még kieső helyen 19. forduló után 11. helyen álltak, nagy hajrával meglett nekik a 4. hely
Németország: Shalke a bajnok, Stuttgart a 3. Bayern csak 4. Hamburg kiesett tök utolsóként.
Olaszország: Palermo 2. Sampdoria 3.
Skócia: St. Mirren 1. Dundee United 2. Celtic 3.
Svájc: Basel 8.
Törökország: Kardemir 2.
Ukrajna: Metalist 2. Dynamo Kiev 4.
EL: Marseille-Napoli 3-2 hosszabbításban
BL: Barcelona-Real Madrid 4-1
B csapat nem tudott feljutni a tavalyi kiesés után csoportját megnyerte, de rájátszásban csúnyán leszerepelt. U19 6. lett a csoportjában, ami nem túl jó helyezés.
Na kit ajánlottak a figyelőim a védelem közepébe, legjobban fizetett játékos lenne 35 évesen és 4 csillagot kapott egy 15-ös figyelőtől:
Ha-Ha
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Keret elemzés:
Kapusok:
Douglas: szinte ugyanazt hozta, mint tavaly, annyi a változás, hogy most 14 meccse volt, amikor nem kapott gólt ez idei évben a legtöbb volt, a bajnokságban. Pontszámai alapján a mezőny második felében végzett, én viszont elégedett voltam vele, jövőre is marad első számúnak tervezem. 6,86 a pontszáma.
Assis: sok lehetőséget idén sem kapott jobbára kupában, szerződése lejár, bár nem kér sokat és megbízható második számú kapus,valószínű egy jobb második számú kapusban gondolkodom, aki majd Douglas helyettese is tud lenni előbb-útóbb
Miguel Oliveira: Nem kapott lehetőséget szerződése még van, marad vagy 3. számúnak vagy a B csapatban véd majd tovább
Védők:
Jobboldali:
Rodrigo Galo: igazából ugyanazt hozta, mint tavaly a Pacosban, de ez itt kevés, csalódást okozott a játéka 6,84-t kapott, még 2 évig van szerződése 5000 fontot keres hetente, igazából szívsen eladnám beszerzési áron
Nii Plange: Nem nagyon kapott lehetőséget, mert sokat volt sérült és én gyengébbnek tartom, mit Galot, egyébként Galo szinte minden statban ugyanolyan teljesítményt hozott, mint ő tavaly 1 évig van még szerződése 900 fontot keres hetente, inkább őt tartanám meg 2. számúnak, mint Galo-t.
Baloldali:
Khalil Chemmam: legjobb játékosom volt, klasszis játékos sikerült szerződést hosszabbítani vele, 7,18 8 gólpasszal, azonkívül a tunéziai válogatott erőssége is, erre a posztra nem kell keresnünk játékost
Luís Rocha: most kicsit kevesebb lehetőséget kapott, 1 év van még a szerződéséből jövőre marad
Adama Traoré: 1 év van még a szerződéséből, nem voltam elégedett vele, mikor lehetőséget kapott, megpróbálom eladni, ha nem akkor valószínű a B csapatban kezd jövőre
Középső:
Rodrigo Defendi: idén egy kicsit gyengébb volt 6,9 a bajnokságban, ennek ellenére szerződést hosszabbítottam vele, marad mindenképp, de hogy hányadik számú lesz az kérdés
Ammar Jemal: 6,81 nekem csalódást okozott, nem tudott felnőni a feladathoz, amit vártam tőle, megpróbálom eladni jövőre
Sergey Politevich: 7 meccset kapott a bajnokságban, és 6 meccset a hazai kupában, nem nyújtott olyan jó teljesítményt, őt is megpróbálom eladni
Derik: kupában kapott lehetőséget csak, ott nem volt meggyőző, őt is megpróbálom eladni
Alvin Arrondel: kupában kapott lehetőséget, ahol kellemes meglepetést nyújtott 1 évig még marad aztán meglátjuk
Középpályások:
Jobboldali:
David Caiado: hatalmas csalódás a játéka 8 bajnokin 6,54 összesen 17 meccsen 6,58-as teljesítmény, hamar ki is játszotta magát a kezdőből, még egy év van a szerződéséből megpróbálom eladni, ha nem sikerül, akkor a B csapatban kezd
Diogo Viana: 6,98-as átlag, kicsit nehezen lendült bele a játékba, de utána már elégedett voltam vele, jó vétel volt, jövőre is marad. Posztján az 5 legjobb értékelés volt az ővé.
Filip Knezevic: 13 bajnoki 6,64 igaz többnyire csereként állt be, de 1 meccset leszámítva nagyon gyenge teljesítményt nyújtott 1 év van a szerződéséből, megpróbálom eladni, ha nem sikerül B csapat
Baloldali:
Alex: 33 meccs 6 gól 10 gólpassz 7,06-os átlag, posztján a legjobbnak számított a ligában, elégedett voltam vele.
Középső (védekező):
Cafú: csapatunk második legjobb játékosa, ugyanazt hozta, kb, mint tavaly klasszis játékos szerintem posztján a ligában 3-as holtversenyben a 2. legjobb volt.
Cezary Wilk: 30 meccsen 6,92, az elején fogtam a fejet, hogy kit igazoltam lenne, közelébe sem ért Iriney játékának, később sokat javult a lengyel válogatott játéka, és megfelelően tudott teljesíteni, 1 évig még van szerződése, bár sokat keres, de 1 évet még marad
Leonel Olímpio: kevés lehetőséget kapott, de összességében nem okozott csalódást, szerződése lejár, de már 33 éves lehet még kap 1 évet 4. számúként, de nem biztos
Moreno: kevés lehetőséget kapott főleg kupában, idén visszavonul, tavaly a bajnokságban idén a kupában lőtt top 3-as gólt
Középső (támadó)
Bernard: 6,99 nem hozta ki magából a legtöbbet, pedig klasszis játékos ő is, de összességében elégedett voltam vele, egy kicsi több, azért még kéne, hpgy átlépje az árnyékát
Barrientos: tavalyinál kicsit gyengébben teljesített, 19 meccs 6,84 egy évig még van szerződése, ha nem találunk egy nagyon jó játékost a helyére, akkor még maradhat 2.-3. számúnak
Haashim Domingo: bajnokságban kétszer szállt be egész jól, kupában sem volt olyan rossz, vagy 3. számú marad vagy B csapat jövőre
Támadók:
Álvaro Saborío: az edzői stábom leírta év elején. 3 csillagra tették vissza 4 csillagról, most idény végén 3,5 csillagos már. Idén is bizonyított gólkirály lett, mér 34 éves múlt, szerződése lejár és kb 7000 fontot kér meg bónuszok aláírás pénz valószínű lehetne alkudni 6-6,5 ezerre, de ez még mindig sok, mert jövőre úgy hiszem már nem tudna már ilyen szinten teljesíteni, és max 3. számú lenne. 28 meccs 21 gól 7,07. El-ben 6(1) 8 gól és 7,47
Yazalde: nagyon gyengén kezdett, el sem hittem, ennek ellenére behívták a portugál válogatottba is, később ő is belelendült és már megfelelő szinten tudott játszani, de összeségében csalódás volt ennyi pénzt kiadni érte ilyen játékért. 5(14) 6 gól csak 6,75, de kupában 6 meccs 6 gól
Tomané: főként csereként kapott lehetőséget, akkor is nagyon keveset, nem tetszett a játéka, szerintem lesz iránta érdeklődő, így nyáron megy
Utoljára szerkesztette: Lancelot1983, 2016.02.01. 23:08:16