104786
A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
Solt #102259 Aki esetleg kitöltötte, az kérem ismételje meg az új linken, aki ezután töltené ki, az már eleve itt tegye meg! Köszönöm!
REGISZTRÁCIÓ! -
Solt #102258 Kedves FM magyarítást várok,
A magyarítással kapcsolatos jelenlegi séma, vagyis, hogy az angolul jól beszélő FM júzerek a rendelkezésükre álló szabadidőben végzik a fordítást, sajnos láthatóan nem működik. A lehetőség már tavaly is adott volt a fordítás elkészítésére, de nem jelentkeztek kellő számban fordítók, illetve azok közül akik jelentkeztek, sokan idő előtt feladták, megbízhatatlanok voltak, stb. (Akik nem, azok előtt emeljük a kalapunkat!) Természetesen nem kívánunk pálcát törni senki felett, mert rengeteg fordítandó anyag van, és megértjük, hogy aki eleve beszél angolul, az könnyen motivációját veszti a monoton munka közben, vagy éppen talál jobb elfoglaltságot a fordítás helyett, főleg hogy számára nem is „létszükséglet” a magyarítás megléte.
Ettől függetlenül, bármennyire is megértők vagyunk, a célhoz, vagyis a magyarításhoz nem kerülünk közelebb, ezért arra gondoltam, hogy mivel sokan szeretnénk újra magyarul játszani az FM-t, közelítsük meg máshonnan ezt a problémát, és próbáljuk meg anyagilag motiválni azokat, akik hajlandóak a fordításba besegíteni. Részemről évek óta csak az első 50%-s akció keretében vagyok hajlandó megvenni az FM-t, egyrészt azért, mert a megjelenés utáni 2-3 hónapban vannak hibák bőven, másrészt azért, mert évek óta tesznek magasról arra a kérésünkre, hogy legyen hivatalosan is hozzá magyar nyelv, sőt még hátráltatták is a fordításokat. Elképzelésem szerint, például azt az 50%-t amit így megspórolok, hajlandó lennék a fordítóknak felajánlani, mégpedig az alábbi metódus mentén,
- Első lépésben azok, akik hajlandóak lennének legalább 1000 Forinttal támogatni a fordítókat, valós névvel és a felajánlott összeg megjelölésével regisztrálnák magukat.
- A második lépésben összeszámolnánk és közzé tennénk azt az összeget, ami így összejött, majd regisztrálnának azok is, akik hajlandóak fordítani. Összegtől függően a fordítók egymás közt megbeszélnék, hogy például közösen FM 2017 példányokat vesznek belőle és maguk közt azokat kisorsolják, vagy egyenlő arányban elosztják a pénzt.
- Harmadik lépésben azok, akik regisztráltak az első lépésben, befizetnék egy számlára azt a pénzt, amit felajánlottak.
- A negyedik lépésben megkezdődne a fordítási munka, majd amikor kész van a teljes fordítás, az aki kontrolálta a munkát, érdemeiknek megfelelően szétosztaná a pénzt a fordítók között, vagy megvenné majd az FM 2017 példányokat, és kisorsolná a fordítók között. Mi pedig, akik támogattuk anyagilag a munkát, megkapnánk a magyarítást. Abban az esetben, ha valamilyen okból kifolyólag a fordítás nem készülne el, mindenki visszakapná a pénzét. Természetesen levonva az utalási költségeket, de ennyi kockázatot szerintem megér a történet.
Nos, röviden ez lenne az elképzelésem, kérlek benneteket, hogy gondoljátok át, és amennyiben úgy érzitek, hogy a magyarítás anyagi áldozatot is megér nektek, regisztráljatok. Tisztában vagyok vele, hogy senki nem szeret ilyen dologért fizetni, de az a helyzet, hogy a hagyományos úton szinte biztos, hogy soha nem lesz kész a fordítás. Rengeteg fordítandó anyag van, sokkal több mint más játékok esetében, ezért szerintem nem korrekt elvárni a fordítóktól, hogy csak a két szép szemünkért több száz órát erre szánjanak a szabadidejükből mindenféle ellenszolgáltatás nélkül.
Regisztráció! -
korbin555 #102257
Első szezon. (fm14)
5. helyre vártak, tabella. (A bajnokot pedig a 10. helyre, szóval nem én voltam a Jani.) A csapat játékerőben kb. az első ötből bármelyikkel egy szinten volt. A taktikám alapja az agresszív letámadás és megfélemlítés volt. (Csapatszinten hassle opponents, get stuck in, tighter marking. Egyénenként close down more, tackle harder.) Remekül működött. Eltekintve a 8 piros, és 57 sárga laptól. Ezek a srácok nem ismerik a sportszerűséget, viszont rúgtak mint a ló. Bejött, mert a legkevesebb gólt kaptuk. Új csapatnál ez nekem történelmi tett. A kupában 8 között voltunk, de a Kuban Krasnodar már sok volt. 1-4, sima vereség.
A friss büdzsé. Áthúztam a bérek irányába.
Ruszki pénzügyek. Végül 3 M profittal zártunk, köszönhetően az 1 darab 4,97M-s szponzornak. Az most megemelkedett kerek 5M-ra, hurrá!
Kezdődhet az igazi munka. 2 ember kivételével mindenki szerződése lejár, de most már hozhatok légióst is. A PL-ben 7 lehet a kezdőben. Kell scout, és normális edzők is. 2 csillagon áll az edzés minden kategóriában, de eddig nem tudtam lépni. A Youth Facilities építése is elkezdődött. Mondjuk az egész háttér egy romhalmaz, de valahol el kell kezdeni. A stadion 10000 all seater, az is le van robbanva. Bővíthető majd 12500-ra, de egyelőre az nem téma. 5000 alatt volt az átlagnézőszámunk. Utolsó meccsen viszont telt ház volt. A helyi rivális (800 km) Habarovszk koporsójába vertük be az utolsó szöget a nép nagy örömére. Mi megyünk fel, ők meg le.
Világ végi hely ez a Vlagyivosztok. 600 ezres város, ismert a Japán-tengeri hadikikötőről. Valamint a környező erdőkben bujkáló néhány, még nem lemészárolt, szerencsétlen tigrisről. Olyan messze van mindentől, hogy a gép sem talált mérvadó ellenfelet felkészülési meccsre. A legközelebbi is több ezer kilométerre van, Kelet-Szibériában. A kerozint meg nem pocsékoljuk a főnök szerint. Egy átlagos bajnoki úgyis 15000 km a levegőben. A Habarovszk nem óhajtott kiállni, így vadásztáborok és halászfalvak lelkes csapatait oktattuk. Észak-Korea, Kína 2 óra busszal, de oda még nem mehettünk. Talán majd idén nyáron.
Egyéb. A kapusom szezon végére teljesen formán kívülre került, már nem adott több gólpasszt. Érdekes még, hogy senki után nem érdeklődnek. Pedig szabad préda az egész galeri. A két kivétel: 1, 2. Ők maradnak. Néhányat még valószínűleg megtartok, mert 20 embert nem tudok hozni ingyen sem. Mindenki fizetést kér, felháborító.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2016.02.13. 15:26:04 -
korbin555 #102256 A 4 gólpasszos kapusom.
Az (eddigi) utolsó:
-
korbin555 #102255 Elővettem a 14-et én is. Média jelenlét a tizede sincs mint a 16-ban. Már el is felejtettem milyen az élet újságírók nélkül. Nem rossz. -
korbin555 #102254 Cut-out facepack. A frissítéseket rádobom, ha eszembe jut. A legújabb január 28-án jött ki. Azt még nem raktam fel, de most, hogy mondod...
A játék elején ilyen.
-
elején is hasonló szint? mert nem tűnik rossznak -
Na csak meglett! Azt hiszem be kell frissítenem a pacepackomat...
Te melyiket használod? Van all-in-one csomag, vagy egyesével kell kukázni? -
korbin555 #102251 Na megvan. 2-2 szezon Championship és PL után Schalke. Nem rossz spíler, de Avdijaj mellett esélye sincs bekerülni a kezdőbe. Pláne, hogy van ott még egy saját nevelésű 21 éves generált wonderkid is. A válogatottban Engvall és Guidetti is jobb nála. Bár utóbbi már 31 éves... -
korbin555 #102250 Ez a srác egy rejtély. Az egyik félbehagyott karrieremben 2019-ben még benne volt, de amikor elkezdtem pörgetni az időt, onnan is eltűnt. Utoljára a Championship-ben láttam a Boltonnál. Köddé vált, pedig 2x volt válogatott is. Hogy a francba tűnhet el egy válogatott játékos, mikor 67 ezer ember, és az országa is be van töltve? Kiszorították a generáltak, és elment a Perui másodosztályba? Az fm mindenre képes, azt tudom.
Nekifutok még egyszer, de most évente megállítom a pörgetést. Nem fog elbújni előlem. -
Az fura, mert a játék kezdetén a Helsingsborgban van. -
Lancelot1983 #102248 hogyan tudtok igazolni FM15-ben normálisan? ugye portugál bajnokságban 4. voltam, olyan 6k font fizetést tudok adni és eddig kb ennyi is volt a legmagasabb, az egy dolog, hogy 5 csillagos játékost nem találok 4,5 csillagosat sem, 4-ből akad mondjuk max 10 darab és 3,5 csillagosból van már egész sok, de ők kb is 10-12k-val kezdik a fizetési igényüket, meg pluszban olyan 400k ügynöki és aláírás pénzzel, 80k a heti fizetési keretem, amiből, most van szabad kb 30k, olyan 10 játékosra lenne szükségem, de ebből azért 5-6 jó kéne, így tudok venni kb 2-t
egyszerűen nem értem, h rosszabb bajnokságban játszok ilyen 1-3k-t kerestek eddig, ráadásul, van olyan, akinek a csapata kiesett, hogy kérhetnek ennyivel sokkal többet? FM2016-ban is így van? -
"azt nem teszem"
miért nem?
én a 14-el játszom még, de már itt is idegesít az interjú, a 12-vel kezdtem korábban még az előző gépen, de ott kb 3-4 meccsig volt érdekes a beszélgetés, utána úgyis ugyanaz van. Ha esetleg fejlesztettek még pluszban bele, akkor nagyon max 1 szezonig érdekes lehet a beszélgetés. Lehet, hogy valamilyen szinten befolyásolja a teljesítményt az, hogy mit mondok valami blikkes újságírónak, de inkább mással töltöm az időt, mint hogy ugyanarra a kérdésre huszadjára is ugyanazt válaszoljam -
korbin555 #102246 Nincs a játékomban 2023 őszén, sorry. Pedig Svédország is be van töltve. Az adatbázisom nem túl nagy (42000), de ha válogatott lenne, látnom kellene. Biztos Kínában játszik.
-
A kis Larssonról tenne valaki képet 2021 utánról? Hasonlít az apjára az ábrázata.
@Rudee: Vedd meg, ennyiért ajándék. -
Rudee #102244 Steam-en péntekig féláras a játék, meg éri azt a 27,49 eurót? Gondolom ez a legolcsóbb jelenleg. Viszont annyira ellentétes véleményeket olvasni. Sőt, inkább a negatív felé dől a mérleg nyelve. -
ozbom #102243 Sziasztok! Ritkán írok ide, inkább csak olvasgatom. Az én véleményem az, hogy az FM sorozat elvesztette a báját. Én még játszadozom a 15-tel, de az újabbakra már nem vagyok kíváncsi. Szerintem teljesen felesleges az a sok interjú, mert nem hiszem, hogy a valóságban is állandóan az interjúk körül forog az egész. Persze vannak a kötelezők, de azon kívül tényleg minden apróság miatt adni kellene egyet, az már abszurd. Igaz én az összeset rábízom az asszisztensre, a többivel meg nem foglalkozom. A játékosokkal pedig próbálom minél rövidebbre fogni. Nekem jó pár nap, mire lejátszom egy szezon, ha nincs rá időm, akkor egy hét is lehet. Amúgy se erős a gépem. De engem is zavar, hogy egy nap akár 10 alkalommal is nyomkodnom kell a gombot. Nem is tudom még miért játszom vele, már régebben is volt, hogy évekig nem játszottam. -
korbin555 #102242 A 12-vel még kényelmesen letoltam naponta egy szezont. Felét kellett kattintani, és a meccsek dominálták az idő jelentős részét. Most annyi a mellékszál, hogyha nem történik semmi, akkor is megáll az idő. Elég betölteni 3 országot, és a világ csodája ha 1 napot megállás nélkül megy. És az is sok időt elvisz, hogy valamiért mindig jártatni kell a számat. Ha valaki fingik egyet a nagyvilágban, rögtön interjút kell adnom. A 13 idejében elkezdődött a média rászabadítása a játékra, azóta már 2x annyi ideig tart egy szezon mint előtte. A meccs előtti-utáni sajtótájékoztatót átadhatnám, de azt nem teszem. A többinek a nagy része viszont kikerülhetetlen. Beszélgetni akarnak a játékosok, a staff, a média. Kirúgnak egy menedzsert, interjú. Valaki mond rólam valamit, interjú. Le akarok igazolni valakit (akiről addig nem is hallottam), interjú. Nyafog egy gyerek az ifiben, interjú. Mi a véleményem erről, arról, interjú. Minden napra jut valami eszmecsere. Nem csoda, ha lassan halad az idő.
A lényeg pedig nem változott, a meccs 90 perces maradt. Taktikát beállítani sem tart tovább mint 10 éve. Scout-okat eligazítani is pár perc. A játékoskeresés még gyorsabb is lett a szűrőkkel. Staff beállítsa egyszerű, praktikus. De ami időben sokkal többet visz el, az a szerződések, a korábban alig létező játékos interakciók, az értekezletek, és a bejövő hírek tömkelegének a kommentálása. Tehát amihez dumálni kell. Ott tudtak fejleszteni, a fű már csak nem lehet piros. Az SI megfogta a lényeget, ebben van még potenciál továbbra is. Hamarosan talán lesz csapatpszichológus, terápiára lehet küldeni a hibbant játékosokat. De előbb természetesen beszélgetni kell velük... -
McEachran3 #102241 Tudom, hogy sok mindentől függ, én is évek óta játszom már. Viszont minden feliratkozást letiltottam a híreknél, és ha még csak azért állna meg a feldolgozás mert új hír jött az megszokott volt régebb is, de csak szimplán megáll. 5-6 Tovább lenyomására jön csak egy hír. -
Lancelot1983 #102240 Én FM15-el játszok, de nekem naponta nem csak 1-2 kattintást kell tennem. Ez sok mindentől függhet, hogy hány bajnokság van betöltve, ezek közül melyikről milyen híreket szeretnél kapni, milyen napon vannak a meccsek, átigazolás utolsó napja van-e stb. -
McEachran3 #102239 Sziasztok.
Csak nálam van ez így az FM 16-al, hogy amikor a Tovább gombra kattintok, és elkezdődik a feldolgozás, sokkal rövidebb időket dolgoz fel mint a régi kiadások. Például a 15-ben naponta 1-2 alkalommal kellett Tovább-ra kattintsak, a 16-ban meg gyakran a játék idejében csak 30 perceket lép előre,így nem ritka ha naponta 8-10 alkalommal is kell kattintgatni. Elég bosszantó.
Ez így van beprogramozva, vagy ezt lehet valahol állítgatni? -
hooker00 #102238 semmi extra.core I3-as 8gb ram-mal felszerelt laptop.nem vagyok egy kapkodós típus, rendesen tudok haladni.
amúgy az érdekes, hogy 5-6 szezon után sem lassult be semennyit a játék, nyáron sem. (korábban is minidg így nyomtam, minden gond nélkül) -
Lancelot1983 #102237 köszi, hát van most azt hiszem 4m fontom igazolni talán meg, 80000 font a heti keret, nagy átalakításokat tervezek a többi poszton is. -
korbin555 #102236 Nem akartam állást foglalni, mert nem tudom milyen helyzetben vagy. Van-e pénzed venni a helyére mást, esetleg csapaton belül is tudod pótolni. Vagy jelenleg nem tudod nélkülözni. Ha nem tudod nélkülözni, marad. Ha van más alternatíva, mehet. Mégiscsak egy idős bácsiról van szó. Csapatot kell építened, rá meg nem lehet alapozni. Ha mindenáron válaszolnom kell, én elengedném. Lesz másik gólkirályod. De nem szeretnék csuklani... -
Lancelot1983 #102235 nagyszerű :) és te akkor adnál neki új szerződést vagy inkább nem? portugál bajnokságban, most 4. helyen végeztünk ő gól király lett év csapatába is bekerült, jövőre EL is lesz megint -
McEachran3 #102234 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Tudom. Én is most újítottam be egy hasonló konfigra, még csak a táp kell megérkezzen postán. Ez a felszerelés egy jó darabig ki fog még téged szolgálni, szerintem megérte. -
korbin555 #102233 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Egy hónapja történt. Lecseréltem az alaplapot és a Ram-ot is. Korábbi konfig. A kiszerelt hardverek elkeltek a rokonságban. Még a GTX 650 van nálam. Ha az is elmegy, viszonylag jól jöttem ki a fejlesztésből. De a zsebem még így is sokáig fájni fog. -
McEachran3 #102232 Látom beújítottál egy GTX 970-re meg egy jó kis procira :D Jól választottál. Mind a két darab jó vétel. -
korbin555 #102231 Előfordul most is. Egyik karrieremben a Metalist tulajdonosa brazil milliárdos lett. Másikban az Ipswich-nél maláj.
Egyébként milyen géped van, hogy haladni is tudsz 300 ezer emberrel? Nekem ezzel egy rémálom. Megy persze, de nem vagyok mazochista. Eleve csak úgy tudtam annyi embert betölteni, hogy minden ország (51) összes ligáját (116) kijelöltem large adatbázissal, és advanced módban is kimaxoltam mindent. Akkor elérte a plafon 311 ezret. Már a karrier kezdésénél 8 percig izzadt, mire beállította az x millió adatot. Bele sem merek gondolni, mit csinálna néhány szezon után. Vagy a válogatott meccsek szimulálásakor.
Mondjuk 64 bit-es gépre az ajánlott maximum 125 ezer ember. (32bit-re 100 ezer) Fölötte már kiírja a játék, hogy vegyél vissza ember, ha jót akarsz. Saját tapasztalatom pedig az, hogy 80-90 ezer bőven elég mindenre.
Lancelot. Én minden áldott nap benézek.
-
Lancelot1983 #102230 szerintetek a portugál liga ásza maradjon vagy ne? már kevesebb pénzt kér szerintem hasonló szerződéssel kevés aláírás pénzzel, itt maradna nálunk, viszont Dinamo Bukarest érdeklődik iránta: Saborío
Már ha egyáltalán van még valaki a topicban :) -
Lancelot1983 #102229 elvileg igen ázsiai, közel-keleti, angol esetleg francia kluboknál szerintem tuti előfordul a játékban is
Utoljára szerkesztette: Lancelot1983, 2016.02.07. 21:32:11 -
hooker00 #102228 a régebbi részekben időnként lehetett olvasni, hogy ezt vagy azt a csapatot megvette egy "suggar daddy".,egy nagyon pénzes arab , távol keleti stb. mecénás .ez ebben is előfordulhat? 2020-ban járok de még nem találkoztam ilyen csapattal.
pedig 54,000 klub és közel 300ezer játékos adatbázissal játszok
köszi! -
Lancelot1983 #102227 FM 2015 VdG 2. szezon
A főbb játékosok közül Iriney a védekező középpályáról Simao Sabrosa a szélekről illetve Kanu a védelem közepéből távozott. Szezon elején úgy tűnt sikerült a pótlásuk, sőt még egyéb posztokra is jól igazoltam, hát ez nem pontosan,így tűnt, legalábbis a szezon első felét tekintve, mindenképp igaz ez. Először is leszögezném, hogy valami borzasztó nehéz volt játékos találni, ingyen klasszis vagy akár jó játékost gyakorlatilag lehetetlen volt igazolni, hihetetlen magas fizetési, aláírás pénz és bónusz igényeik vannak. Tehetség meg egyszerűen nem akadt ingyen, aki akadt volna azért meg millió fontokat kértek.
Középső védő problémája okozta a legnagyobb problémát talán. 4 csillagost esélytelen volt igazolni ingyen, mert rengeteget kértek, így maradt a 3,5 csillagos vagy rosszabb esetben 3 csillagos. Dinamo Minszk válogatott játékosát ingyen szereztem meg. Politevic-re viszont 3. számúra számítottam kellett még volna valaki, aki ütős, az utolsó pillanatban jött a Club African tunéziai válogatottjának ajánlása, így 120e fontért leigazoltam Jemal-t. Valamint a Real Madrid Castillánál lejárt szerződésű Derik-et ingyen. Vkp posztján ugyanez volt a helyzet, végül az egyik legmagasabb fizetésért igazoltam ingyen a 3,5 csillagos lengyel válogatott Wilket, valamint az előző vezetőség által kölcsön adott Olímpio visszatért.
Simao Pótlására 155e fontért leigazoltam a Gil Vicentáben remeklő Diogo Vianát a szélre, csak 3 csillagra értékelték segítőim, de én az előző idénye és tulajdonságai alapján is óval jobbra. Még a jobb oldali védelmet erősítettem meg 140e ment a Pacosnak Rodrigo Galoért, valamint a csatársort Bragának fizettem 425e-t a kölcsönben Gil Vicentében brillírozó Yazalde játékjogáért. Így a csapat késznek is volt tekinthető, valamint a pénzügyi keretek is kimerültek.
Keret
A hazai kupákon elért eredményeinkről beszéljen a kép:Kupák
Az EL:
A kazah Aktobe-t kaptuk elsőnek hazai pályán kezdtük gyors vezetés, majd utána egy gyors kiállítás és 11-es, de 1-1-el kihúztuk a végét, idegenben 0-2-re vezettünk, visszaálltam kontrára 2-2 a vége is idegenbeli góllal mentünk tovább, ez volt egyébként EL-ben később is a menetrend vezettem 2-0-ra kontrára visszaálltam és 2-2 a vége. Következő fordulóban A Sheriffet könnyedén vertük, csoportkörről meg a kép beszéljen, az utolsó fordulóban is lett volna esélyem továbbjutni, de ahhoz a mi és a másik mérkőzésnek is jól kellett volna alakulnia, egyik sem alakult jól.
EL
Bajnokság:
Ott kezdődött, ahol tavaly abbahagytuk 4 gólos vereség a Sportingtól. Majd egy 3 1 gólos győzelem, a nagyon gyenge csapatok ellen utolsó kettőt kiszenvedtük valósággal főleg az utolsót 90+4.percben lőtt góllal. Majd jött a Brága is hazai pályánkon lőtt egy ötöst. Egészen január végéig folytattuk a botladozásunkat. Akkor úgy látszott 7-10. hely körül lesz a helyünk. Aztán január végén valami változott, talán a kevesebb meccs, akkor már egyik kupában sem álltunk vagy akkor értünk össze igazán, de produkáltunk egy 8 meccses győzelmi szériát. 7 viszonylag könnyű meccs volt, a nehéz meccsen Bragában nyertünk, a kontra Bragában mindig működik, úgy néz ki. 26. forduló után 4. helyen álltunk 1 pontra a 3. Benficától.
Végül, így végeztünk:
Tabella
Hazai
Idegen
Meccsek
Az utolsó előtti fordulóban eldőlt, hogy biztos európa liga szereplők leszünk és az utolsó forduló előtt saját kezünkben volt a sorsunk, hogy egy hellyel előrébb tudunk-e végezni, mint tavaly és nyertünk ráadásul a másik meccsen Benfica nyert Bragában, így nem volt kérdés.
Saborío gólkirály lett és év csapatába is bekerült.
Pénzügyek végig nagyon rosszul alakultak: a liga helyezéssel, EL pénzzel TV pénzzel, folyamatos tőkeinjekciókkal, a profit 2M font lett. Fizetési keretet felemelték 80e fonta hetente, és adtak 4M fontot igazolni is.
Olimpiai csapatok edzőt kerestek és bejelentkeztem mindegyikhez, végül Elefántcsontpart, Dél-Korea (bronzérmes legutóbb), USA és Csehország fogadta el a jelentkezésem, így mind a 4 csapatot én fogom irányítani az Olimpián. Na jó nem, a cseheket választottam.
Érdekességek:
Ausztria: Austria Wien tök utolsóként kiesett 34 meccsen csak 5 győzelmet tudtak felmutatni, így hiába nyertek utolsó 2 fordulóban kevés volt. Red Bull csak 4.
Belgium: Lokeren 2. Gent éppen hogy bent maradt, valamint Anderlecht tovább gyengélkedett 11. forduló után még kieső helyen 19. forduló után 11. helyen álltak, nagy hajrával meglett nekik a 4. hely
Németország: Shalke a bajnok, Stuttgart a 3. Bayern csak 4. Hamburg kiesett tök utolsóként.
Olaszország: Palermo 2. Sampdoria 3.
Skócia: St. Mirren 1. Dundee United 2. Celtic 3.
Svájc: Basel 8.
Törökország: Kardemir 2.
Ukrajna: Metalist 2. Dynamo Kiev 4.
EL: Marseille-Napoli 3-2 hosszabbításban
BL: Barcelona-Real Madrid 4-1
B csapat nem tudott feljutni a tavalyi kiesés után csoportját megnyerte, de rájátszásban csúnyán leszerepelt. U19 6. lett a csoportjában, ami nem túl jó helyezés.
Na kit ajánlottak a figyelőim a védelem közepébe, legjobban fizetett játékos lenne 35 évesen és 4 csillagot kapott egy 15-ös figyelőtől:
Ha-Ha
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Keret elemzés:
Kapusok:
Douglas: szinte ugyanazt hozta, mint tavaly, annyi a változás, hogy most 14 meccse volt, amikor nem kapott gólt ez idei évben a legtöbb volt, a bajnokságban. Pontszámai alapján a mezőny második felében végzett, én viszont elégedett voltam vele, jövőre is marad első számúnak tervezem. 6,86 a pontszáma.
Assis: sok lehetőséget idén sem kapott jobbára kupában, szerződése lejár, bár nem kér sokat és megbízható második számú kapus,valószínű egy jobb második számú kapusban gondolkodom, aki majd Douglas helyettese is tud lenni előbb-útóbb
Miguel Oliveira: Nem kapott lehetőséget szerződése még van, marad vagy 3. számúnak vagy a B csapatban véd majd tovább
Védők:
Jobboldali:
Rodrigo Galo: igazából ugyanazt hozta, mint tavaly a Pacosban, de ez itt kevés, csalódást okozott a játéka 6,84-t kapott, még 2 évig van szerződése 5000 fontot keres hetente, igazából szívsen eladnám beszerzési áron
Nii Plange: Nem nagyon kapott lehetőséget, mert sokat volt sérült és én gyengébbnek tartom, mit Galot, egyébként Galo szinte minden statban ugyanolyan teljesítményt hozott, mint ő tavaly 1 évig van még szerződése 900 fontot keres hetente, inkább őt tartanám meg 2. számúnak, mint Galo-t.
Baloldali:
Khalil Chemmam: legjobb játékosom volt, klasszis játékos sikerült szerződést hosszabbítani vele, 7,18 8 gólpasszal, azonkívül a tunéziai válogatott erőssége is, erre a posztra nem kell keresnünk játékost
Luís Rocha: most kicsit kevesebb lehetőséget kapott, 1 év van még a szerződéséből jövőre marad
Adama Traoré: 1 év van még a szerződéséből, nem voltam elégedett vele, mikor lehetőséget kapott, megpróbálom eladni, ha nem akkor valószínű a B csapatban kezd jövőre
Középső:
Rodrigo Defendi: idén egy kicsit gyengébb volt 6,9 a bajnokságban, ennek ellenére szerződést hosszabbítottam vele, marad mindenképp, de hogy hányadik számú lesz az kérdés
Ammar Jemal: 6,81 nekem csalódást okozott, nem tudott felnőni a feladathoz, amit vártam tőle, megpróbálom eladni jövőre
Sergey Politevich: 7 meccset kapott a bajnokságban, és 6 meccset a hazai kupában, nem nyújtott olyan jó teljesítményt, őt is megpróbálom eladni
Derik: kupában kapott lehetőséget csak, ott nem volt meggyőző, őt is megpróbálom eladni
Alvin Arrondel: kupában kapott lehetőséget, ahol kellemes meglepetést nyújtott 1 évig még marad aztán meglátjuk
Középpályások:
Jobboldali:
David Caiado: hatalmas csalódás a játéka 8 bajnokin 6,54 összesen 17 meccsen 6,58-as teljesítmény, hamar ki is játszotta magát a kezdőből, még egy év van a szerződéséből megpróbálom eladni, ha nem sikerül, akkor a B csapatban kezd
Diogo Viana: 6,98-as átlag, kicsit nehezen lendült bele a játékba, de utána már elégedett voltam vele, jó vétel volt, jövőre is marad. Posztján az 5 legjobb értékelés volt az ővé.
Filip Knezevic: 13 bajnoki 6,64 igaz többnyire csereként állt be, de 1 meccset leszámítva nagyon gyenge teljesítményt nyújtott 1 év van a szerződéséből, megpróbálom eladni, ha nem sikerül B csapat
Baloldali:
Alex: 33 meccs 6 gól 10 gólpassz 7,06-os átlag, posztján a legjobbnak számított a ligában, elégedett voltam vele.
Középső (védekező):
Cafú: csapatunk második legjobb játékosa, ugyanazt hozta, kb, mint tavaly klasszis játékos szerintem posztján a ligában 3-as holtversenyben a 2. legjobb volt.
Cezary Wilk: 30 meccsen 6,92, az elején fogtam a fejet, hogy kit igazoltam lenne, közelébe sem ért Iriney játékának, később sokat javult a lengyel válogatott játéka, és megfelelően tudott teljesíteni, 1 évig még van szerződése, bár sokat keres, de 1 évet még marad
Leonel Olímpio: kevés lehetőséget kapott, de összességében nem okozott csalódást, szerződése lejár, de már 33 éves lehet még kap 1 évet 4. számúként, de nem biztos
Moreno: kevés lehetőséget kapott főleg kupában, idén visszavonul, tavaly a bajnokságban idén a kupában lőtt top 3-as gólt
Középső (támadó)
Bernard: 6,99 nem hozta ki magából a legtöbbet, pedig klasszis játékos ő is, de összességében elégedett voltam vele, egy kicsi több, azért még kéne, hpgy átlépje az árnyékát
Barrientos: tavalyinál kicsit gyengébben teljesített, 19 meccs 6,84 egy évig még van szerződése, ha nem találunk egy nagyon jó játékost a helyére, akkor még maradhat 2.-3. számúnak
Haashim Domingo: bajnokságban kétszer szállt be egész jól, kupában sem volt olyan rossz, vagy 3. számú marad vagy B csapat jövőre
Támadók:
Álvaro Saborío: az edzői stábom leírta év elején. 3 csillagra tették vissza 4 csillagról, most idény végén 3,5 csillagos már. Idén is bizonyított gólkirály lett, mér 34 éves múlt, szerződése lejár és kb 7000 fontot kér meg bónuszok aláírás pénz valószínű lehetne alkudni 6-6,5 ezerre, de ez még mindig sok, mert jövőre úgy hiszem már nem tudna már ilyen szinten teljesíteni, és max 3. számú lenne. 28 meccs 21 gól 7,07. El-ben 6(1) 8 gól és 7,47
Yazalde: nagyon gyengén kezdett, el sem hittem, ennek ellenére behívták a portugál válogatottba is, később ő is belelendült és már megfelelő szinten tudott játszani, de összeségében csalódás volt ennyi pénzt kiadni érte ilyen játékért. 5(14) 6 gól csak 6,75, de kupában 6 meccs 6 gól
Tomané: főként csereként kapott lehetőséget, akkor is nagyon keveset, nem tetszett a játéka, szerintem lesz iránta érdeklődő, így nyáron megy
Utoljára szerkesztette: Lancelot1983, 2016.02.01. 23:08:16 -
Köszi, nem rossz. Második szezon elején vettem meg a Leedshez és úgy alakítottam a keretet, hogy kezdő legyen. -
bencekovacs #102225 itt találsz egyet 2023-ból. -
Peti2400 #102224
Bár ez csak 2019
Utoljára szerkesztette: Peti2400, 2016.01.30. 12:02:42 -
Jairo Riedewald-ról tudna valaki képet tenni 2021 utánról? -
fordjee #102222 Sztem nagycsapatnál nem kell fiatalokat nevelgetni, max egy-kettőt. Oda kész játékosokat vennék, mert azonnal kell az eredmény, nem 2-3 év múlva.
Ennyi pénzből szerintem érdemes a legjobb játékosokat elhozni, akit csak lehet. Mást úgysem tudsz kezdeni vele.
Egyébként ezért nem nagyon szoktam ilyen nagy csapattal játszani, mert nem nagyon lehet már kit igazolni 2-3 év után. -
Hali - kérdés
olcsón veszek fiatalt, klasszist nevelek belőle, qva drágán eladom...eddig oké. De mit szoktatok kezdeni azzal a rakat pénzzel?
Az Arsenalból már közel 2 milliárd eurót érő csapatot csináltam 2019-re, most a BL győzelem után a ballaszttól megszabadulva az átigazolási szezon elején járok 160 millió bevételnél, 200-at tudnék költeni kb. és még mindig van vagy 10 játékos akit kölcsön vagy végleg el kéne küldenem, ez még további 20-30 milliót jelent minimum.
Meddig ücsörögtök ennyi pénzen? Eddig a saját játékosokra mentem rá (kivéve egy-két irtó drága playa), de azt hiszem ilyenkor kéne eljönnie a Real Madrid féle Galaktikus korszaknak, nem? 1-2 riválist pl. illene lehúzni a kulcsjátékosukkal.
Hosszabb karriernél, amikor pár szezon után a pénz nem számít akkor valami tanács? :) -
Solt #102220 Üdv Urak!
Szükség lenne segítségre a Football Manager 2016 fordításához,
A jelentkezés módja és elvárások:
-a fordításhoz megfelelő angol nyelvtudás és nyelvi készségek
-pontosság, megbízhatóság, precizitás
-a kapott blokkok határidőre történő lefordítása és visszaküldése
Jelentkezzetek, legyünk minél többen! Bízunk a segítségetekben, reméljük a segítségetekkel gyorsan fogunk haladni!
Jó munkát és kitartást kívánunk!
Jelentkezés
Előre is köszönöm mindenkinek aki segít!