A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
bencekovacs #102179 Bár az ünnepek között volt időm játszani, a vizsgaidőszak miatt csak most értem a következő szezonom végére, szóval:
4. szezon
Vezetőségi elvárás: BL hely
Saját cél: Dobogó
Tavaly ismételten csak a 4. helyet sikerült megszerezni, pedig megvolt az esélyünk a jobb helyezésre is. Úgy gondoltam, hogy elég erős a jelenlegi keret és nagyobb változtatást nem akartam. Ám mivel a Dortmund kivásárlási áron vitte el a legjobb középhátvédem, ezen a poszton muszáj volt erősíteni. Hosszas kutatás után 13 millióért jött Michael Keane a Burnleyből és mindössze 4,5 millióért Suárez a Gijonból. Utóbbiban egyébként hatalmas a potenciál, ez az ár igazából semmi. Az első szezonban érkezett ifik pedig most már 18-19 éves korba értek, szóval elkezdtem beépíteni őket a csapatba, illetve elküldtem őket kölcsönbe fejlődni. A felkészülési időszak eredmények tekintetében borzasztó volt, csak 1 meccset nyertünk meg de körvonalazódott, hogy kire menyire lehet számítani a szezonban. Az idény a BL selejtezővel kezdődött, ahol a Roma ellen játszottunk. Idegenben 0:1, otthon 2:2 így a Celta története során másodszor a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelhetett. A Liverpool, Sporting, Ajax hármas mellé sorsoltak, és 4 döntetlen 2 vereség után, csoport utolsóként zúgtunk ki, igaz 2 pontra voltunka továbbjutástól. Mindenesetre elégedett voltam a szerepléssel, bár ha arra gondolok, hogy az Ajax ellen mindkétszer 2:0-ás előnyről ikszeltünk... Bosszankodni nem volt idő, mert a bajnokság javában zajlott és a csapat elképesztő teljesítménnyel a novembert a tabella első helyén kezdte. Karácsonyra a vezető pozíciót elvesztettük, de a Barcelona jócskán le volt maradva már, az újév első meccsén pedig 1:0 vertük őket így tapadtunk a Realra és hátra nem igazán kellett tekintgetni. A következő meccs épp ellenük volt, idegenben 0:4, helyre raktak minket majd a következő hónapokban már kicsit meg is léptek. Így a célom a második hely megtartása volt. Úgy tűnt ez elég simán menni fog, sőt a Real is elkezdett botladozni márciusban, pont akkor, amikor mi szárnyaltunk Így áprilisban már csak 4 ponttal mentek előttünk és még egyszer jöttek hozzánk. Végül döntetlen lett, ugyanúgy ahogy a Barcelona ellen is, akik egy erős tavasz után megközelítettek, sőt ha az utolsó fordulóban kikaptam volna tőlük előznek, de a meccset végig uralva lefociztuk őket, az 1:1-nek ők örülhettek, de nagyon. A bajnok Madrid mögött 7 ponttal maradtunk le, a Barcát kettővel megelőztük. 2. hely, még soha nem szerepelt a csapat ilyen jól a ligában. A helyezésnél már csak a mutatott játéknak örülök jobban, év végére már igazi nagy csapat benyomását keltettük. A kupában a negyeddöntőig voltunk talpon, a Barcelona 3:2-es összesítéssel ejtett ki minket. (A döntőben 4:0-ra verte őket a Klopp vezette Atletico, az eredménytelen szezon után rögtön menesztették Blancot és visszahívták Luis Enriquet. A Real edzője még mindig Benitez.)
A szezon legjobbja Iago Aspas, bár ezt mindegyik év után elmondhatnám. Viszont idén végre beérett Eggestein, 27 góllal góllövőlista második, minden erőmmel azon leszek, hogy megtartsam a nyáron. Kiemelkedő volt még a balszélső Bongonda és a jobbhátvéd Carlos Vigaray. Bár igazából a csapatban mindenki jól teljesített, kivéve Gustavo Cabralt akinek a hibáin meccsek mentek el, ezért hamar kiszorult a kezdőböl és a szezon nagy részét a nyáron igazolt Keane-Suárez belsővédő párossal teljesítettem.
BL 2019
Utoljára szerkesztette: bencekovacs, 2016.01.13. 19:16:35