104786
A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
bencekovacs #102179 Bár az ünnepek között volt időm játszani, a vizsgaidőszak miatt csak most értem a következő szezonom végére, szóval:
4. szezon
Vezetőségi elvárás: BL hely
Saját cél: Dobogó
Tavaly ismételten csak a 4. helyet sikerült megszerezni, pedig megvolt az esélyünk a jobb helyezésre is. Úgy gondoltam, hogy elég erős a jelenlegi keret és nagyobb változtatást nem akartam. Ám mivel a Dortmund kivásárlási áron vitte el a legjobb középhátvédem, ezen a poszton muszáj volt erősíteni. Hosszas kutatás után 13 millióért jött Michael Keane a Burnleyből és mindössze 4,5 millióért Suárez a Gijonból. Utóbbiban egyébként hatalmas a potenciál, ez az ár igazából semmi. Az első szezonban érkezett ifik pedig most már 18-19 éves korba értek, szóval elkezdtem beépíteni őket a csapatba, illetve elküldtem őket kölcsönbe fejlődni. A felkészülési időszak eredmények tekintetében borzasztó volt, csak 1 meccset nyertünk meg de körvonalazódott, hogy kire menyire lehet számítani a szezonban. Az idény a BL selejtezővel kezdődött, ahol a Roma ellen játszottunk. Idegenben 0:1, otthon 2:2 így a Celta története során másodszor a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelhetett. A Liverpool, Sporting, Ajax hármas mellé sorsoltak, és 4 döntetlen 2 vereség után, csoport utolsóként zúgtunk ki, igaz 2 pontra voltunka továbbjutástól. Mindenesetre elégedett voltam a szerepléssel, bár ha arra gondolok, hogy az Ajax ellen mindkétszer 2:0-ás előnyről ikszeltünk... Bosszankodni nem volt idő, mert a bajnokság javában zajlott és a csapat elképesztő teljesítménnyel a novembert a tabella első helyén kezdte. Karácsonyra a vezető pozíciót elvesztettük, de a Barcelona jócskán le volt maradva már, az újév első meccsén pedig 1:0 vertük őket így tapadtunk a Realra és hátra nem igazán kellett tekintgetni. A következő meccs épp ellenük volt, idegenben 0:4, helyre raktak minket majd a következő hónapokban már kicsit meg is léptek. Így a célom a második hely megtartása volt. Úgy tűnt ez elég simán menni fog, sőt a Real is elkezdett botladozni márciusban, pont akkor, amikor mi szárnyaltunk Így áprilisban már csak 4 ponttal mentek előttünk és még egyszer jöttek hozzánk. Végül döntetlen lett, ugyanúgy ahogy a Barcelona ellen is, akik egy erős tavasz után megközelítettek, sőt ha az utolsó fordulóban kikaptam volna tőlük előznek, de a meccset végig uralva lefociztuk őket, az 1:1-nek ők örülhettek, de nagyon. A bajnok Madrid mögött 7 ponttal maradtunk le, a Barcát kettővel megelőztük. 2. hely, még soha nem szerepelt a csapat ilyen jól a ligában. A helyezésnél már csak a mutatott játéknak örülök jobban, év végére már igazi nagy csapat benyomását keltettük. A kupában a negyeddöntőig voltunk talpon, a Barcelona 3:2-es összesítéssel ejtett ki minket. (A döntőben 4:0-ra verte őket a Klopp vezette Atletico, az eredménytelen szezon után rögtön menesztették Blancot és visszahívták Luis Enriquet. A Real edzője még mindig Benitez.)
A szezon legjobbja Iago Aspas, bár ezt mindegyik év után elmondhatnám. Viszont idén végre beérett Eggestein, 27 góllal góllövőlista második, minden erőmmel azon leszek, hogy megtartsam a nyáron. Kiemelkedő volt még a balszélső Bongonda és a jobbhátvéd Carlos Vigaray. Bár igazából a csapatban mindenki jól teljesített, kivéve Gustavo Cabralt akinek a hibáin meccsek mentek el, ezért hamar kiszorult a kezdőböl és a szezon nagy részét a nyáron igazolt Keane-Suárez belsővédő párossal teljesítettem.
BL 2019
Utoljára szerkesztette: bencekovacs, 2016.01.13. 19:16:35 -
Csúnyán nézek rád egy hétig... majd fizetsz nekem egy zacskó szotyit. Nincs előnézet, nézd át mielőtt elküldöd, enniy... -
okoska91 #102177 Mi a retorzió ?
Nem okoskodni akarok, de egy "előnézet" lehetőséget berakhatnátok, ahol a megírt hozzászólást ellenőrizhetni lehetne ..
Utoljára szerkesztette: okoska91, 2016.01.12. 19:58:49 -
Nincs bocsánat... -
okoska91 #102175 Elnézést a dupláért, nem tudtam, hogy 5 perc van szerkeszteni!
Rég nem játszottam, visszatérvén utam a Skót másodosztályba vezetett, általam kedvelt Herts Fc csapat alkalmazott.
Alább látható bajnok lettem, még egy kupa döntő van hátra, utána jövök egy beszámolóval! :D
De előtte lennének kérdéseim:
David Goodwillie -ről kérnék 2-3 képet fejlődés + teljesítményről
Skót kupa második indulhat az EL-ben ha a Celtic bajnok lesz ?
Korábban olvastam, hogy bekavarhat ha adok/veszek ligákat játék közben, azért lenne fontos mert gyanus, hogy nem optimálisan válosztottam ki az országokat.
2-2,5 csillag a játék teljesítmény, a következő országokkal:
Angol 1-2
Skót 1-2
Francia 1
Német 1
Belgium 1
Holland 1
Spanyol 1
Portugal 1
és az érdekelne, hogy ideálisabb lenne ha ki venném a francia, német, spanyol ligákat és mondjuk a helyére betolni a szerb, cseh, horvát, dán ligákat a karrier elején ? Valamint, ha ezt meglépem akkor mikor jön el az ideje, hogy esetleg visszacseréljem ezeket a ligákat, erről kisebb kioktatást kérnék mert ehhez nem nagyon értek.
Előre is köszönöm szépen.
ui.: BÚÉK!
Utoljára szerkesztette: okoska91, 2016.01.12. 19:41:25 -
okoska91 #102174 Tabella -
Solt #102173
-
kunr86 #102172 A Facebook csoport linkje mobilos, itt a sima link:
https://www.facebook.com/groups/769681366447481?_rdr=p -
kunr86 #102171 Fm 16 magyarítás, jelentkezz fordítónak!
Bizonyára mindannyian lelkesen várjuk, hogy egyszer végre anyanyelvünkön is megjelenjen kedvenc manager játékunk. Sajnos ez idén is elmaradt, de senki se búslakodjon! Mi magunk fogjuk lehetővé tenni, hogy minden játékoshoz az édes, ékes magyar nyelven szóljon majd a program.
Ezért a korábbi évekhez hasonlóan idén is megkezdtük a Football Manager legfrissebb részének magyarítását. A lelkes magyar közösség most a Ti segítségeteket kéri, hogy a fordítás mielőbb elkészülhessen. Amennyiben beszélsz angolul és szeretnél segíteni a fordításban, jelentkezz!
Nagyon sok még a fordításra váró anyag, de minél többen dolgozunk rajta, annál gyorsabban élvezhetjük majd munkánk gyümölcsét. Ezért fontos, hogy mindenki jelentkezzen, aki megfelel a feltételeknek!
A jelentkezés módja és elvárások:
a fordításhoz megfelelő angol nyelvtudás és nyelvi készségek
pontosság, megbízhatóság, precizitás
a kapott blokkok határidőre történő lefordítása és visszaküldése
A fordítók jelentkezését az alábbi Facebook csoportban várjuk, hivatkozzatok rám:
https://m.facebook.com/groups/769681366447481?ref=bookmarks
(kizárólag FORDÍTÓKNAK!)
Jelenezzetek, legyünk minél többen! Bízom a segítségetekben, remélem, hamarosan elkészülünk a várva várt magyar nyelvi fájlokkal!
Jó munkát és kitartást kívánok!
Üdv: Kun Roland
Utoljára szerkesztette: kunr86, 2016.01.11. 11:32:29 -
ezek engem nagyon idegesítenek... teveznél volt nálam ilyen aki nem hosszabbított a juvéval és nyomtam érte fél éven át az ajnálatokat de olyan irreálisan magas pénzt akart hogy nem volt lehetőségem elhozni. Akkor sem mikor már klubja sem volt. erre aláírt a bocához heti 20.000 euróért..... én meg 100 körül tudtam neki ajánlani és zsigerből utasította el... -
korbin555 #102169 Mikor a QPR-nél voltam, velem a klub nélküli, 33 éves Modric tárgyalt, és 175k fizetést kért 3 évre. Azzal kezdte tudom-e, hogy ő milyen híres játékos? Hogyne tudnám. De azt is láttam, hogy meg van rogyva. Még jó játékos volt, de annyi nem jár egy öreg csókának, aki 1 év múlva már csak a padot melegíti. Úgyhogy pá. Aztán aláírt a Granadához. Persze a 175k közelében nem volt a bére. -
..l.. :D
4 bajnokság, 3 BL, a Hall of Fame-ben a 9. helyen vagyok 2018 telén, azé ha már telesírja a sajtót akkor illene leülni velem és azt mondani hogy heti 1 millió euró vagy mittomén...Messi legalább jófej volt, ő úgy kezdte hogy nem hagyja ott a Barcát. (Neymar eljött, de minek... xd) -
Nálam elment néhány évre a City-hez. Aztán visszament ingyen a Realhoz, majd leigazoltam a Portohoz fél év után, elmentem következő szezonban a Dortmundhoz, és 37 évesen ő is jött velem.
-
korbin555 #102166
-
hát a Real után az Arsenal elég nagy visszalépés. Még 33 évesen is :D -
épp túlléptem az 5 percet és nem szerkeszthettem
végül egy 15 milliós ajánlatot elfogadott a Real - de ekkor meg Ronaldo nem volt hajlandó tárgyalni se velem, azután, hogy telesírta a sajtót -.-
ha BL-ben összekerülök velük szétrúgatom valamelyik vadállattal -
ez viszont nem bug, csak zavaró
a 33 éves CR-t meg akartam venni az Arsenalba (pénz van dögivel, meg miért ne jelleggel...), átadóra kérte magát, panaszkodik a sajtónak, hogy nem tárgyalhat velem, de nem tudok normálisan tárgyalni a reállal, mert irreális kéréseik vannak
3,5 millát ér, 1,5 év van a szerződéséből, 425k/hét az adózás előtti fizuja (oké, még ennyi idősen is hozza a meccs/gól átlagot spanyolban)
ajánlok érte 10 millió fölött (+50% a következő transzferből) de csont nélkül visszautasítják, alkudni se hajlandóak - poénból megvenném, de egy 33 éves játékosért hol akarnak 20 milliókat elkérni?? (a 31 éves Messinél is bepróbálkoztam, de ő még mindig 24 milliót ér :D) -
korbin555 #102162 Az eltiltás biztos bug. Ahogy az eltűnt pénz is. A csóró szponzorok nem, mert a 12-ben a pénzügyek még nem voltak normálisan megcsinálva. Kb. az volt annak idején, hogy akkor is alig emelkedett, ha mindent nyertél ezer évig. Mint a jegyárak. Felvittél egy 6. ligás csapatot a PL-be, bajnok lettél, világhírű, mégis annyi volt a bérlet, jegyár, mint a League 2-ben. Ezeket ha jól emlékszem már a 13-ban kijavították. De a 14-ben biztos.
Azt viszont nem értem, miért nem tudsz játékoseladásból bevételt generálni. Világhírű a csapatod, igazolsz 3-4 potenciális klasszis gyereket minden évben, aztán pár év múlva megkezded kiárusítani őket. Vagy azokat, akiket kitolnak a kezdőből. -
Lehet harapott. Ez egy komoly bug. -
25 évesen itt jár. -
Szabz27 #102159 Cerny nálad merre? én megvettem az Arsenalhoz, most vele együtt 3 wonderkidem van :) -
Egy szakmai kérdésem lenne:
Olyan van a valóságban, hogy mondjuk 2020-as EB-n kiállítanak valakit és a 4 évvel későbbi következő EB-n az eltiltását tölti emiatt? Nem nullázódik le a büntetés?
Csak mert kijutottunk a 2028-as EB-re az angol válogatottal, és meglepetten látom, hogy a regisztrációkor a legendás középhátvédem, Tom Andrews neve mellett az "Elt" szó szerepel. Semmi gond, maximum az első csoportmeccsen nem játszik! Semmi információt nem írt ki, hogy hány meccses eltiltása van. Beneveztem a keretbe, lemegy az első csoportmeccs, rámegyek a játékosra, és kiírja, hogy "Eltiltva 5 meccsről". Mi van?
Végignéztem visszamenőleg 2 évre, Andrews nem volt kiállítva sehol sem. És mit kell ahhoz tenni, hogy valaki 6 meccses eltiltást kapjon?
Mindegy, ha bejutok a döntőbe, ott még játszhat! Fő az önbizalom!
-
Ezt a pénzügyi dolgot nem is értem a játékban (FM2012).
Kaptunk új stadiont 2026-ban olyan áron, hogy még vagy 30 évig havi 652e font törlesztést kell fizetni. Azóta az egyenleg havi -2 millió fonttal csökken, a szezon végére -20 millió font körül járt. Mivel megnyertem a BL-t (zsinórban másodszor), sikerült letornászni -10 millióra. Mindezek mellett 80 millió font az igazolási pénzem, amit nem értek. Ha most elköltöm, akkor -90 millió lesz az egyenleg?
Eladás nélkül az évet -40 millióval zártuk. Kicsit riasztó. Ha 40 millió kiadás, ami "nem futball kiadások" és "egyéb". Ezek vajon mik lehetnek?
Jó pár szezonnal ezelőtt eladtam egy játékosomat a Barcelonának 23 millióért egy összegben, örültem, mint majom a farkának. De a pénzt szerintem elsikkasztotta Matthewman elnök Úr, mert sehol sem jelentkezett látható formában. Se a bevételeknél, se az igazolásoknál, se az egyenlegben nem lehetett észrevenni. Hova tűnt... (nem Damon Hill) a pénz?
Irányításom alatt 2x BL-győztes és 8x angol bajnokok vagyunk, és van olyan szponzorunk (három), aki évi (kapaszkodjatok meg) 637e fontot fizet. Komolyan, kész Krőzusnak érzem magam, ha rápillantok erre!
-
ennyi kölcsön után semmelyik bankba nem engednének be.... -
korbin555 #102155 Szegény ember vízzel főz.
-
smylie #102154
Én így "igazoltam".
Sajnos pénz nem volt egy fillér se.
Utoljára szerkesztette: smylie, 2016.01.09. 14:47:20 -
korbin555 #102153 Még a 14-ben sincs. Nem keveri a sz@rt annyira a média, nem kell állandóan irreleváns kérdésekre válaszolni. És nem aggódnak a játékosok nem létező dolgok miatt. Ha okuk van rá sírnak, de nem jönnek elő mindenféle érthetetlen, vagy mondvacsinált indokkal. Nem kell médiaszemélyiséget vagy pszichológust sem játszanom. És a 14-ben már nagyon jól meg van csinálva a pénzügyi vonal, sokkal jobb mint a 12-ben. -
Az FM2012-ben még nem voltak ilyenek. Talán ezért is játszom még mindig azzal a verzióval. 2028-ban vagyok jelenleg. :) -
Vasas csapatával kezdtem első játékomat a frissen vásárolt 16-ban. Tudnátok ajánlani játékosokat? Alig van pár elfogadható ebben a keretben :-/ -
fordjee #102150 Én lusta vagyok:) Meg időm sincs rá, inkább játszok helyette is:)
Ráadásul Lazioval olyan szezonon vagyok túl, hogy idény előtt aláírtam volna, így a végén mégis szomorúság tölt el.
Bajnokságot az utolsó fordulóban buktam el, (Torino lett a bajnok!!!), olasz kupadöntőben Juventus 3-0-ra lemosott, Bl elődöntőben is kizúgtam.
Szal csupa-csupa ezüst.
Most kezdem a 2. évet, persze a sztárjaimat már el is vitték, azonnal belázadnak, ha elutasítok egy ajánlatot. Majd tolok fel képet az igazolásokról.
Röviden ennyi. -
Senki nem játszik már? Vagy csak lusta mindenki beszámolót írni?
-
korbin555 #102148 NB3. -
hooker00 #102147 sziasztok, korábban láttam az oldalon, hogy van már NB3 data, honnan tudnám letölteni (egyet találtam én is, az megye szintig lement, de bugos sajna)? köszi -
smylie #102146 Tudja valaki hogy a 16-ban hogy lehet beállítani hogy a meccs közben
számmal legyen kiírva a kondíció
ne ezzel a kör grafikus valamivel?
-
Minden csapatomnál van egy elméleti 1-es és 2-es verzió, így a sörmeccsekre csak 1-2 változtatás kell. -
geo91 #102144 nem sűrűn, pedig hasznos volna -
Soulwave #102143 Köszi! Legalább ennyivel könnyebb a feladat.
Korbin: sajnos néha úgy érzem már semmi sem segít, lehet kiégtem :) -
korbin555 #102142 
Használtad is már? -
geo91 #102141 2.: van ilyen opció. a "quick pick" melletti legördülő menüt megnyitva ott van a "team selections", ahol el lehet menteni kezdő 11-eket, cserékkel együtt.
-
korbin555 #102140 1. Karrier közben már nem lehet.
2. Nincs ilyen opció.
3. A lustaságon úgysem segítene az editor.