Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Acer Iconia Tab 8 A1-840FHD
Asus Fonepad 8 FE380CG
Asus Memo Pad 8 ME181C
Asus Memo Pad 8 ME581CL
Asus Transformer Pad TF103C*
Asus Transformer Pad TF303CL
Galaxy Tab S 8.4 LTE
HP Pro Slate 10 EE G1
HP Pro Slate 12
HP Slate 17
HTC Nexus 9
Lenovo Tab S8
Lenovo Yoga Tablet 10 HD+
Lenovo Yoga Tablet 2 10.1
Lenovo Yoga Tablet 2 8.0
Lenovo Yoga Tablet 2 Pro
LG G Pad 8.3
LG G Pad 8.3 LTE
Nokia N1
Nvidia Shield
Nvidia Shield LTE
Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition)
Samsung Galaxy Note Pro 12.2
Samsung Galaxy Note Pro 12.2 3G
Samsung Galaxy Note Pro 12.2 LTE
Samsung Galaxy Tab Pro 10.1
Samsung Galaxy Tab Pro 10.1 LTE
Samsung Galaxy Tab Pro 12.2
Samsung Galaxy Tab Pro 12.2 3G
Samsung Galaxy Tab Pro 12.2 LTE
Samsung Galaxy Tab Pro 8.4
Samsung Galaxy Tab Pro 8.4 3G/LTE
Samsung Galaxy Tab S 10.5
Samsung Galaxy Tab S 10.5 LTE
Samsung Galaxy Tab S 8.4
Sony Xperia Tablet Z LTE
Sony Xperia Tablet Z Wi-Fi
Sony Xperia Z2 Tablet LTE
Sony Xperia Z2 Tablet Wi-Fi
Sony Xperia Z3 Tablet Compact
Sony Xperia Z4 Tablet LTE
Xiaomi Mi Pad
*8GB model not supported
Note: Minimum support Operating System is Android: 4.4 (KitKat)
iOS
iPad Air (1 and 2)
Aki pedig tablet vásárlás előtt áll, és a Touch is szempont, annak azt ajánlják, hogy várja meg a decembert. Ki fognak adni egy kompatibilitási listát, mielőtt kijön a Touch.
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Gépem. A processzor rendben van, még nem is tuningoltam. A 12GB RAM jelenleg bőven elég mindenre. A videokártyát viszont az FM-től függetlenül is nyugdíjaznom kell. Minden játék gépigénye azt jelzi a gyenge láncszemnek. De a tervem az volt, hogy 4 évet ki kell bírnia, és még 1 hátravan. Megfontolom.
Akkor én nyitnám a hetet az aktuális idényemmel a Herthánál. A második szezonban elért 6. hely egyértelműen visszalépés volt, ezért mindenképpen nagyot kellett alakítanom, ahhoz hogy megfeleljek az elvárásoknak. A célkitűzésem a dobogó elérése volt, az már komoly fegyvertény lenne.
- Igazolások
Az elsődleges cél a védelem megerősítése volt, hiszen az tavaly nem igazán muzsikált. Szerencsére kedvező volt a piac, így viszonylag olcsón megszereztem Badstubert és Koscielnyt. Mellettünk érkezett Obradociv és Zacccardo a szélekre, bár tőlük annyira nem voltam elájulva.
A középpályára igazából nem is kellett igazolnom, egész egyszerűen átszerveztem. Sergio Tejera hátrébb került, mellé pedig Darron Gibson bekerült a kispadról. A Salihovic - Dos Santos duó pedig ment a levesbe.
A támadószekcióba behoztam De Bruyne-t szinte ingyen (bár a 12-ben még nem akkora tehetség), igazából Firmino cseréjeként, de beverekedte magát a kezdőbe. Mást nem hoztam, Zoran Tosic kiváló, Xherdan Shaqirinek meg akartam adni még egy esélyt.
Így már azért elég izmos kezdőm lett. Tavaly Vossen 23 góllal abszolút bizalmat élvezett nálam a centerposzton, kapuban Ter Stegen, a többit rendberaktam, így már csak egy jó kezdetről kellett reménykedni.
- A szezon
Ez "sikeresen" össze is jött a Karlsruhe ellen a német kupa 1. körében tizenegyesekkel kiestünk. Paff. Na nembaj gondoltam, legalább annál több időnk lesz az EL-re és a Bundesligára koncentrálni. Lényegében a cserecsapatom játszotta végig az EL selejetezőket (igaz itt a Fierro, FIrmino támadósor nem hagyott sok kérdést), de nem volt veszélyben a csoportba jutás.
A Bundesligát a Bayern otthonában 2-2-es döntetlennel indítottuk, majd sorban jöttek Schalke, Wolfsburg, Dortmund, a nagy mumus Leverkusen stb. jó kis sorsolás, ennek ellenére a dobogón találtuk magunkat. Gondoltam így tökéletes is lesz, de itt jöttek a gyengébb csapatok és a 10. kör után átvettük a Bundesliga vezetését, és ez így is maradt egészen a téli szünetig.
Eközben az EL csoportban is remekeltünk, sikerült az 1 helyet veretlenül behúzni, így tényleg bizakodtam a szezon felénél.
A tavaszi szezon elég neccesen kezdődött. Mivel tökéletesnek tűnt minden, ezért nem is hoztam télen új játékost, ami nálam csodának számít. A kezdet előtt azonban lesérült Ter Stegen és Tejera 2-2 hónapra. Csodálatos. Hoztam gyorsan egy 75K eurós kapust, mert szokás szerint cserekapus nélkül játszottam. Azonban őt már nem tudtam regisztrálni az EL-be, így a Málaga elleni első körben Maik Franz (középhátvéd) állt a kapuban, mivel ifi kapusom sem volt nevezve. Ehhez képest csak négy gólt kaptunk, viszont rúgtunk kettőt ami nem rossz. Szerencsére a visszavágó napjára pont felépült Ter Stegen, így csodával határos módon otthon nyertünk 3-1-re ami továbbjutást ért. Megkaptuk az Arsenalt, ahol pepitában ugyanez lejátszódott, idegenbeli 3-1 után hazai 2-0-ával mentünk tovább. Persze egyszer minden mákos széria megszakad, a Chelsea szépen beárazott minket a negyeddöntőben, idegenben 2-0-ra kikaptunk, itthon azonban megvertük őket 1-0-ra de sajnos ez kevés volt. Így emelt fővel távozhattunk.
Közben a Bundesligában nem kellett izgulnom, konkrétan a 10. meccs után végig vezetve simán bajnokok lettünk. A végén belefért pár lufi vereség is, de így is lett 80 pontunk, ami kifejezetten jónak mondható. Így a Hertha BSC története során előszőr lett bajnok (bár 30-ban és 31-ben is nyertek de az nem hivatalos tudtommal).
Egy-két érdekességet is felsorolnék. A Hertha nagyjából 10. helyen tanyázik az évi 2,3M fizetési keretével, a klub 3 csillagos reputációval rendelkezik (ez most 3,5-re nőtt), és nagyjából 90M Eur az értéke. Ebből látszik, hogy még mindig messze vagyunk akár egy Wolfsburgtól is ennek ellenére, sikerült megnyerni a bajnokságot. Ehhez persze kellett a Bayern München borzalmas szezonkezdete, bár végül ők is odaértek a 3. helyre a Dortmund mögött.
A kezdőcsapatom az alábbi volt:
Kiemelni talán Jelle Vossent tudnám aki 30 góllal lett gólkirály 24 évesen. A legjobb támadásszervező Shaqiri lett 12 gólpasszal, mellettük még De Bruyne és Ter Stegen fért bele az év csapatába. Meg persze én mint az év menedzsere.
Ez volt tehát a 3. szezon, ahol a Bundesligában felértem a csúcsra. Bár az átigazolás, illetve gazdaságpolitikám teljesen más mint az eddigiek esetében, (magyarán szórom a pénzt és hitelekből élek) de az eredmények egyenlőre igazolják, hogy lehet így is csinálni. A következő szezonban tehát BL csoport, és még komolyabb célok vannak elém kitűzve.
Köszi hogy elolvastad
Utoljára szerkesztette: Soulwave, 2015.10.19. 09:00:51
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
@Gomba: gratula a szezonhoz!
Utoljára szerkesztette: zyndar, 2015.10.18. 22:16:01
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
Zaki! Nekem a 120-ból is szabad 64GB. Full HD videókat tárolsz a rendszermeghajtón?<#smile>#smile>
Hattyúk tánca: Ötödik felvonás
Rég jelentkeztem beszámolóval, de ezt most pótolom. A hosszúra nyúlt ötödik szezon elején komoly változások nem történtek a keretben, inkább csak a két komolyabb távozót pótoltuk. A bajnokságban hamar élre álltunk és ezt a pozíciót nem is nagyon engedtük el, így végre meglett az első bajnoki cím. Kicsit már kezdett csalódást jelenteni, hogy nem tudunk oda férni szóval jókor jött. A kupákban, főleg a hazaiakban ismét jól teljesítettünk, mondjuk címvédők voltunk a Liga-FA kupában is. A szezon elején megünnepelhettük az első Szuper Kupa győzelmünket, majd a szezon a végén címet védtünk az FA kupában. Hozzátenném a Bl kiesést kicsit a magam számlája írom, mivel lenéztem a Benficát és túl támadólag álltam fel idegenben aminek szép kis pofon lett a vége. A keret eléggé egybe van, de jó ajánlat esetén ismét távozhat bárki.
Egy kis összesítés 5 év után: 1 bajnoki cím (+2 dobogó), 1 EL győzelem, 1-1 Eu./Angol Szuperkupa, 1 Ligakupa, 2 FA kupa győzelem.
Utoljára szerkesztette: Darthmushroom, 2015.10.18. 07:56:29
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
Arsenallal megyek egy Real verés után a tökutolsóhoz, félidőben 4-0 ide, mondom nekik nyugodtan hogy csak így tovább, vége 4-1 és nyugodtan mondom nekik hogy azért a 2. félidő kicsit gyenge volt - erre a fél csapat depis lesz a másik fele meg koncentrált -.-
lehet jobb ha nem szólok hozzájuk, csak tapsolok időnként 😄
Egy kis segítségre lenne szükségem. Karácsonykor megvettem a játékot steam-en, le is töltöttem, fel is install-áltam, de nem indult el sehogy sem. Minden lehetséges módszert kipróbáltam amit olvastam, de egyszerűen nem indult el. Feltettem a virágboltit(mert játszani azért kell), és le is mondtam, arról, hogy valaha látom majd eredményét a befektetett 50 eurómnak.
Ma reggel, gondoltam adok neki még egy sanszot. Ment az uninstall a virágboltinak, steam-en nyomtam egy klikket a telepítés gombra, és már jött is a játék. Legnagyobb meglepetésemre el is indult a játék. Azonban a régi dolgaim közül semmit nem tudok használni. Egy mentést sem, egy adatbázist sem(még azokat sem amikhez nem nyúltam) egyszerűen semmit. Valakinek van tippje miért?
Az első csapatnál lévő 24 játékosból 20db club grown (mind kezdő, cserének csak club grown maradhat).
Az eredmények már akkor is jöttek amikor nem volt sok pénzem:
Német bajnokság 13x
Bajnokok Ligája 12x
Uefa Kupa 1x (első évben)
Uefa szuper kupa 12x
Klub VB 11x
Német kupa 9x
Német szuperkupa 9x
De amit nem én nyertem, azt az első évet leszámítva a másik online játékos, szóval a gép labdába se rúghat. Viszont ennyi év után is nagyon izgalmas a mentés, mert hiába van top csapatom meg 1.3 milliárdom, ember irányította csapat ellen így is háromesélyes a meccs, és egész évben pörög a scout csapat, hogy még tovább erősítsek mert kell.
Próbáld ki az NB1-et is, kicsit másképp néz ki.<#smile>#smile>
Most 1.3 milliárd, de valójában már 2 körül lenne, csak a gép kétszer is elvett 300-300 milliót azzal, hogy befekteti a rosszabb időkre. Gyakorlatban csak szimplán lenyúlta.
Egyébként 17. idényben jár a csapat és online játszunk ketten (másik a MU) és még tavaly decemberben kezdtük a mentést 😊
Az a baj, hogy ezt a notebookot már ssd-vel vettem, nehéz megmondani, hogy ssd nélkül milyen lenne a játék. De Korbintól kérdeztem én is régebben és ő is azt mondta, hogy a játék nem lesz számottevően gyorsabb. A mentés persze gyorsabb, de más nem igazán.
Ettől függetlenül sztem megéri a pénzt, hasznos cucc nagyon.
A játékosokkal már nincs probléma, akik a mi szintünkön erősítést jelentenek azok eljönnének hozzánk, csak még nem tudom megfizetni őket. Már most évi 500-700 ezres fizetéseket akarnak, amit teljesen irreálisnak tartok. Ezért is használom ki az évi 5 kölcsönjátékost, mert így ingyen jutok használható játékosokhoz fizetés nélkül. Ezáltal a kezdőcsapat fele minden évben meg van erősítve és csak a maradék 4-5 helyre kell igazolni. Legrosszabb 4-5 embert elzavarom (pénzt egyikből sem remélhetek), és ez előző szezonbeli kezdők lesznek a cserék. Így hihetetlen módon le lehet faragni a költségeket, a velünk együtt feljutott Luton pl. annyit költött új játékosokra, amennyit én egész évbe fizetésekre, és szerintem semmivel sem lettek jobb játékosaik, mint nekünk... 😊 Mondanom sem kell, hogy nekünk van a legkisebb költségvetésünk a League 1-ba, a szezon előtti esélyeket illetően 1000-1 esélyt adtak nekünk, tutira kiesünk a média szerint. Vezetőség sem a kiesés elkerülését, csak az az ellen való küzdést várja el... Viccnek is rossz, bár megnéztem hány pont kellett az előző években a bent maradáshoz, és bizony volt, hogy 55 ponttal kiestek csapatok... Következő szezon sem lesz unalmas, az tuti 😊
És lesz az FM Touch. (PC, Mac, Linux és Tablets) A játékon belül pedig lesz egy Touch mentési mód, azt lehet folytatni tableten. Vagy fordítva, a tablet mentését PC-n. Csak éppen "High end Tablet" szükséges hozzá. Kompatibilitási listát majd a megjelenése előtt adnak ki, mert a Touch karácsony előtt kerül piacra. Az ára pedig 19.99 font lesz. Tehát aki másik platformon is folytatni akarja a félbehagyott mentést, megteheti. Csak kétszer kell a zsebébe nyúlnia.
"It should be noted that cross-save requires separate purchases of the different game versions. For example, if you wish to play the game on PC and continue your progress on tablet, you will need to purchase both versions individually."
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.10.15. 17:39:24
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
Az "új kiadásra" már most baromi kíváncsi vagyok, hogy mivel lesz kompatibilis, tuti, hogy beruházok egy tabletre, ha olyan lesz mint az asztali😊
Utoljára szerkesztette: bexinho, 2015.10.15. 14:10:49
FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/
Egy kérdés: olvasom, hogy a 2016-ban magaddal tudod vinni a mentést és lehet folytatni telefonon tableten. Ezen felül lesz megint egy Handheld verzió. Ezt a folytatást vajon mire értették? Milyen telefonokra, tabletekre? Akkor minek a handheld verzió? Nem teljesen értem.
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
GUILDFORD CITY - 7.SZEZON
Végre eljutottunk a profik világába, ebben a szezonban már a League 2-ban vitézkedhettünk. Felkészülés rendben volt, megint sikerült egy Premier League-es csapatot elcsábítanunk, ezúttal a Cardiff City-t láthattuk vendégül. Átigazolásoknál továbbra is tartom magam az ingyen vagy kölcsönben elvhez, szerencsére az egész Nagy-Britanniát figyelembe véve nagy a merítési lehetőség, és már a Scouts-ok sem kutyaütők teljesen. A bajnokságot egész jól kezdtük, jöttek szépen az eredmények, de olyannyira, hogy fél távnál az élen voltunk 2 pont előnnyel. Gondoltam király, ha így folytatjuk ez így sima lesz, úgyhogy nem is változtattam a kereten a télen. Nagy hiba volt, mert a fordulás után már komolyan vettek minket, és sorba jöttek a vereségek, ezen egy védekezőbb taktikaváltás segített valamelyest, de így is a második kört 7 győzelem, 8 döntetlen, 8 vereséggel zártuk, abszolút középcsapat teljesítményt nyújtva. De a 24 csapatos bajnokság nagy előnye, hogy durván mennek a körbeverések, így is csak a 4. helyig csúsztunk vissza, kiharcolván a rájátszást. Mondom frankó, legutóbb is marha jól sikerült... 😊 Elődöntőben a Chester várt ránk, jól ismertük őket régebbről, nem sok jó emlék jutott eszembe. Idegenben 0-0, otthon pedig 1-0-ra győztünk, nem panaszkodhattam, megérdemeltük. Jöhetett a döntő, a Wembley, reméltem a második fellépésünk már emlékezetesebb lesz. A Wycombe Wanderers jutott be a másik ágon, sokszor játszottunk velük idén, taktikájuk az egy csatáros kontra játék, elég visszahúzott középpályával, úgyhogy nem volt más dolgunk, mint kivenni a csatárukat a játékból. Meccs előtt az egyik középső védőt és a védekező középpályást is ráállítottam, plusz gyengébb láb figyelése, ha így sem sikerül levenni a pályáról szélnek eresztem az egész bandát.... De sikerült, maximálisan bejött, bár több helyzetük volt, és többet birtokolták a labdát, mindössze kétszer tudták eltalálni a kaput, szinte minden lövésük távoli volt csak. A 2-0-ás győzelem pedig azt jelentette, hogy 3 meccs alatt kapott gól nélkül feljutottunk a League 1-ba. Hatalmas volt az öröm, a vezetőség majd kiugrott a bőréből, rögtön 2 éves szerződést toltak elém, naná, hogy aláírtam. De be kell vallanom, nem hittem, hogy ilyet mondok, és nem is a rájátszás miatt, mert az alapján igen, de nem érdemeltük meg a feljutást. Ha nem lettünk volna újoncok, és nem néznek minket senkiknek az első felében a szezonnak, maximum a középmezőny lett volna elérhető ezzel a kerettel. De pont ettől értékesebb ez a siker, a 9. osztályból a Premier League-be vezető lépcsők megmászásához néha kell a szerencse is. Kupákról csak néhány mondtat. Első League Cup meccsünk a Charlton ellen volt, de kikaptunk, szóval Premier League csapattal továbbra sem találkoztunk tétmeccsen. Majd jövőre 😊 A Johnstone’s Paint Trophy-ban egy kört éltünk meg, a második kanyarban a Brighton csúnyán elpáholt minket. Az FA Cup-ban most a harmadik körig sikerült eljutnunk, ott a Championship vezetője, a Hull City látogatott hozzánk. Otthon egy 1-1-el kiharcoltuk az újrajátszást, és bár idegenben kikaptunk, azért ezt is szép eredménynek tartottam. Következő szezont már a 3. osztályban kezdhetjük tehát, már csak két lépésre vagyunk a céltól. 😊
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Pedig régi motoros vagyok én is, és már sok csapatot hoztam fel klubszinten, de a válogatottal semmi sem működött.
Nekem beletört a bicskám valakinek sikerült valamit elérnie?
Szintén zenész
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
szerezd meg a legjobb scoutokat (genie scoutot nem is említve 😄), hozz lehetőleg ingyen minél több potenciális világklasszist 16 éves korukban, játsszanak nálad 5-6 szezont, majd add el őket irdatlan pénzért 27 évesen és go back to step one
amivel alapvetően nincs baj, mert a taktikához béna vagyok, utánaolvasni meg lusta, szóval van motiváció és dühöngés, mikor épp jön egy váratlan vereség, ettől függetlenül még mindig túlságosan kevés tényezőn múlik a siker, de nyilván lesz ez jobb is idővel
Magamból kiindulva, a 15-öt már januárban untam. Valahogy eljutottam odáig, hogy nem igazán érdekel. Úgy nézek rá mint egy matematikai feladványra. Hogyan jutok el a legrövidebb úton A pontból B pontba. Hogyan legyek gazdag, és akkor minden meg van oldva. Erre a játék megadja a lehetőséget (talán túl könnyen is, ebben egyetértek, de a fociban rengeteg a pénz) így minden karrier egyforma. A pofák mások, de a feladat ugyanaz. Én úgy tűnik kiégtem, de ez nem a játék hibája mert az most is jó.
Per pillanat ott tartok, hogy még azt sem döntöttem el, megveszem-e. De valószínűleg mégis megveszem, hogy nézne ki ha nem tenném. A 06 óta megvan az összes, néhány karriert pedig csak képes leszek lejátszani. Bár veszettül élvezem, hogy nem "kell" játszanom. Az elmúlt évtizedben 1-2 hét szünet után már elvonási tüneteim voltak, de most egyáltalán nem hiányzik.
Az a gyanús, ami nem gyanús!
Tehát a második Herthás szezonom következik, amelyben kiderült, hogy mennyire más felfogás kell, a nagycsapatok működtetéséhez. Az első szezonomban elég magasra tettem a lécet a 4.-ik pozícióval, illetve az egyéni cím után elvárás volt, hogy egy sokkal ütőképesebb csapatot szedjek össze.
Ehhez a vezetőség nagyjából 1.6M fizetéskeretet illetve 6M körüli összeget adott átigazolásra. Ez édeskevés, de az anyagi helyzetünk nem tette indokolttá, hogy ennél többet kapjak. Ezért megpróbáltam játékoseladással ellensúlyozni a helyzetet, ami végül visszaütött. Az elképzelésem hosszútávon az, hogy fiatal sztárokat igazoljak, és építsek be a csapatba, ami nyilván elég rizikós, hiszen ez nem az NB1, itt minden húzásért nagy árat fizethetek.
A BL indulás miatt azonban, szerettem volna a lehető legjobb csapatot összeállítani, amibe már nem fért bele a keret fele, legalábbis én így gondoltam. Ezért olyan meghatározó emberek távoztak, mint Friedrich, Ben-Hatira, Kanga Akalé vagy Adrián Ramos. Lényegében a kezdőcsapatom felét eladtam, amiből szép kis összegre tettem szert induláskor.
Ebből az összegből sikerült finanszírozni ter Stegen leigazolását a Gladbachtól, akik kiestek az elsőosztályból. Érkezett a támadószekcióba Candreva, Tejera, Shaqiri és Jelle Vossen, akik igazi tehetségek. Középpályára Salihovicot vettem meg illetve ingyen jött Gibson az MU-ból és Dos Santos a Barcától. A védelmen nem akartam túl sokat változtatni, mert az jól működött. Ebből azért leszűrhető, hogy nagyon ambíciózus voltam az igazolásoknál, és nem igazán vettem figyelembe, hogy ki mennyibe kerül, szórtam a pénzt.
Azonban elfelejtettem azt az alapigazságot, hogy a jól működő csapaton csak két-három helyen illik változtatni, így szépen belefutottam a késbe a szezon elején rögtön. Nagyjából a 8-10-ik pozíció között ingadozott a csapat, a védelmem csődött mondott, a széljáték pedig nagyon legyengült, Shaqiri és Candreva nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket.
A BL best-placed playoffban, a Zenit ellen kettős vereséggel búcsúztam, így EL csoportba kerültem, amivel úgy volt, hogy ott úgyis több keresnivalóm lesz. A Marseille rögtön haza is küldött egy hármassal az első meccsen, így ez sem igazán indult jól. Szerencsére a vezetőség türelmes volt, úgyhogy megpróbáltam a feladatra koncentrálni. A csoportban a hátralévő 5-ből 4 meccset behúztam, így legalább ott sikerült a továbbjutás. Viszont a bajnoki szünetre a 10.-ik helyen vonultunk vissza.
Ez így nem mehet tovább gondoltam magamban, én BL indulást érő helyet ígértetm, ehhez képest gyengélkedünk. Ezért gondoltam egy nagyot és túladtam öt játékoson, köztük a nyáron ingyen elhozott Candréván, amiből befolyt 20M, és visszaforgattam. Így érkezett Firmino (AMC) és Tosic (AML), illetve egy generált srác (Wesley) a védelembe. Ez megint generált egy kis mínuszt, de valamit lépnem kellett. A tavaszi szezon ehhez képest ugyanott folytatódott, kiestünk az EL első körben, illetve a Leverkusen kiejtett minket a Német Kupa negyeddöntőjében...
Viszont a bajnokságban végre valahára elkezdtek jönni az eredmények, szépen lassan kúsztunk feljebb. A végén meglehetett volna az ötödik hely is, de a Leverkusen meg Renato Augusto már megint jól kib...ott velem. Így végül a még EL indulást érő 6. pozíciót szereztük meg, amire szükség is volt, mivel a kieső Fürth nyerte a kupát, így a hetedik már nem kapott nemzetközi indulást.
Nagyon kemény és tanulságos szezon volt.
Szerencsére az igazolások fele azért hozta az elvárhatót, Jelle Vossen 23 évesen extra volt, még ilyen gyenge támadó középpályával is. Bár a végén Tosic és Firmino azért hozta az elvárhatót, így sikerült megmenteni a szezont, és az állásomat.
Az biztos, hogy a következő szezonban is sokat fogok igazolni, de ezúttal jobban végiggondolom.
Köszi, hogy elolvastad!
úgy értettem csak, hogy legalább kelljen már egy kicsit küzdeni. Mert oké, hogy egy angol másodosztályú csapatból 10 év alatt bajnokot lehet csinálni a valóságban, de az már kevésbé valós, hogy mucsaröcsöge alsó fc-vel 10 év után bl-t nyerek
(írok is nekik, hogy jövőre tegyenek bele egy "full realitás" kapcsolót a mazochistáknak 😄)