A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
korbin555 #101794 Asszem befejeztem, 2 napja nem bírom magam rávenni a folytatásra. Hab volt a tortán a Juve vártnál is látványosabbra sikeredett összezuhanása. Tavaly 98 ponttal lettek bajnokok, tavalyelőtt 96 pont és 100 rúgott gól. Idén meg 62 pont és 4. hely. Nem vagyok látnok, de ez várható volt. Az egész kezdőjük mind öreg csóka, és a mérhetetlen tapasztalat sem segít örökké. A mágus Conte mindenesetre tudta mikor kell lelépni. 8 zsinórban begyűjtött bajnoki címmel, és egy BL győzelemmel (2018) a zsebében, szezon előtt átment a Man. City-hez. (ott is bajnok lett) Jött helyette Guardiola új taktikával, néhány új emberrel, és elkezdte mellőzni a címeket halmozó, korosodó hősöket. Higuaín (32), Cáceres (34), Bonucci (33), Lichtsteiner (36), Marchisio (34), Mandzukic (34), Candreva (33), Khedira (33), Chiellini (35) & Co. körön kívülre kerültek. Szezon felénél 7. hely, Guardiola január elején már repült is. Felkértek, de ne vicceljünk már. Unai Emery-vel és nagy mázlival becsúsztak ugyan a 4. helyre, de gondban vannak. Az sem segített nekik, hogy télen Diego Costa ment Conte után a City-hez. A két szezonnal ezelőtt 36 gólos Mandzukic meg a tartalékban van, és megy a Pool-hoz. Chiellini pedig elment levezetni Torontóba, Lichtsteiner Seattle-be. A jó korban lévő sztárjaik meg elégedetlenek, és sorban adják el őket. Coman (PSG > 69M), Bruma (PSG > 71M), Dybala (Liverpool > 61M). Morata pedig visszament Madridba (30M). A hozott emberek meg nem elég jók. Aubameyang, Nacho, Douglas Costa, Jesé, Ryan Gould nem villognak. Persze vannak jó fiatal játékosaik, de most nem elég erősek csapatként.
Nálam kicsit más volt a helyzet. Tabella. A tavalyi 2. hely után idén könnyedén nyertük meg a 8. bajnoki címünket, az elsőt 1922 óta. Csak 5 ponttal szereztünk többet mint tavaly, de a közelünkben sincs senki. 98 szűk esztendő után végre újra csillogtunk. Látható változást hozott, hogy átvariáltam a taktikát. A felállás maradt a 4-1-3-2 DM Narrow, és a támadó mentalitás is. Viszont a direkt passzos, gyors tempójú rohanás helyett lett lassú tempó, labdatartás és rövid passz. És a két auto WB helyett support FB. Labdabirtoklásban annyira nem jött ki mint vártam, bár az utolsó helyről a 11. helyre léptünk előre ebben is. Az is várható volt, hogy kevesebb gólt rúgunk, és úgy is lett. Viszont a tavalyi 43 helyett csak 19 gólt kaptunk.(a felét az utolsó percekben) A leggyakoribb eredményünk 2-0, 1-0 és 2-1 volt. Kettőnél több gólt egyszer sem kaptunk, és 22 meccset hoztunk le nullára. Nem rossz. Más kérdés, hogy ez a totojázás nem az én játékom. A morál is jobb volt, mikor nagy győzelmeket arattunk. Egy-két 5-1, 6-3 sokkal többet dobott rajta, mint 10x 1-0. Még úgy is, hogy akkor közben néha belefutottunk a késbe. A főnök ugyan a feljutás és a tavalyi TIM Cup győzelem óta el van ájulva tőlem, de még ő is korholt, hogy hiányolja a régi vibráló, megalkuvást nem tűrő támadójátékot. (Bár ettől még bekerültem Silvio Piola mellé a legendák közé.)
Pénz dögivel, szezon végén huszon akárhány millió + a BL pénz, szezon előtt újabb 50.63M. Kaptam 84M-t, de nem költekeztem eddig sem. Csak lejáró szerződésű játékosokat igazoltam, vagy használható, és jó üzletnek látszó átadólistásokat. Itt volt pl. idén Javier Hernández, Inigo Martínez, B. Zuculini, Wanyama. Tavaly Julian Weigl, Crisetig és Kanibolotskyi. Zuculini és az ukrán kapus maradt a rotációban, a többit egy szezon után eladtam, és kerestem rajtuk egy vagyont. És ami nem mellékes, hogy 14 scout kutatta a betöltött 12 országban a max 18 éves tehetségeket. Ehhez loptam már megfigyelőt az Arsenal-tól, a Sahtar-tól és a Porto-tól is.
Némelyik scout többet keres mint az asszisztensem. De megdolgoztak a pénzükért az edzőkkel együtt, az U20-as csapat BL döntőbe jutott. Mi a 8 között némi balszerencsével, 2-3-as összesítéssel kiestünk a későbbi győztes PSG ellen. Új stadion is épül, 21 ezres lesz. A kilátások tehát szépek lennének, de ennyi volt. Nem kellene negatív energiákat sugároznom mert anélkül is pang a fórum, de unom a játékot. Nem a játék hibája, de ez van.