104786
A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
van egy apró újítás a játékban,amit most fedeztem fel,a bajnokság statisztikáinál ha rámentek a manager movements-re,kifogja listázni az edző cseréket,és mostmár kiíírja az indokokat is :) A Haladástól azért rakták ki a kismészölyt,mert nem bíztak benne a játékosok,pedig stabil középmezőnyben álltak :DD -
Solt #101818 Ez évtizedek óta így van... Akkor is így volt amikor én játszottam. Na de ezt a témát tényleg akkor kell felhozni, amikor ünnepelni és örülni kéne? NEM! Millió más alkalom lett volna már rá... Gennyes egy banda! -
-
nono28 #101816 Sziasztok!
Olyan gondom van hogy a 2016-os játékban nem lehet a Spanyol bajnokságot választani!Mi lehet a gond?Tudna valaki segiteni ebben?Előre is köszönöm! -
karajjj #101815 Az a baj, hogy maximálisan igazuk van. Röviden, tömören: Apa fizet, gyerek játszik, illetve adok sok pénzt, te meg visszatolsz belőle. -
Solt #101814 Ez tény, de mindennek megvan a maga ideje! Most ünnepelni, örülni kéne, de ezek erre képtelenek, ha magyar vonatkozású örömhír van! -
a negatívumok mindig is ott vannak és egy pozitív dologtól nem fognak eltűnni. -
Solt #101812 Tipikus ATV... még ilyenkor is a negatívumot keresik! Hányingerem van ettől a brigádtól... -
korbin555 #101811 OFF. -
Rosengard FC 1917 - 2016/17-es szezon
A második szezon már sokkal nehezebbnek ígérkezett, hiszen utolsó előttinek vártak minket és pénz nélkül kellett megoldani az erősítést. Ennek megfelelően ingyen és kölcsönbe érkeztek játékosok.
Közülük a legjobbak: Kindlund Lagemyr megint Stolth Bergström Bergman
Ezek az erősítések tényleg beváltak és végignézve a többi csapat keretét azt kellett mondjam, hogy simán versenyképesek voltunk, ráadásul az edzés minőségén is sikerült némileg javítanom. A taktikát csak finomhangoltam és a harmadosztályon is sikerült keresztül masírozni, amit már a 24. fordulóban megnyertünk.
Én közben megszereztem a Continental A licenszet is és ennek megfelelően a tulajdonságaim is fejlődésnek indultak.
Utoljára szerkesztette: zyndar, 2015.11.20. 06:09:06 -
Elképesztő miket művel az idegenbeli meccseken.
Alig kezdődött el a szezon, de megint vicc a hazai/idegenbeli mérlegünk összehasonlítva. -
geo91 #101808 nocsak, egy bjelka
sok sikert a továbbiakban is!
-
Korábban említettem, hogy egy vándorkarrierbe fogtam, ahol nem egy adott csapat, hanem saját magam felfuttatása a cél. Pár szóban akkor:
A Manager
National A licenszel és félprofi múlttal kezdtem, így bőven van hova fejlődnöm. Az első állomásom a Rosengard FC 1917 gárdája. A csapat egy malmöi kerület nevét viseli, ahol Ibrahimovic felnőtt. Nem felejtette el a gyökereit, ma sportcentrumot üzemeltet itt, mellesleg klublegenda, bár tudtommal nem játszott itt egy meccset sem. A csapat a takaros, 4 ezer férőhelyes stadionjában játssza a meccseit.
Rosengard FC 1917
A csapat háttere viszonylag rendben van, bár itt a svéd negyedosztályban azért nincs pénz. 2007-ben megnyerte ezt a ligát, pár évig egyel feljebb vitézkedtek, de azóta itt tengődnek. Azért jöttem, hogy ezen változtassak. Mellesleg a média a 2. helyre várt, szóval illendő volt a feljutás.
A keret
A csapat igazából rendben van, minden posztra akad 2 ember, viszont csatárom nem volt használható. Gyorsan szövetkeztünk az IFK Göteborg csapatával, így sikerült Patrik Karlson-Lagemyrt megkaparintani egy évre, aki igencsak kimagaslott a többiek közül.
A bajnokság
Könnyűre sikerült az egyébként elvárt feljutás, jó volt ez az év arra, hogy megismerkedjek a játékkal. Csapat statok és húzóemberek:
Lagemyr Kackarovski Bjelkanovic Sherifi -
korbin555 #101806 A Haladás lesz a következő, de még erőt kell venni magamon hozzá. Talán jövő héten, vagy azután. Nem fogom megközelíteni a 15-ben elért 2000+ órát, nekem is jár a kikapcsolódás. 
A fő különbség a 15 és a 16 között, hogy ez egy ezressel többe került. Fejlesztés, hogy a 16-ban már tényleg sz@rni sem lehet elmenni riporter nélkül. Valamint a sajtótájékoztatóknál, tárgyalásoknál még több lehetőség közül lehet válogatni. A többi kozmetikázás vagy kabaré, mint a pálya mellett gimnasztikázó menedzser. És ott a Backroom Advice, ami soha nem látott részletességű lett. Eddig viszonylag kevés marhaságot hordott össze a stáb, de most már akár 20-25 naprakész, és nélkülözhetetlen tanáccsal látnak el. Küldjek scout-ot Hollandiába, mikor be sincs töltve Hollandia. Vagy küldjek scout-ot Törökországba, de a török scout ott van, és már hónapok óta küldözgeti a riportokat. Vagy inkább a 4-2-3-1 Wide passzolna a csapathoz, pedig 5 éve 4-1-3-2 Narrow a felállás, és egy árva szélső sincs a csapatban. Esetleg nagy segítség lenne a stábnak XY edző, aki mellesleg hülye mint a segg. Vagy ajánljam már fel a tehetséges Juszuf gyereket kölcsönbe. De ha felajánlom, a tehetséges Juszuf gyerekből nem lesz saját nevelés. Bár ezek régebb óta részei a játéknak, de azóta is csodálója vagyok a készítők remeklésének. Szóval a stáb rengeteget segít... de a legritkább esetben hallgatok rájuk. Azért érdemes odafigyelni, mert a sok hülyeség között néha megbújik egy hasznos tanács is. 20 év alatt előfordulhat 1-2.
Aztán már olyan okos az orvos, hogy megmondja azt, amit én is látok. A sérülésből lábadozó játékos még nem teljesen egészséges, ne erőltessem. De nem vagyok hatökör, ott a neve mellett, hogy csak tegnap kapta meg az új falábat. Vagy berakhatom 30 percre, de közben még mindig sérült jelzése van. És még sok érdekes és hasznos újítás van, ami miatt kihagyhatatlan az fm 16. De még csak 87 órát játszottam, sok kellemes meglepetés vár rám. Mint például a dinamikus rivalizálás, ami a játékot állítólag teljesen új szintre emeli.
Nehezebb vagy könnyebb? Öt szezon klubcsapatnál, és két válogatott néhány éves irányítása után szerintem nem nehezebb mint a 15. Ami elég érdekes, hogy egyetlen játékosom sem sírt a kevés játéklehetőség miatt. Pedig amikor már viszonylag erős lett a keret, ment az állandó rotáció, folyamatosan 10 embert cserélgettem. ( az 1 key player-t nem mertem) A 15-ben nem is emlékszem, hogy valahol is konfliktus nélkül ment volna a rotálás. Legalábbis karrier elején. Nem egy kezdő igen hamar jártatta a pofáját ha padról nézte a meccset, de ilyen miatt semmi problémám nem volt. Most vagy kifogtam egy csapat birkát, vagy visszavettek ebből. Mert sírni ugyanúgy tudnak, ha valaki érdeklődik utánuk. Ajánlat a holdban sincs, de ők már előre aggódnak. -
jaja, csak az a baj én a másikkal voltam :D -
Szabz27 #101804 pedig nem kis szó a celticcel 4-0ra verni a mu-t :) -
én már kigyógyultam :( -
Ez van ;) -
En is igy vagyok vele...annyira nem volt most varakozas mint tavaly a jatek miatt de megvettem...nem birom ki hogy legalabb napi 1-2 orat ne babraljak vele,ha meccset nezik is mindig kedvet kapok az fm-hez,taktikazgatni igazolasok stb...faszom nagy fuggoseg ez -
fifázz egy kicsit :D -
Lancelot1983 #101799 grat az olasz bajnoksághoz, haladás lesz akkor a következő majd? hogy látod a 15-höz képest a 16 milyen? realisztikusabb, nehezebb, élvezhetőbb stb ilyen dolgokban milyen különbséget tapasztalsz?
Utoljára szerkesztette: Lancelot1983, 2015.11.19. 15:59:07 -
karajjj #101798 Jaaaaaa, akkor én kérek elnézést, félreértettelek. -
korbin555 #101797 Nem a karriert unom kifejezetten, hanem magát az fm nevű számítógépes játékot. Meg sem akartam venni, de egy évtizedes súlyos függőségből nem egyszerű kigyógyulni.
Mindegy, az árát azért ledolgozom rajta.
-
tanulni kell még ezt a 16-t.. otthon se villogunk, de amit idegenbe művelünk az már művészet. -
karajjj #101795 Miért nem lépsz le egy másik csapathoz? Pl. valamelyik szarul teljesítő nagy nevű klubhoz. -
korbin555 #101794 Asszem befejeztem, 2 napja nem bírom magam rávenni a folytatásra. Hab volt a tortán a Juve vártnál is látványosabbra sikeredett összezuhanása. Tavaly 98 ponttal lettek bajnokok, tavalyelőtt 96 pont és 100 rúgott gól. Idén meg 62 pont és 4. hely. Nem vagyok látnok, de ez várható volt. Az egész kezdőjük mind öreg csóka, és a mérhetetlen tapasztalat sem segít örökké. A mágus Conte mindenesetre tudta mikor kell lelépni. 8 zsinórban begyűjtött bajnoki címmel, és egy BL győzelemmel (2018) a zsebében, szezon előtt átment a Man. City-hez. (ott is bajnok lett) Jött helyette Guardiola új taktikával, néhány új emberrel, és elkezdte mellőzni a címeket halmozó, korosodó hősöket. Higuaín (32), Cáceres (34), Bonucci (33), Lichtsteiner (36), Marchisio (34), Mandzukic (34), Candreva (33), Khedira (33), Chiellini (35) & Co. körön kívülre kerültek. Szezon felénél 7. hely, Guardiola január elején már repült is. Felkértek, de ne vicceljünk már. Unai Emery-vel és nagy mázlival becsúsztak ugyan a 4. helyre, de gondban vannak. Az sem segített nekik, hogy télen Diego Costa ment Conte után a City-hez. A két szezonnal ezelőtt 36 gólos Mandzukic meg a tartalékban van, és megy a Pool-hoz. Chiellini pedig elment levezetni Torontóba, Lichtsteiner Seattle-be. A jó korban lévő sztárjaik meg elégedetlenek, és sorban adják el őket. Coman (PSG > 69M), Bruma (PSG > 71M), Dybala (Liverpool > 61M). Morata pedig visszament Madridba (30M). A hozott emberek meg nem elég jók. Aubameyang, Nacho, Douglas Costa, Jesé, Ryan Gould nem villognak. Persze vannak jó fiatal játékosaik, de most nem elég erősek csapatként.
Nálam kicsit más volt a helyzet. Tabella. A tavalyi 2. hely után idén könnyedén nyertük meg a 8. bajnoki címünket, az elsőt 1922 óta. Csak 5 ponttal szereztünk többet mint tavaly, de a közelünkben sincs senki. 98 szűk esztendő után végre újra csillogtunk. Látható változást hozott, hogy átvariáltam a taktikát. A felállás maradt a 4-1-3-2 DM Narrow, és a támadó mentalitás is. Viszont a direkt passzos, gyors tempójú rohanás helyett lett lassú tempó, labdatartás és rövid passz. És a két auto WB helyett support FB. Labdabirtoklásban annyira nem jött ki mint vártam, bár az utolsó helyről a 11. helyre léptünk előre ebben is. Az is várható volt, hogy kevesebb gólt rúgunk, és úgy is lett. Viszont a tavalyi 43 helyett csak 19 gólt kaptunk.(a felét az utolsó percekben) A leggyakoribb eredményünk 2-0, 1-0 és 2-1 volt. Kettőnél több gólt egyszer sem kaptunk, és 22 meccset hoztunk le nullára. Nem rossz. Más kérdés, hogy ez a totojázás nem az én játékom. A morál is jobb volt, mikor nagy győzelmeket arattunk. Egy-két 5-1, 6-3 sokkal többet dobott rajta, mint 10x 1-0. Még úgy is, hogy akkor közben néha belefutottunk a késbe. A főnök ugyan a feljutás és a tavalyi TIM Cup győzelem óta el van ájulva tőlem, de még ő is korholt, hogy hiányolja a régi vibráló, megalkuvást nem tűrő támadójátékot. (Bár ettől még bekerültem Silvio Piola mellé a legendák közé.)
Pénz dögivel, szezon végén huszon akárhány millió + a BL pénz, szezon előtt újabb 50.63M. Kaptam 84M-t, de nem költekeztem eddig sem. Csak lejáró szerződésű játékosokat igazoltam, vagy használható, és jó üzletnek látszó átadólistásokat. Itt volt pl. idén Javier Hernández, Inigo Martínez, B. Zuculini, Wanyama. Tavaly Julian Weigl, Crisetig és Kanibolotskyi. Zuculini és az ukrán kapus maradt a rotációban, a többit egy szezon után eladtam, és kerestem rajtuk egy vagyont. És ami nem mellékes, hogy 14 scout kutatta a betöltött 12 országban a max 18 éves tehetségeket. Ehhez loptam már megfigyelőt az Arsenal-tól, a Sahtar-tól és a Porto-tól is.
Némelyik scout többet keres mint az asszisztensem. De megdolgoztak a pénzükért az edzőkkel együtt, az U20-as csapat BL döntőbe jutott. Mi a 8 között némi balszerencsével, 2-3-as összesítéssel kiestünk a későbbi győztes PSG ellen. Új stadion is épül, 21 ezres lesz. A kilátások tehát szépek lennének, de ennyi volt. Nem kellene negatív energiákat sugároznom mert anélkül is pang a fórum, de unom a játékot. Nem a játék hibája, de ez van.
-
nekem csak az tűnt fel, hogy Rudi Garcia az edző :D -
A csapaton sem lepődik meg senki. :D -
korbin555 #101791 Az "elnyűhetetlen" Xabi Alonso. 
-
karajjj #101790 Köszönöm!
Azt hiszem este nekimegyek a kazincbarcelonának... :D -
korbin555 #101789 Tessék. -
karajjj #101788 2015-ben lehet valahogy aktiválni az nb3-at? Létezik rá használható megoldás? -
Bajnokság.
Hazai.
Idegenbeli. -
Ezért építek taktikát touch Mode-ba.Ott nem számít,hogy mennyire ismerik a taktikát, nincs OI....így meccsről meccsre látom az eredményét annak, amit változtatok. Mert lehet,hogy jó utasítások vannak, csak nem használják a játékosaid.
Aztán ha kész a taktika..és elégedett vagyok, akkor save tactic...és mehet a full. -
Kell egy kis idő, persze, de azért már az elején is kell látni bíztató jeleket. Ha 75% körül ismerik már, akkor kell jönnie az eredményeknek. -
Szabz27 #101784 és mennyire begyakorolt a taktikád. ha semennyire akkor mire számítasz? amig nem fluid minden addig kb semmit nem tartanak be az utasításokból
Utoljára szerkesztette: Szabz27, 2015.11.18. 21:15:05 -
Itt is van. -
EL-ből kizúgtunk,magyar szuperkupában FTC - Videoton 6-1 Radó mesterhármas,Böde 2 gól,3 asziszt :D -
Itsuki #101781 megoszthatod,kiprobálom már csak azért is,letöltöttem a steamból 1 taktikát,néztem kb semmi különbség nincs csak hogy ő a build-playt meg hova adogassák be a lasztit nem töltötte ki,meg támadó közép helyett védekező középet nyomja,hopp egyből 1-1 csak én azon akadok ki,hogy probálom reálisan nézni a játékot,és a térfélről 1 bielefeldi középpályás 50 méteres centiméter pontos labdát ad a Görlitznek aki kapásból fickát kilővi na az nekem sok és oké essek ki,rúgjanak ki de megint 30 óra játék a kukába megy.. 15össel is ezért játszottam 130 órát csak.. -
Na picsán vágtam a pénztárcámat és átvettem a lemezes példányomat,2-3 perc és már indul a móka
Első játékomat idén a Barca helyett a Fradinak szentelem,remélem én is bucira verem majd a magyar mezőnyt :D