Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Ezzel együtt,bár nem tartozik szorosan a meccshez,a közönség is túl steril.Már a törököknél is le tudtam úgy játszani egy derbit a Galata ellen,hogy egy fia görögtűz nem volt.Nem azt mondom,hogy hordágyon vigyék el a fejbe dobott játékost,de lehetne valami érzelmeket csalni a pálya köré.Néha bevillantani pár félőrült szurkolót,vagy a 91.percben győztes gólt szerző játékos a nézők nyakába ugrik örömében(jutalma egy sárga).Zárt kapu,vagy pénzbüntetés,mert az ultrák idegenben leamortizáltak egy szektort.
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
minden részben várom, hogy ezt észreveszik és javítják, de semmi változás
www.smart-bus.hu
Utoljára szerkesztette: ozbom, 2015.07.16. 18:11:56
Utána FM2005.
FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/
Sokat segít a tartósságon, ha semmilyen külső programot nem használunk, illetve, ha minél részletesebben belebonyolódunk a játékba... a teljes meccs végignézése, a hibákra való reagálás a látottak alapján szerintem sokat hozzáad az élményhez. 😊
Ettől függetlenül a megcsömörlésben szerintem annak is szerepe van, hogy öregszünk, változunk mi is. Jennifer Lopez formás picsájából is elegem lenne már ennyi idő után! 😄
Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.07.16. 17:15:34
www.smart-bus.hu
Gondolom a beceneve Csucsu.
Utoljára szerkesztette: zyndar, 2015.07.16. 17:05:06
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Add-remove leagues.
Head of youth development.
A (pénztermelő) túrák.
Van még néhány,de ezek hiányoznának ha nem lennének.De ez idő alatt ezer meg ezer olyan újítás került be,aminek jó része jelentéktelen.Nem olyan régen vettem elő a 12-t,hát egy felüdülés volt a 15 után.Érdekes módon ugyanolyan jól játszható az időközben bekerült sok ezer ötlet nélkül is.Ami megdöbbentő volt az időutazásban,hogy a különböző interakciók mennyire uralják azóta a játékot.Akkor még el lehetett menni klotyóra anélkül,hogy mikrofont dugjanak az ember orra alá.Vagy óvó bácsit kelljen játszani a sok értetlen játékossal.Ez a vonal,amit vég nélkül bírnak fejleszteni.Oké,a tactical,scouting,training beállítások is változtak,finomodtak,de a régivel sem volt probléma.Persze szebb lett,meg modernebb az interface is,de ez mondjuk alap,nem játékmenetet érintő fejlesztés.De már olyan szinten lett mikromenedzsment a játék,hogy egy teljesen kezdőt simán elriaszthat.Nem sírom vissza a régebbi kiadásokat,de láthatóan végére értek a kreatív ötleteknek.Nagyon nem tudom bírálni ezért őket.A világ egyik legegyszerűbb játéka a futball,csak a körítést tudják folyamatosan turbózni.Viszont lassan már ott tartunk,hogy a futball része háttérbe szorul a játéknak a sok egyéb tevékenység mellett.
Személy szerint nekem megfelelne,ha minden 2-3 évben jönnének ki egy új kiadással.Közben csak az adatbázisokat tartanák naprakészen.De akkor hol lenne a bevétel?Ráadásul éppen az adatbázis az,amivel egyre több a probléma.A korábban legendásan pontos fm adatbázis egyre több hiányosságot,hibát tartalmaz.A top ligák,és néhány jobban szem előtt lévő bajnokságon kívül hemzseg a hibáktól.A legutóbb kiadott téli db. pedig egy kritikán aluli tákolmány.Olyan játékosok vannak a csapatokban akik oda sem kerültek.A leigazoltak viszont hiányoznak,ahogy a télen szerződést hosszabbítók némelyike sincs megcsinálva.Tudom miről beszélek,szeretek eldugott helyeken is felbukkanni.De ezért nem kell Indonéziába vagy Peruba mennem,az NB1-ben is ez van.Nem tudom mi a fene történhetett.Nem jut rá idő,nincs elég ember hozzá,vagy nem tudom.De nem jól van ez így.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Annyiban viszont mégis van jelentősége,hogy nincs tekintélyed a játékosok előtt,ha egy senki vagy.És ahogy LasDen is mondja,vannak más kézzelfogható előnyei is.Emellett az edzői,és mentális tulajdonságokra kimondottan nagy hatása van.Mert milyen menedzser az,aki nem ért semmihez?Az alacsony reputáció,és edzői értékek behatárolják a jövőbeli munkalehetőséget,az alacsony determination a fejlődési lehetőséget,az alacsony mentális képességek pedig a motivációs,és fegyelmezési tulajdonságokat.
Szóval nem KELL a papír,de jó ha van.Már csak azért is,mert a valóságban igenis kell.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Ennek az edzői licensz dolognak van gyakorlati haszna? Szükségem van rá magasabb osztályokban, vagy csak az edzői tulajdonságaimra van hatással?
@Solt: ez lecsúszott neki <#idiota>#idiota>
Utoljára szerkesztette: zyndar, 2015.07.13. 13:15:30
www.smart-bus.hu
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
Guildford City 2.Szezon
A feljutás után a vezetőség a kiesés elkerülését tűzte ki célul, én ennél azért többet vártam a csapattól. A felkészülés ismét jól sikerült, sok győzelem, pár döntetlen, nem volt rossz. Átigazolásoknál nem voltam túl aktív, 3 játékost sikerült elhozni kölcsönbe magasabb osztályból, mind a védelembe érkeztek, a többi poszton nem éreztem, hogy ebben a ligában gond lehetne. A kieséstől olyannyira megmenekültünk, hogy megnyertük a bajnokságot, elég simán. Na mondjuk a szezon közepén szép mélyrepülésbe kezdtünk, 6 meccsen keresztül nem tudtunk nyerni, és a 10 pontos előnyünk is elfogyott, de utána egy kis posztvariálással sikerült visszanyerni a jó formánkat és megnyerni a bajnokságot.. Még a Southern League Cup érdemel említést, ahol egészen a döntőig sikerült menetelni, ott azonban hazai pályán nem sikerült a bravúr, így maradt az ezüst. Ráfoghatnám a kiállításra, és az ellenfélnek megítélt büntetőre, de igazából nem sok köze volt hozzá, egyszerűen pocsék volt a játékunk, nem érdemeltük meg. Következő szezont tehát már a 7. osztályban kezdhetjük meg, az előző szezonból kiindulva ha nem is a bajnoki címet, de a rájátszás elérését mindenképpen reális célnak látom, meglátjuk mi sül ki belőle. Anyaegyesületet továbbra sem tudok kérni, amit nem igazán értek. De azért ha megint sikerül hozni pár embert kölcsönbe (fizetésüket egyiknek sem kellett állnom eddig), akkor nem lehet túl nagy gond. Nagy szükségünk lenne még az edzőközpont fejlesztésére, de még anyagilag nem állunk olyan jól. Meg egy újrafüvesítés is jól jönne, mert a pálya talaja "nem túl egyenes" a játék fogalmazása szerint,szerintem meg csak egy fűnyírót kéne beszerezni, és nem mindig csak kizavarni a kecskéket a gyepre... 😊
Utoljára szerkesztette: Somae, 2015.07.10. 22:54:33
A szabály szerint angol 6.ligából indulva BL-t kellene nyerni,kizárólag saját zsíron.Nem lehet igazolni,kölcsönözni senkit,soha.Az editorral felturbózza az optimista menedzser maxra a hátteret,aztán hajrá.De a kacsalábon forgó háttérrel nem sokra megy,mert az angol YR* a büdös életben nem fog kitermelni neki 15-16 világklasszis játékost(a brazil sem tudna).Főleg nem úgy,hogy a személyzet hiányos,sz@r,és mire jó lenne,arra elkezd romlani a háttér.És a top háttér ellenére sem lesz egyedül a szigeten,a fél PL-nél legalább olyan jó a Youth recruitment.Már az elejétől fogva elszipkázzák előle a nagy tehetségeket,mert nála egy bohóc a HoYD.Ha lecseréli,talán később 3 évente kap 1-2 nagy tehetséget.A pályán pedig?Már a PL-be is nehéz lesz odaérnie.Nagyon nehéz.A BL győzelemhez pedig minden posztra világklasszis játékosok kellenének,plusz a minőségi cserék,és mindez egy adott időben,egy generáción belül.A saját neveléseket sem tudja pillanatragasztóval a klubhoz rögzíteni.Jó néhányat óhatatlanul el fognak vinni,és talán 10 év alatt sem tudja őket házon belül pótolni.Az ifik ugyanis nem úgy születnek,hogy éppen melyek a hiányposztok.De tegyük fel,odaért a PL-be.Csakhogy ott már egy lesz a sok közül,és egyértelműen nem a jók közé fog tartozni..A többiek igazolhatnak is,megengedhetik maguknak,hogy másoktól is elszedjék a jó briteket.A vége nem lesz más,mint hogy a világklasszis légiósokkal felálló csapatok úgy fogják ütni vágni,hogy örül a középmezőnynek.Vagy a bent maradásnak.Nem lesz abból bajnoki cím sem, nem hogy BL győzelem.
* Az angol YR idén tovább romlott,a tavalyi 130 helyett már csak 120.Ez Európában a 8.világviszonylatban pedig a 11.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.07.09. 21:47:48
már januárba is ki voltam
talán ez miatt:
egyébként még így is vezetem a bajnokságot ami engem is meglep, valahogy nagyon érezzük az összeállított taktikám mert még a játék is szép. viszont nemtudom ha feljutok mennyire kapják szét a csapatot és mennyire tudom pótolni a távozókat.
Olvastam egy karriert,abban leírta a srác minden kínját(fm11,vagy 12).Ugye van az 50 ezres nemzeti stadion,amit a város szimpátiából névleges összegért ad ki nekik(az ideiben 3€/per szezon).És mivel őrült skótokról beszélünk,pár év múlva már tódult a nép a meccsekre.Főleg amikor már az első osztályig jutott.Szóval a meccsenkénti 30-40000 ember után félmilliós meccsbevételei is voltak.Kiadás persze alig,így aztán egy idő után már pénzhegyeken ült.De hozzá nem lehetett nyúlni.A jó háttér miatt jöttek neki jó ifik,de az is inkább átok volt.A fejét verte a falba,mikor a tehetségei hipp-hopp elhúztak a Championsip-be.De ment mindenki,aki két egyeneset rúgott a labdába.Még az angol League 1-be is,mert ott legalább kaptak fizetést.Egy-két jobb szezon után(5-6.hely)a Rangers,Celtic,Hearts elvitte minden épkézláb skót játékosát.100 ezres adatbázissal játszott,hogy legalább pár olyan embert össze tudjon szedni,akik hobbiból is hajlandóak játszani,és mégis megütnek egy szintet.9 szezon után bedobta a törülközőt,mert nem jutott semmire.Többet harcolt a kiesés ellen,mint a jó helyekért.1 kupadöntője volt,azt 0-6-ra elbukta a Rangers ellen.
Szerintem még sokáig is bírta idegekkel.Nem állítom,hogy nem lehetett volna kicsit többet kihozni belőle,de elég jól csinálta.A legtöbb ember ennek a közelébe sem jutott volna.Nekem eszembe sem jutna ilyenbe belevágni.Ahol nem látom a fejlődés lehetőségét,az nem érdekel.
Utoljára szerkesztette: Lancelot1983, 2015.07.06. 21:02:20
Tehát nem véletlen,hogy annyi embernek beletörött már a bicskája.Nem is találtam senkit,aki SPL-t nyert volna velük.Néhányan aránylag gyorsan elértek oda,de ott vége lett a mókának.Első osztályú bajnokságot sehol nem lehet selejtes ifikkel,meg amatőrökkel nyerni.
FM2013-ban editorral próbáltam átállítani fél-profira, de nem volt igazi, a játékosok maradtak amatőrök, mármint a szerződésük 😊 meg azt nem tudom, hogy onnan fél-profiról van-e feljebb lépés vagy akkor az is örök fél-profi marad?
És nem véletlenül.A valóságban a 148 éves fennállásuk alatt nem vettek,és nem adtak el játékost.Büszkék rá.A mottójuk "Ludere causa ludendi"-a játék kedvéért játszani.
És te most éppen ezt a másfél évszázados hagyományt készülsz megerőszakolni.Nem szép dolog.<#smile>#smile>
Az mondjuk normális,hogy egy sérülékeny ember állandóan kifekszik valamitől.Az már nem annyira,hogy minden évben gyakorlatilag ugyanakkor,ugyanazzal a sérüléssel.Lehet,hogy bugos az ürge.<#nyes>#nyes>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Persze van több módszer is,de ez egyszerű és gyors.
Gyakorold a Help&warez topikban!Lesz 5 perced,hogy töröld a ballépéseket.<#smile>#smile>
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.07.03. 09:32:15
Nem tudom hogy tudok élesebb képet felrakni...