A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
Somae #101549
GUILDFORD CITY - 8.SZEZON
Friss feljutóként a League 1-ba elég gyengének éreztem a keretet, de továbbra sem tudtam komoly erősítéseket hozni. A stadion kötelező bővítését pedig most csak kölcsönből tudta a klub finanszírozni, így megint korlátolt lehetőségek álltak a rendelkezésemre. Persze azért jöttek új emberek bőven, a bevethető 5 kölcsönjátékoson kívül 7 új igazolásom volt, főleg a védelembe és a kapuba. Mivel a szinte teljesen új védelem miatt nem akartam rossz eredményeket és így rossz morált a rajtra, ezúttal kisebb csapatokkal játszottunk a felkészülés során, az egyik kivétel a PL-es Everton volt, természetesen erről azért nem mondtam le. :) A bajnokság számunkra teljesen kiegyenlített volt, most nem voltak hullámvölgyek, de kiugró eredmények sem, célkitűzésem idén az 56 pont volt (az eddigi szezonokban ennyi volt, amivel biztos bent lehetett maradni itt), ezt a 42. fordulóban el is értük, utána már megnyugodtam. A hátralévő meccseket pedig szépen jöttek az eredmények, és 70 pontot gyűjtve összejött a rájátszást érő 5.hely. A bajnokságot megint a Luton Town nyerte, ahogy tavaly is a League 2-ba, úgyhogy mi még nem is vagyunk nagy szám... :)Az elődöntőben a Chesterfield lett az ellenfelünk, otthon kezdtünk és egy 1-1-el várhattuk a visszavágót. Ott viszont egy 4-0-s vereséget szenvedtünk, így nem jutottunk be a rájátszási döntőbe. Nem voltam csalódott, ez volt a maximum, sőt annál is több. Főleg azért mert az FA Cup valami hihetetlenül alakult számunkra. Első körből indultunk, és az utunk során végig League 1,2 illetve Championship-es csapatokat kaptunk, utóbbiakat rendre hazai pályán. Aztán egyszer csak már az FA Cup elődöntőjében voltunk, és vártuk a sorsolást. Crystal Palace, Chelsea, Liverpool. A Crystal Palace élcsapat lett, a bajnoki címért küzdöttek, már megnyerték a League Cup-ot, szóval egyik sem könnyű ellenfél. Végül a Liverpool lett a befutó, velük találkoztunk a Wembley-be. Telt ház előtt. 90 ezer néző Anglia egyik legnagyobb klubja ellen, beteljesült az álmunk. A 77. percig bírtuk a folyamatos nyomást, de akkor befújtak ellenünk egy büntetőt, majd pár perccel később kaptunk még egyet, 0-2, az álom véget ért. Ezzel viszont, ha csak halványan is, de felrajzoltuk magunkat az angol foci térképére. A döntőt pedig a Crystal Palace nyerte. :) A Johnstone's Paint Trophy most a déli csoport elődöntőéig tartott, ott a Newport vert meg minket, de itt főleg az elégedetlenkedők játszottak csak. Időrendi sorrendben talán a League Cup-al kellett volna kezdeni, mivel itt jött össze először az elsődleges cél, tétmeccsen játszhattunk egy Premier League-es ellenfél ellen. Az első körben a Bristol-on jutottunk túl, ezután kaptuk meg a Newcastle-t. A stadionunk átépítése miatt egy kemény 750 fős pályán kellett fogadnunk őket, persze telt ház előtt. És ugyan 3-0-ra kikaptunk, azért jó móka volt ez is. :)
Így egy nagyon tartalmas és izgalmas szezont produkáltunk, remélem a következő is hasonló izgalmas lesz, persze már a feljutással kiegészülve. :) Lesz munka a nyáron, a bajnokság végén kapott fél millió és az FA Cup meneteléssel begyűjtött 1,5 millió font nem is jöhetett volna jobbkor, így lesz egy kis mozgásterem az átigazolásoknál. Előzetesen egy 1,3 milliós átigazolási keretet adtak, meglátom ez változik-e a szezon elejéig, de ha nem akkor most el fogom költeni. A védelemmel nincs gond, de a támadó szekció nagyon halvány, kell egy befejező csatár, addig nem fogunk tudni előre lépni. Ez lesz a prioritás.
Utoljára szerkesztette: Somae, 2015.10.24. 18:42:07