A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• Somae

GUILDFORD CITY - 7.SZEZON

Végre eljutottunk a profik világába, ebben a szezonban már a League 2-ban vitézkedhettünk. Felkészülés rendben volt, megint sikerült egy Premier League-es csapatot elcsábítanunk, ezúttal a Cardiff City-t láthattuk vendégül. Átigazolásoknál továbbra is tartom magam az ingyen vagy kölcsönben elvhez, szerencsére az egész Nagy-Britanniát figyelembe véve nagy a merítési lehetőség, és már a Scouts-ok sem kutyaütők teljesen. A bajnokságot egész jól kezdtük, jöttek szépen az eredmények, de olyannyira, hogy fél távnál az élen voltunk 2 pont előnnyel. Gondoltam király, ha így folytatjuk ez így sima lesz, úgyhogy nem is változtattam a kereten a télen. Nagy hiba volt, mert a fordulás után már komolyan vettek minket, és sorba jöttek a vereségek, ezen egy védekezőbb taktikaváltás segített valamelyest, de így is a második kört 7 győzelem, 8 döntetlen, 8 vereséggel zártuk, abszolút középcsapat teljesítményt nyújtva. De a 24 csapatos bajnokság nagy előnye, hogy durván mennek a körbeverések, így is csak a 4. helyig csúsztunk vissza, kiharcolván a rájátszást. Mondom frankó, legutóbb is marha jól sikerült... :) Elődöntőben a Chester várt ránk, jól ismertük őket régebbről, nem sok jó emlék jutott eszembe. Idegenben 0-0, otthon pedig 1-0-ra győztünk, nem panaszkodhattam, megérdemeltük. Jöhetett a döntő, a Wembley, reméltem a második fellépésünk már emlékezetesebb lesz. A Wycombe Wanderers jutott be a másik ágon, sokszor játszottunk velük idén, taktikájuk az egy csatáros kontra játék, elég visszahúzott középpályával, úgyhogy nem volt más dolgunk, mint kivenni a csatárukat a játékból. Meccs előtt az egyik középső védőt és a védekező középpályást is ráállítottam, plusz gyengébb láb figyelése, ha így sem sikerül levenni a pályáról szélnek eresztem az egész bandát.... De sikerült, maximálisan bejött, bár több helyzetük volt, és többet birtokolták a labdát, mindössze kétszer tudták eltalálni a kaput, szinte minden lövésük távoli volt csak. A 2-0-ás győzelem pedig azt jelentette, hogy 3 meccs alatt kapott gól nélkül feljutottunk a League 1-ba. Hatalmas volt az öröm, a vezetőség majd kiugrott a bőréből, rögtön 2 éves szerződést toltak elém, naná, hogy aláírtam. De be kell vallanom, nem hittem, hogy ilyet mondok, és nem is a rájátszás miatt, mert az alapján igen, de nem érdemeltük meg a feljutást. Ha nem lettünk volna újoncok, és nem néznek minket senkiknek az első felében a szezonnak, maximum a középmezőny lett volna elérhető ezzel a kerettel. De pont ettől értékesebb ez a siker, a 9. osztályból a Premier League-be vezető lépcsők megmászásához néha kell a szerencse is. Kupákról csak néhány mondtat. Első League Cup meccsünk a Charlton ellen volt, de kikaptunk, szóval Premier League csapattal továbbra sem találkoztunk tétmeccsen. Majd jövőre :) A Johnstone’s Paint Trophy-ban egy kört éltünk meg, a második kanyarban a Brighton csúnyán elpáholt minket. Az FA Cup-ban most a harmadik körig sikerült eljutnunk, ott a Championship vezetője, a Hull City látogatott hozzánk. Otthon egy 1-1-el kiharcoltuk az újrajátszást, és bár idegenben kikaptunk, azért ezt is szép eredménynek tartottam. Következő szezont már a 3. osztályban kezdhetjük tehát, már csak két lépésre vagyunk a céltól. :)