Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Én is csak "játszogatok",de nem sokat.Most egy kis Dél-Amerikai szösszenettel jelentkezem.Egy Copa América története brazil szemmel.
2013 decemberben kezdtem.Egészen a 2015-ös Copa-ig egy(azaz 1)meccsünk volt(500 akárhány nap alatt).Ez a Dél-Amerikai Super Clásico volt a Gauchók ellen.A Copa előtt azért engedett a gép lekötni egy felkészülési meccset.Az USA ellen játszottunk,a kaliforniai Rose Bowl-ban.Ezt a komplett cseresorom simán lehozta 4-1-re.
A kerethirdetés előtt volt egy rakás sérültem(Fred,Hernanes,Dani Alves,Dante,Coutinho,Marquinhos,Lucas Moura).Julio Cesar visszavonult,Robinho-t pedig kivágtam a keretből,de így is a bőség zavarával küszködtem.Azért vannak gyenge pontok is.Nem hittem el,hogy nincs a braziloknak egy világklasszis befejező csatáruk.Mert nincs.Ez a Jonas már a legjobbak közé tartozik.Egyébként is lehetőséget akartam adni a csodagyerek Gabriel Barbosa-nak.Fejest ugorhatott a mély vízbe,és mint kiderült,elég jól úszik a srác.Aztán itt van még a középpálya közepe.Nincs egy igazán harapós,robotoló,a védekezésben is kimagaslót nyújtani tudó CM.Van viszont 40 primadonna erre a posztra.Végül a Ramires,Luíz Gustavo,Paulinho,Fernandinho kvartett utazott.Ebből Luíz Gustavo DM,aki valamennyire tud szerelni is.Keret.
A begyakorlás mondanom sem kell,a torna előtt alsó hangon ütötte az "awkward" szintet.Emiatt nem aggódtam,a többi válogatott sem járhatott előttünk ebben.A csoport sorsolása nem volt vészes,szép sorban el is vertünk mindenkit.Peru 4-2,Venezuela 3-1(a cseresorral),a leginkább veszélyesnek tartott Kolumbia ellen pedig 3-0(Neymar dupla).Csoport.A negyeddöntőben jött Mexikó,sima 2-0.Itt David Luíz beszedte a 2.sárgát,így jegelnem kellett az elődöntőben.Jól meg is szenvedtünk az Uruk ellen,Neymar esze nagyon kellett a fordításhoz.Jött a döntő,és (megint) Kolumbia.Itt már a fél csapatom hulla volt,így 8 helyen változtattam az elődöntőhöz képest.A kapuson kívül a fáradtak közül csak Neymar és Gabriel Barbosa kezdett,a többi ember mind friss volt.És nem küszködtek teljesen meccshiánnyal,mert Venezuela ellen már lenyomtak egy meccset.Végül ez lett a legnehezebb az összes közül.Hiába vezettünk,fordítottak,majd Neymar egyenlített a 81.percben.A hosszabbításban már összezuhantak a kokainbárók.A meccs embere Neymar két gólpasszt adott az új sztár Gabriel Barbosa-nak,és megvan a trófea.A két legfáradtabb ember lerendezte a meccset.
Döntő,és a taktika.
Számítottam rá,hogy nyerhetünk,nagyon nem lepődtem meg.De az biztos,hogy ennyi hangulatembertől egy rakáson néha kivert a víz.Klubcsapatnál én az eltökélt,fegyelmezett embereket favorizálom.Itt olyat nem nagyon találni,de úgy látszik,az egyénieskedés is működik.A taktikánál nem is a nálam alap "structured" Team shape-et használtam,hanem engedtem a "flexible"-t.Nem akartam korlátok közé szorítani őket.Az eredmény alapján működött,bár nem bántam,hogy Falcao és "Hámesz" eltakarította előlünk az argentinokat.Szerencsém is volt,sérülés nélkül megúsztuk.Marcelo hagyta ki a Mexikó elleni meccset egy kisebb rúgás miatt.A gólkirály Messi lett 7 góllal.(Ebből 4-et Jamaica ellen rúgott)
60 nap múlva újra jön a Dél-Amerikai Super Clásico,aztán megkezdjük a VB selejtezőket.Hosszú lesz,mint a vasárnap ebéd nélkül.(18 meccs.)Majd valamikor folytatom,de nem mostanában.
A döntő góljai megtekinthetők itt.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.03.29. 21:51:08
Ez köszönhető a komolyabb erősítéseknek, mint Tévez, Guevara, Balic, vagy a kedvencem, a télen érkezett Munir, akiért mindössze 1.2 millió eurót kellett leszurkolni, köszi Barca. A kupában bejutottunk a döntőbe, ahol a Levante elpicsázott minket, a meccsen talán 2 helyzetünket mutatta az FM. Ha már az EL-ben indultunk, akkor elmentünk a 4 közé, itt a Milan már sok volt. A következő szezonra is jött már erősítés, bár csak ingyen. Ők pedig: Herrera, Manolas és Hofmann. Óriásit fejlődött a klub eddig, de egyelőre csak a fizukra tudom előteremteni a szükségest, sajnos 2 szélső védőt lehet megint kölcsön kell vennem, mert azért pl Evra 37 éves fejjel ne játsszon már 40 meccset.
2017 őszén felkért Belgium, hogy vezessem őket a VB-n, igent mondtam. Még mindig csak egy tehetséges csapat, de azért Hazard és Januzaj világsztárok. A csoportmeccsek nem voltak nehezek, viszont már itt is erőnléti problémáink voltak, mindenkik volt facsarva.
A 16 között jött Costa Rica, nem volt túl nehéz meccs. Majd az első komoly feladat, Olaszország a negyeddöntőben. 0-2ről feljöttek, de sikerült visszatámadni kétszer is. Jöhetett az elődöntő a horvátok ellen, jó meccset játszottunk, lőttek mindenhonnan. Sajnos büntetőkkel alulmaradtunk. Jöhetett a bronzmeccs Spanyolország ellen, ennek az igen viharvert gárdának. Olyan lett ez is, mint az elődöntő, csak most nyertünk rendes játékidőben, meglett a bronz. Benteke társgólkirály lett Neymarral együtt, akik végül legyőzték a horvátokat a döntőben, büntetőkkel. Tielemans pedig a legjobb fiatal játékos díját zsebelte be.
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Elővettem a Hali mentést,és kifényeztem az egyébként szuper edzést full 5 csillagra.Nehezebb volt mint gondoltam,hiába igazolhattam le könnyedén bárkit.Többek között kirúgtam az évtizede velem dolgozó világklasszis,4,5 csillagos asszisztenst(ez fájt).Elhoztam helyette a Tottenham 5 csillagos asszisztensét,akit 2,3M-ért vásároltam ki a szerződéséből,és 7x annyit keres,mint én.<#rinya>#rinya>A GK handling-ra pedig nem találtam 5 csillagost.Leigazoltam 3 darab 4,5 csillagos,még fejlődőképes kapusedzőt.Egy szezon után az egyik elérte az 5-öt,így meglett a "Practice makes perfect" is.
Megvan a "Splashing the cash" is.Elkezdtem egy mentést a PSG-vel,leigazoltam 31M fontért egy no name senkit,és rögtön visszavonultam.Nem éppen sportszerű,de másképp sosem lett volna meg.<#smile>#smile>Éles karrierben ennyi pénzt senkiért nem adok.Itt tartok most.A tavalyi 78-at szeretném idén überelni.(A 105-ből legalább 15 a Classic-hoz tartozik,azzal meg nem játszom.)
Válogatott szinten van néhány achievement,amit aránylag egyszerű megcsinálni.Egy Copa a brazilokkal nem nagy dolog.A Konföderációs Kupa sem.Még a VB is összejöhet,velük,vagy a németekkel.Beeshet egy gólkirályi cím is.Ha pedig minden kötél szakad,a végére visszamegyek a Halihoz.2-4 szezon,és megvan a The Greatest és a Club legend is.Az Immortality-hoz pedig 5-6 szezon kellene.Néhány achievement meg úgysem lesz meg soha.Van amihez földöntúli szerencse kellene,ilyen pl. a 30 kapott gól nélküli meccs zsinórban.Ép ésszel az elérhetetlen,még az NB1-ben is.Még ha a Steam statisztikák szerint valaki(k) meg is csinálták.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.03.27. 19:40:03
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
Szükség van még hozzá daniel real name fix-jére az fm scout-ről, ha más real name fixet használtok akkor nem fog működni elvileg.
Ennek a jeleit viszont tapasztaltam, csak harmadjára tudtam taktikát lementeni és az új skin is akkor crashel, ha a tactics képernyőre megyek.
Utoljára szerkesztette: zyndar, 2015.03.24. 17:26:09
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
(1) LNC files delete <<Important>>
Please delete all files that exist in this folder.
C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Football Manager 2015\data\db\1500\lnc\all
・fake.lnc
・nleague.lnc
etc
A hibás döntésekkel pedig nem vitatkozom,a pontokat nem adják vissza.Talán kétszer fordult elő,hogy kritizáltam a bírót,mindkettő jogtalan kiállítás volt.Hiába magyaráztam,az eltiltást nem törölték.Ez van.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.03.24. 10:38:34
OMG1 OMG2
Utoljára szerkesztette: zyndar, 2015.03.23. 22:56:29
The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.
Utoljára szerkesztette: Zenszkij, 2015.03.19. 16:30:05
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
A Pro Vercelli-vel akartam kezdeni egy karriert a Serie B-ben,de a gép nem engedte hazaküldeni a kölcsönjátékosokat.Van belőlük 24 a klubnál,kellenek a halálnak.Ha az eredeti adatbázist használom,akkor viszont minden további nélkül haza tudom küldeni őket.Elég érdekes.Aztán vannak 20 éves játékosaim 15 éves játékosmúlttal.Ez is érdekes.Vagy inkább kontármunka.És egyetlen játékos szerződésében sincsenek bónuszok.Ami nekem nem fájna,de az nem létezik,hogy a Serie B-ben senkinél nincs pályára lépési bónusz,rúgott gól bónusz,etc.Átnéztem vagy 50 játékost az Avellino-tól a Varese-ig,és mindegyiknél az áll,,hogy "bonuses - none".Ráadásul ez az eredeti db,nem a téli.
Majd valamikor persze elkezdem,de egyelőre nem vonz a játék.Az 1000 órát elhagytam,még pár százat úgyis beleteszek.Lesz rá 6-7 hónapom.
HALA REAL MADRID!!! The BEST: SCHUMI. NEXT LEGEND: VETTEL.
Mi a tapasztalat az új peccsel kapcsolatban? Nekem úgy tűnik, hogy a visszafogottabb hozzáállás jobban működik a pályán. Idegenben control mentalitással többször nagyon csúnyán megcsináltak, ilyen meccsek nem voltak korábban.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Üdv!
Help&Warez topikban van egy kérdésem, gondoltam, itt jelzem 😊
Nem warezes.
2024/2025
Igazolások.
Év elején mind a 2 Szuperkupát elveszítettük a PSG és Fiorentina ellen.
Klub-VB.
Francia Kupából már a 10. fordulóban kiestünk(42-5 lövési arány).
Liga Kupa.
Bajnokság.
1 ponttal megdöntöttük a saját pontrekordunkat.
Újabb rekord.
BL-csoportkör.
Túlzásba vittük? Lehet...
BL rekord.
Internek is...
Statok.
A gólgyáros.
Új gépem lett, és a Hall of Fame-t elfelejtettem lementeni... Pedig valahogy most lettem volna első. : (
The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.
@Sysfox-Jogos.A DM-nek elég fontos tulajdonság az ugrás,és a fejelés is.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.03.09. 20:49:37
FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/
www.smart-bus.hu
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
www.smart-bus.hu