A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
Soulwave #101481 Hertha BSC / 2. szezon
Tehát a második Herthás szezonom következik, amelyben kiderült, hogy mennyire más felfogás kell, a nagycsapatok működtetéséhez. Az első szezonomban elég magasra tettem a lécet a 4.-ik pozícióval, illetve az egyéni cím után elvárás volt, hogy egy sokkal ütőképesebb csapatot szedjek össze.
Ehhez a vezetőség nagyjából 1.6M fizetéskeretet illetve 6M körüli összeget adott átigazolásra. Ez édeskevés, de az anyagi helyzetünk nem tette indokolttá, hogy ennél többet kapjak. Ezért megpróbáltam játékoseladással ellensúlyozni a helyzetet, ami végül visszaütött. Az elképzelésem hosszútávon az, hogy fiatal sztárokat igazoljak, és építsek be a csapatba, ami nyilván elég rizikós, hiszen ez nem az NB1, itt minden húzásért nagy árat fizethetek.
A BL indulás miatt azonban, szerettem volna a lehető legjobb csapatot összeállítani, amibe már nem fért bele a keret fele, legalábbis én így gondoltam. Ezért olyan meghatározó emberek távoztak, mint Friedrich, Ben-Hatira, Kanga Akalé vagy Adrián Ramos. Lényegében a kezdőcsapatom felét eladtam, amiből szép kis összegre tettem szert induláskor.
Ebből az összegből sikerült finanszírozni ter Stegen leigazolását a Gladbachtól, akik kiestek az elsőosztályból. Érkezett a támadószekcióba Candreva, Tejera, Shaqiri és Jelle Vossen, akik igazi tehetségek. Középpályára Salihovicot vettem meg illetve ingyen jött Gibson az MU-ból és Dos Santos a Barcától. A védelmen nem akartam túl sokat változtatni, mert az jól működött. Ebből azért leszűrhető, hogy nagyon ambíciózus voltam az igazolásoknál, és nem igazán vettem figyelembe, hogy ki mennyibe kerül, szórtam a pénzt.
Azonban elfelejtettem azt az alapigazságot, hogy a jól működő csapaton csak két-három helyen illik változtatni, így szépen belefutottam a késbe a szezon elején rögtön. Nagyjából a 8-10-ik pozíció között ingadozott a csapat, a védelmem csődött mondott, a széljáték pedig nagyon legyengült, Shaqiri és Candreva nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket.
A BL best-placed playoffban, a Zenit ellen kettős vereséggel búcsúztam, így EL csoportba kerültem, amivel úgy volt, hogy ott úgyis több keresnivalóm lesz. A Marseille rögtön haza is küldött egy hármassal az első meccsen, így ez sem igazán indult jól. Szerencsére a vezetőség türelmes volt, úgyhogy megpróbáltam a feladatra koncentrálni. A csoportban a hátralévő 5-ből 4 meccset behúztam, így legalább ott sikerült a továbbjutás. Viszont a bajnoki szünetre a 10.-ik helyen vonultunk vissza.
Ez így nem mehet tovább gondoltam magamban, én BL indulást érő helyet ígértetm, ehhez képest gyengélkedünk. Ezért gondoltam egy nagyot és túladtam öt játékoson, köztük a nyáron ingyen elhozott Candréván, amiből befolyt 20M, és visszaforgattam. Így érkezett Firmino (AMC) és Tosic (AML), illetve egy generált srác (Wesley) a védelembe. Ez megint generált egy kis mínuszt, de valamit lépnem kellett. A tavaszi szezon ehhez képest ugyanott folytatódott, kiestünk az EL első körben, illetve a Leverkusen kiejtett minket a Német Kupa negyeddöntőjében...
Viszont a bajnokságban végre valahára elkezdtek jönni az eredmények, szépen lassan kúsztunk feljebb. A végén meglehetett volna az ötödik hely is, de a Leverkusen meg Renato Augusto már megint jól kib...ott velem. Így végül a még EL indulást érő 6. pozíciót szereztük meg, amire szükség is volt, mivel a kieső Fürth nyerte a kupát, így a hetedik már nem kapott nemzetközi indulást.
Nagyon kemény és tanulságos szezon volt.
Szerencsére az igazolások fele azért hozta az elvárhatót, Jelle Vossen 23 évesen extra volt, még ilyen gyenge támadó középpályával is. Bár a végén Tosic és Firmino azért hozta az elvárhatót, így sikerült megmenteni a szezont, és az állásomat.
Az biztos, hogy a következő szezonban is sokat fogok igazolni, de ezúttal jobban végiggondolom.
Köszi, hogy elolvastad!