A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• Soulwave
    Üdv! Másfél év után én is írok egy rövidebb beszámolót. Az FM2015 nem nyerte el a tetszésem, ezért visszanyúltam a számomra klasszikus 12-es kiadáshoz. Mivel ott a Fradival 2x BL győztes lettem, a York Cityvel meg ötödosztályból PL bronzig jutottam, ezért most nem a szokásos kiscsapatból nagycsapat karriert kezdtem, hanem egy másfajta kihívást kerestem. A cél: bivalyerős bajnokság, szenvedő ám de nagy múltú újonc, magyar kötődés. Ez jelenleg a Hertha BSC-ben van meg, ezért úgy döntöttem, hogy Dárdai Pali már 11/12-től megkapja a lehetőséget a nagycsapatnál. (Bár még nincs proliszensze:)).

A kezdetek:
    A pénzügyi helyzet a következőképp nézett ki: 31.5 millió eurós banki kölcsön, hat évre. 0 EUR transzferkeret, 1,4M EUR fizetés keret havonta. Kasszában négy millió.
    A célkitűzésünk egy erős 8-12-ig pozíció volt, nagyjából a vezetőség elvárásainak megfelelően. Ehhez azonban minőségi játékosok, illetve pénz kellett de gyorsan.
    A keretet tekintve nem álltunk rosszul, de a felesleget el- vagy kölcsönbe adtam, így sikerült 6 milliót kasszíroznom a kezdéshez.

Így tehát három új ember jött és kilenc távozott, a szükség bizony nagy úr.

A szezon:
    Kezdetnek a 4-2-3-1-es felállást választottam. Elég rosszul indult a szezon, annak ellenére hogy a felkészülési mérkőzések nagyrészét megnyertük. Az első öt mérkőzés kínszenvedés volt, aztán jött a Dárdai faktor, és elég sok 1 gólos győzelmet sikerült bemákolnunk. Szép lassan összeszokott a csapat, és egyedül a Bayern elleni kiesés a Német Kupa harmadik körében volt kellemetlen, de ez benne volt a pakliban. A viszonylag jó keretnek köszönhetően ötödik helyen telelt a csapat, de egyértelmű volt, hogy szükség van a változtatásokra. Középpályán az Ottl - Lustenberger (később Bajramovic) páros igazi szerencsétlenség volt, ezért kölcsönbe elhoztam Thiagot a Barcelonától, illetve Arne Friedrichet középső védőnek, mert ott is akadtak gondok. Miután a pálya közepét stabilizáltuk elindultunk, ha nem is felfelé, de a harmadik-negyedik hely közelében voltunk végig.

Végül szoros csatában, de a Dortmund egy hajszálnyival előbb végzett, ezért nem sikerült megcsípni a közvetlen BL kijutást, maradt a legjobb Play-Off kör. Ennek ellenére, abszolút erőn felül teljesített a csapat.

Meg nyilván én is, különben nem kaptam volna meg az elismerést:

Ez a szezon egyébként nem volt túl érdekfeszítő, viszont arra jó volt, hogy sok idő után kicsit újra érdekeljen az FM, ugyanis sohasem irányítottam még kezdetektől nagycsapatot. Nagyon nagy élmény, egy darabig elleszek vele, és a célom, hogy fiatal sztárokkal erősítsem a csapatot, az öreg sztárokat meg kikoptassam. Ennek megfelelően indult a következő szezon amiről hamarosan írok. Köszi, hogy elolvastad!

OFF: Grat Böde '100 kilóvagyok b*meg' Daninak :)