A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• korbin555
    Néhány dolgot én is fenntartással fogadok. Az pl. simán előfordulhat, hogy a szörnyű YR ellenére is előkerül 1-2 nagyon jó magyar játékos. Külföldi klubnál dolgoztam, mikor kaptam egy wonderkid kinézetű magyar gyereket. A semmiből jött, még csak be sem volt töltve az NB1. Magyar voltam, valamiért megajándékozott vele a gép. (mondjuk cseszhettem, mert jobbszélső volt, én meg szélső nélküli felállást játszottam) Általában viszont azt tapasztalom, hogy évtizedenként jön elő egy Dzsudzsák kaliber, de inkább ritkábban mint gyakrabban. Amit azért a gép javára kell írnom, mert a realitáshoz ez áll közel. Nem az, amikor több olyan játékost generál, akik klasszisok lesznek. Ott valami nem kerek, mert a 68 YR kódolva van, nem lesz belőle 88 vagy 98. Meglepő lenne, ha több klasszisunk játszana top csapatokban. Nem zárhatom ki, mert a gép bármire képes lehet, de több száz szezon lejátszása után nem ezt tapasztaltam.

A másik pedig a magyar BL, EL sikerek. A háborúhoz pénz kell. Pénz nélkül gyengék a csapatok, gyenge a liga. A nemzetközi kupadöntőkhöz pedig klasszis csapat, és klasszis játékosok kellenek. Honnan lesz rengeteg pénz egy szegény országban? Mert a kódolt adatok ebben is korlátoznak. Magyarország fejlődő országnak van kódolva, ami meghatározza a szponzorok tőkeerejét, a meccsjegyeket, bérleteket. Ahhoz, hogy egy Puskás, Újpest EL-t nyerjen, hogy egy Kecskemét, Diósgyőr BL döntőt játsszon, iszonyú sok pénz kell. Itt nincsenek TV pénzek, és mit ér vele, ha eladja a legjobb játékosát, akinek 600k az értéke? A gépi menedzser pedig annyira nem okos, hogy megfontolt igazolási politikát folytasson, vagy rágyúrjon a reklámbevételekre. Ahol nincs valami plusz forrásból folyamatos bevétel, az a klub semmit nem tud nyerni. Nem tud minőségi játékosokat igazolni, egy gyenge csapat meg nem viszi semmire. Szóval azoknál a magyar csodacsapatoknál kell, hogy legyen pénz. A kérdés, hogy honnan? Mert az én pörgetésemben Magyarország ugyanolyan csóró, mint 50 éve. 1-2-3k fizetésekért futkosnak a játékosok, 1-2 klub képes csak 5-7k bért fizetni a kulcsembereknek. Ők meg nyakig ülnek az adósságban.

Egyébként másfelé is nézelődtem, mert nem Magyarország a világ közepe. Be van töltve az összes szomszéd is, és ők sem jutnak semmire. A klubcsapataik ütnek bennünket, őket meg ütik a nagyobb nemzetek csapatai. Csodák a BL-ben sincsenek, a top ligák top klubjai viszik a prímet. Rajtuk kívül csak a Porto (2039) és a Benfica (2056, 2060) tudott nyerni. Semmi meglepő, hacsak az nem, hogy a Guttmann átok 94 év után véget ért. Sajnos. Válogatott szinten az erőviszonyok nagyjából tükrözik a játék elejit. Mi viszont a 105. helyen állunk, Palesztina után, és Haiti előtt. Az előző két évben tétmeccsen 1 győzelmünk volt, EB selejtezőn Lettországot tudtuk lebirkózni. Viszont elvert bennünket Macedónia, Albánia(2x), Svájc(2x), Törökország(2x), és utolsó előttiként (a lettek előtt) kiestünk az EB selejtező csoportból. Ennyit tudunk. Utóbbi években már kezdem úgy érezni, hogy ennyire rossznak talán nem kellene lennünk, de a játék kegyetlen.

Update. Megvan az első BL csoport. Az elkövető pedig 2065-ben a Videoton. A 6 zakó, meg az 1-21 gólarány nem mutat szépen, de ne legyünk telhetetlenek. Bár diadalmenet ebből sem lesz. A következő évben csak 2. lett a Vidi, az EL selejtezőből meg könnyedén kipofozta az Aalborg.
    Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.09.01. 19:02:14