Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.
Ezért jó megoldás,ha minden karrierben más menedzser nevet használunk.Vagy új karrier előtt törölni kell a Hall of fame fájlt.Csinál helyette másikat a játék,nem gond.
A Te eseted más,utólag különben sem lehet mit tenni.Ott marad a Szuperkupa,nagy dolog.
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
Utoljára szerkesztette: Zenszkij, 2015.02.18. 14:01:00
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
2022/2023
Igazolások. Gyakorlatilag mindenki cserének jött. A szezon elején elveszítettük a hazai(PSG) és az európai Szuperkupát(Barca) is. A Klub-VB-t viszont megnyertük, természetesen először a klub története során. Már csak az Európai Szuperkupa hiányzik a vitrinből.
Liga Kupa.
Francia Kupa.
27-0 volt a lövési arány...
Bajnokság.
A PSG-vel nagyon sokáig azonos pontszámmal voltunk elöl, de a tavasz közepén elkezdtek egymás után pontokat veszíteni. Simán összejöhetett volna a 38 meccsből 38 győzelem is, az a 2 vereség és 2 döntetlen is olyan FM-es meccs volt.
BL-csoportkör.
Sorozatban kettő. <#violent>#violent>
BL-döntő.
Statok.
Raul, Tielemans, Bale, Astruc, Malcom, Sterling, Saját nevelésű hátvédünk.
Golden Boy.
World Player of the Year.
Aranylabda.
Még egy kérdést, ha lehet a beállításokkal kapcsolatban.
A saját játékosaim személyes beállításainál a mérkőzés előtt érdemes valami beállítani a védekezés tekintetében?
Utoljára szerkesztette: Zenszkij, 2015.02.18. 12:18:09
Azt hiszem, itt lenne még hová fejlődnöm ...
FM14 - 2014/15 - II. szezon (31. forduló)
Az előzetes elvárásokhoz képest messze felül teljesítve, a 3. helyen várjuk a tavaszt és a hátralévő 15 fordulót. Nem szeretnék semmit elkiabálni, csendben teszem a dolgom, hamarosan meglátjuk, hogy mire lesz elég.
Bízom benne, hogy a csatárpárom, Fleetwood - Strevens és a felfutók nem sérülnek le és tovább termelik a gólokat.

Sajnos az FA kupából a második körben kiestünk a harmadik ligás Preston ellenében, egy igazán jó kis mérkőzésen, de valljuk be, ez a realitás. Az FA Trophy-t meg akartam idén nyerni, ennek megfelelően komolyan is vettük, ám a Nunteon ellen, pocsék teljesítményt nyújtva, kiestünk a legjobb 8 között. Nagy szükség lett volna a sorozatokban megszerezhető plusz pénzekre (idén ez így is meghaladta a 63 ezer fontot), mert bizony, rosszul állunk pénzügyileg.

Apropó a pénzügyek ... December elején egy kurta levélben tudatta az elnök, hogy egyik napról a másikra lekapnak 3k összeget a heti fizetési keretemből több , mivel gazdaságilag (szarul) nem állunk túl jól. Értem én, hogy meg kell fogni a forintokat, akarom mondani a fontokat, de miként tartsam így a béreket a már is szűk keretek között és közben hozzam az eredményeket? Eladni nem tudok senkit, mert nem az 5. ligában focizó srácokból lesznek a következő Messik ... Mi a francnak kellett nekünk plusz 1000 új stadionhely??? Persze, ezekre a kérdésekre még nincs dialógus a játékban, pedig én is tudnék kérdéseket feltenni.
Egy apró, személyes öröm, hogy december hónapban 6 megkeresést kaptam angol, finn és spanyol ligákból. nem kell vad dolgokra gondolni ezek az állásajánlatok még nem a MU-tól jöttek 😊, el is utasítottam őket. Könnyen megtehettem, mivel jelen pillanatban érinthetetlen vagyok a klubnál, bízom benne, hogy az év végén is így lesz.
Köszi, hogy elolvastátok ..., folytatjuk ...
Utoljára szerkesztette: sir_alex, 2015.02.18. 07:52:37
Érdeklődni szeretnék, hogyha eredetiben megveszem az fm-et akkor a mostani szériánál tudjuk-e egyszerre játszani egy haverommal két külön gépen ketten, vagy neki is meg kell külön venni?
Valamelyik régebbi verziónál volt olyan, hogy egy eredeti verziót asszem 4-en is játszhattak külön-külön.
Köszi!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ide le sem merném írni, hány sorozatot nézek, és már mennyit láttam.
Nagy elégedettségemre kaptunk 1M-t a liga tv pénzből.És mivel közöltem,hogy nem kupainduló helyre,hanem a bajnoki címre hajtok,dobtak néhány morzsát.Így lett 15k elérhető fizetés.Rögvest hosszabbítottam három emberrel,meg hoztam két free playert.Brennan,és Manyama.Bár utóbbi balszélső,de nálam csatár lesz belőle,punktum.Most meg arra kell figyelnem,hogy 9 svédnek lennie kell a nevezett 18-ban.Éppen 9 van,meg egy kettős állampolgárságú szerb.Jó kis csapat lesz ez,reális az EL csoportkör.De a svéd kupára is figyelnem kell,már elvárás az elődöntő.
Most pár napot kihagyok,innen folytatom.Már 946 óránál tartok,mással is kell foglalkoznom.
hasonló reménykedés nálam is van 😄 alig várom h szétszedjék a PSV-Ajax kettőst 😄 mert amíg ez nem történik meg addig esélyem se lesz bajnoki címet szerezni.
3.szezon.
Szépen jöttünk fel.A meccsekkel,a játékosokkal nincs is gond.Van néhány fiatal játékosom,akiktől már jövőre sokat remélek.Svéd szinten erős csapatom lesz.Csak a nem létező anyagiak idegesítenek.Volt egy takeover,az új tulaj egyből felvett 1,1M kölcsönt.Ezzel kihozta nullszaldósra a szezont,de nekem már nem jutott belőle.Az új átigazolási keret 0,a maradék bérkeret 7k.Még free playert sem nagyon tudok hozni,mert akkor meg a régiekkel nem tudok hosszabbítani.Biztos vagyok benne,hogy néhány forgat ilyet a fejében.A 22-es csapdája.Ráadásul a két gyenge szponzorom helyett jött két másik,akik még annyit sem adnak.Kezdem azt hinni,hogy nem Svédországban vagyok,hanem Albániában.Azt sem tehetem meg,hogy eladok pár embert,mert nem kapok belőle vissza egy vasat sem.Ha ez még nem lenne elég,leállították a fejlesztéseket is.A klub értéke 14,5M,de üres a kassza.Az előrejelzés szerint a következő szezonra 2,5M lesz a mínusz.Talán az EL majd hoz valami plusz pénzt.
Na mindegy,az élet nem áll meg.A következő feladat adott,meg kellene nyerni a bajnokságot.Remélem a Göteborg nem tud még egy ilyen parádés szezont produkálni.Azt sem tudom,ezt honnan húzták elő a tavalyi 7.hely után.
183 bajnoki kellett neki:

Bár elég hullámzó teljesítményünk volt így is sikerült beérni a 3.helyre. van Duinen személyében mi adtuk a bajnokság gólkirályát is. A szezon fénypontja egyértelműen a legnagyobb rivális Ajax legyőzése és a másik nagy rivális Utrecht ellen 0:2ról megnyert kupa döntő volt. Amúgy a kupába viszonylag könnyű sorsolásunk volt egy komolyabb ellenfelünk volt a PSV akit 11sekkel sikerült legyőzni.
Utoljára szerkesztette: Darthmushroom, 2015.02.17. 10:28:09
3.szezon-félidő.
Még ha nem is valami nagy szám az Allsvenskan,azért sokkal erősebb,mint a 2.liga.A jó igazolások ellenére is már annyi zakót szedtem be,mint tavaly összesen.Szezon előtt volt egy tétova elképzelésem,hogy akár nyerhetek is,de hamar kiderült,hogy az nem fog menni.Ettől függetlenül jól állunk,a dobogó simán meglehet.A kupából megint kiestünk,már a csoportban.Nem örültem neki,már nem vagyunk esélytelenek.Ahjupera sem villog már,ez a liga kicsit sok neki,meg öregszik is.14 meccs,3 gól,3 gólpassz.Lejár a szerződése,nem fogom marasztalni.
A pénzügyeink gyalázatosak,már 1,2M mínuszban vagyunk.Ez nem zavarna,nem tudok mit tenni.De ami dühít,hogy a bérkeret átlépte a felső határt.Az új igazolásoknak voltak ilyen 10-15 meccs utáni emelések,amiatt van.Ha nem lesz valami normális büdzsé az új szezonra,akkor eladom a 2 legjobb keresőt.Mert a bérek tartása az én felelősségem,jogosan kérik számon rajtam.
A stadion gyep pedig rettenetes,ami nem meglepő.3 klub játszik itt futószalagon+a Göteborg U19/U21.A szezon fele telt el,de már 80+ meccs volt a Gamla Ullevi-ben.A szántóföld miatt aztán jönnek a sérülések is.

Megnyertem a ligakupát egy másodosztályú csapattal Angliában, mégsem indultam az Európa Ligában (már kisorsolták a csoportokat, és a csapatom sehol...) A kupaszabályoknál pedig le van írva, hogy a győztes indulhat, sőt erről anno üzenetet is kaptam a döntő után. Arról viszont nem jött infó, hogy ne indulhatnék. Akkor ez most egy bug?
Hala Madrid!
FM14 - 2014/15 - II. szezon (11. forduló)
A bajnoki cím és a feljutás egy újabb, kétéves szerződést eredményezett a számomra, szerénynek mondható, 20%-os béremeléssel, így folytathattam a munkám. Ami a túlzott elvárásokat illeti. A vezetőség a felsőházba, a média a 10. helyre vár bennünket. A feladat tehát adott ..., fel is sejlenek az altrinchami emlékek ...
A vezetőség olyan szinten túlihatta magát szezonzáró banketten, hogy a feljutást egy stadion bővítéssel is "jutalmazta", mintha arra bármilyen szükség is mutatkozna. Az előző szezon átlag nézőszáma 517 fő volt ... Istenem, de nagy a Te állatkerted. A stadionbővítés 6 hónapig fog tartani és 1000 új (üres???) hellyel fogunk gazdagodni és mindez potom, 47.250 fontsterlingbe kerül majd. Édes Istenem, még egyszer, ebből milyen játékosokat igazolhattam volna.... Mondanom sem kell, az átigazolási- és heti fizetési keret mit sem változott.

A csapat magját egyben tartva lejátszottuk a felkészülési mérkőzéseinket és túl vagyunk az első 11 fordulón. Az első fordulókban 5 védős taktikával játszottam, ami azt eredményezte, hogy hátul ugyan stabilak voltunk, de "elfogyott" a középpálya. Nem mondom, hogy nem jó a 3 belső védős játék, mert 18 mérkőzés alatt csak 14 gólt kaptunk, de ezzel együtt oda is lett az attraktivitásunk. Az az igazság, hogy szélsők hiányában nagyon gyors és spíler szélső hátvédek kellenének, ha a védelemben le van kötve a a mezőnyjátékosok fele. Az utolsó két fordulóban visszaálltam a tavaly alkalmazott hadrendhez, meglátjuk, hogy év közben sikerül-e posztra igazolnom.

Az előzetes várakozásokhoz képest lényegesen jobban állunk és a tavalyi szezonhoz hasonlóan idén is 21 pontot szereztünk 11 forduló elteltével, igaz idén már van két zakónk is. Tavaly összesen volt 3! Szóval eddig, legalábbis pontszámban copy a tavalyi év, de még hátravan 35 forduló, korai lenne bármilyen következtetéseket levonni. Név szerint nem tudok egyenlőre senkit sem kiemelni, bár Fleetwood egyenlőre "magánál" van 11 /11-es mutatóval vezeti a góllövőlistát. Említést érdemel még Ben Strevens is, aki a liga key pass (20) és assist (6) listáján is az előkelő .1 és 3. helyet foglalja el.
Folytatjuk ....
Utoljára szerkesztette: sir_alex, 2015.02.16. 22:17:35
De vakon azt mondanám,hogy fél csillagos játékosból sosem lesz "következő John Terry".El van tájolódva a tanácsadód.De mit veszíthetsz vele,ingyen van.Igazold le,ha nem válik be,legfeljebb eladod 2-3 év múlva.
Ennek a Sotiris Bal(a)fas-nak pont illik a neve a fejéhez, olyan Balfas-os feje van😊
Menet közben már könnyű volt.A megfelelő embereket összeszedni nehéz.(Főleg pénz nélkül.)
Karácsonyra összeállt az új keret is.Nem panaszkodhatok,de majd menet közben derül ki,mennyit ér valójában a 7 új ember.De mind klasszisokkal jobb,mint akiktől megváltam.Nagyot különben sem bukhatok,mind ingyen jött.Lekötök jó néhány edzőmeccset,aztán meglátjuk.
Ezzel már a bérek is a plafonon.Jó néhány embernek még emelkedni is fog menet közben,szóval garantált a deficit szezon végére.
Nagy dolog,majd ezeket eladom,és hozok 7 másikat.<#smile>#smile> Amíg nem leszek BL csoportban,addig ez lesz,tudtam előre.Ebben nem sok különbség van az NB1,és az Allsvenskan között.Ezzel a csapattal az NB1-et simán nyerném,de itt még nem tudom mire leszek képes.Épp ez benne az izgalmas.2-3 év múlva már úgysem lesz rám veszélyes senki.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.02.16. 13:24:29