A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• korbin555
    Mondtam,hogy nem tőlem kellene taktikai okosságokat várnod.De véleményem azért van(mint mindig).

1.Én úgy látom,felfogásban különbözünk.Te türelmes vagy,és kivárásra,az ellenfél hibájára játszol.Én megpróbálok agresszíven labdát szerezni,és abból indulni.Nem látom be,miért ne működhetne mindkettő.De én soha,senki ellen nem védekezem,mindig kezdeményezni akarok.Ha az ellenfél sokkal jobb nálam,akkor előveszem a mogorva arcomat,és megpróbálom megfélemlíteni.Az kizárt,hogy a térfelemen ellenállás nélkül passzolgassanak.Persze megpróbálják,és gyakran meg is teszik mert jobbak nálam,de a mentálisan gyengébb játékosaiknak hamar elveszem a kedvét.Primadonna lelkű játékos pedig a legnagyobb csapatoknál is van bőven.

2.Lehet bármennyi,amíg nem ütközik az egyéni utasításokkal.Én 10 fölé sosem megyek,most éppen 8.Talán szentségtörés,de szerintem 0 csapatutasítás is lehet éppolyan jó.Van egy adott mentalitás,team shape,az egyéni utasításokat pedig tökéletesen személyre kell szabni.Ha a játékosok poszthoz tartozó tulajdonságai jók,mindenki tudni fogja mi a dolga.Ha majd a csapatom fele nem agyilag zokni játékosokból áll,lenullázom az Ankaránál a csapatutasításokat.Csak kíváncsiságból.De úgyis tudom,hogy működni fog.Egy világklasszisnak sem kell külön írásba adni,hogy mikor és mit csináljon.A hülyék* meg úgysem fogják betartani az utasításokat.Minél többet erőszakolok rájuk,annál jobban összezavarodnak.Ezért is gondolják úgy sokan,hogy a több nem feltétlenül jobb.Sőt.Az sem véletlen,hogy minden lower league karrierben alap tanács a faék taktika.Ezeknek a hobbi focistáknak nincs annyi eszük,hogy bármilyen taktikai nyalánkságot magukévá tegyenek.

*A hülye játékos definíciója-Nem bír koncentrálni,hírből sem ismeri a csapatmunkát,képtelen döntéseket hozni,nincs benne megérzés vagy ösztön.Ha pedig még gyáva is,és nincs benne eltökéltség,akkor az már labdaszedő.

És egy érdekesség.Még a télen találtam az alábbi taktikát.Egy spanyol srác(német klubnál ) éppen akkor nyerte meg zsinórban a 15.bajnokságot,és a 9.BL döntőre készült.Mindezt 14 utasítással,és egyetlen taktikával(!).Meg egy finoman szólva is érdekes felállással.

De korábban még az '50-es évek taktikájával is lehetett dominálni,vagy akár BL-t nyerni.FM13.Szerintem most is lehetne,de már nem enged a játék 5 csatárt vonalba állítani.De emlékszem,ezzel a 2-3-5 felállással valaki a 12-ben futószalagon nyerte az Atlético Madriddal a bajnokságokat.Meg néhány BL-t is behúzott.