Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Seggnyalással rá lehet venni a játékosokat, hogy hosszabbítsanak?
Az 54 kapott gól nem olyan vészes 46 meccsen.Alig több,mint 1-es átlag.És legalább lehet hová fejlődni.
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Szóval, én kicsit lassabban haladok, de véget ért a bajnokság. Ahogy korábban már említettem, a kupákban semmi komoly eredményt nem értünk el, így arról nem mesélnék sokat, illetve mivel kicsit szétszórtak a gondolataim, így csupán egy gyors összefoglalót dobnék fel.
A szezon előtt és a csapat képességeihez mérten a bajnokság közben is történt pár igazolás, illetve folyamatosan alakítgattam a keretet, hogy sikerrel tudjam venni a League One által támasztott akadályokat. Szóval az igazolások!
A bajnokságban végig a tabella élmezőnyéhez tartoztam és pillanatokra ugyan letudtak taszítani a dobogó tetejéről, de sikerült behúzni, bajnokként a bajnokságot. Érdekesség, hogy a Leyton Orient edzője nem más, mint Jens Lehmann. A bajnokságból még a Scunthorpe esett ki.
A szerzett gólok mennyiségével elégedett vagyok, viszont a kapott gólok számát soknak érzem.
Akit érdekel, azoknak egy részletes stat arról, hogy milyen eredményeket is értünk el a szezonban:
meccsek 1, meccsek 2, meccsek 3.
A keret összetételét és teljesítményét egy ötös skálán én négyesre értékelném. Viszont ez a csapat a Championshipbe édes kevés lesz. Akit érdemesnek tartok erre az osztályra, az első blikkre 3 db játékos. Wilson, Macleod és Wallace, de egyelőre ezzel nem kell még foglalkoznom.
A csapat és a teljesítmények:
Keret első fele, keret második fele.
Azonban ez a teljesítmény is elég volt arra, hogy a bajnokságban a mérvadó és a látványos kritériumokban az élen végezzünk:
a bajnokság játékos statisztikái.
Köszönöm és megtisztelsz vele, ha elolvastad! A következő szezonban, pedig folytatás, de már a Championshipben!

Már új az elnök, remélem ez is cukros bácsi.
FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
ettől függetlenül ugyebár angliában van pénz, alaphangon szoktam 30mkat kapni a nagyobb nevek közül mindenki vagy élvágyódót a kevés lehetőség miatt (Shaqiri stb.) vagy átadó listán volt (Moura nyáron, Isco most télen) de pl. Hughes nevetve jött el a feljutás után, de Jovic leigazolása se volt túl nagy probléma mivel akkor már a fiókcsapatom volt a Czveda. Aki követte az írásaim azt gyakorlatilag tudja h ki h mikor érkezett a klubhoz mert voltak beszámolok szép számmal. (nagyobb nevek ami mostanában érkeztek)
www.smart-bus.hu
Esetleg kihasználhatod,hogy az állampolgársághoz elég 3 év.A fiatalon odavitt külföldi tehetségek 20-21 éves korukra nem csak saját nevelések,hanem szerbek is lesznek.Mert a 94 YR arra nem elég,hogy egy generáción belül 15 szerb világklasszisod legyen.
@Zenszkij: szép teljesítmény a csak hazai játékosokból álló csapat ötlete pedig megsüvegelendő <#eljen>#eljen>
@zyndar: láttam a képed róla onnan tudtam köbö honnan kellene alkudozni <#vigyor>#vigyor>
Lefuttattam a második szezont is a Crvena-val. A tavaszi érában már csak a bajnokságban voltunk érdekeltek. Mivel 6 pontos előnnyel vágtunk neki, így bedobtam a fiataljaimat, 16-7-8 éves akadémiás kölkök produkálták ezt a menetelést, és csak egyszer kaptak ki, kettős emberhátrány miatt tavasszal.
A csapat átlag életkora 22 év. A kezdőben és a kispadon összesen 5 nem szerb játékos lehet egyszerre a Jelen Super Ligában. Ez nagyon tetszik, ez az ami nekem való. Saját nevelésű ifikre épülő világverő csapat építését tervezem. Az alapanyag megvan hozzá. Háttér. Facilities. Edzés.
Sikerült a vezetést rávennem, hogy javítsunk a jelenleg is magas színvonalú edzőközpontokon. Sikerült ugyanakkor aránylag jó edzőket is szerződtetnem. A scout rendszer is kiépülni látszik. A maradék nem szerb 5 embert mindenképpen Kelet-Európából kívánom megszerezni, eseti jelleggel lehet dél-amerikai is. Vannak román, horvát, szerb, orosz megfigyelőim, ezt mindenképp bővíteni fogom, ahogy nő a reputáció.
Íme pár friss titán, akik rövidesen csatlakoznak a csapathoz: Dinko Cvetkovic, Milos Simic, Predrag Brajovic, Zvejzdan Mikulinec. 2 szerb és 2 horvát tehetség. Potenciáljukat 4,5-5 csillagra becsülték a scoutok. Remélem a kellő edzés és játéklehetőség kihozza majd belőlük a maximumot. A 4 játékosért összesen 410e eurot perkáltunk ki. Szerencsére volt miből. Nem tudom hozok-e még valakit, eget rengető költekezés biztos nem lesz. Anyagilag stabilak vagyunk, 13 millió euro van játékosvásárlásra.
Íme egy kis ízelítő a Jelen Super Ligából:
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
A második szezon céljának egyértelműen azt állítottam be hogy javítsunk az első szezonban elért harmadik helyezésünkön.Úgy éreztem a mutatott játékunk tavalyról kicsit átvariálva eredményes lehet.Emellett mindenképpen ki akartam kozmetikázni a tavalyi csúnya első körös kiesést az Európa Ligában hiszen jó lenne Európában is megmutatni magunkat főleg a pénz és a reputáció miatt is.A vezetőség megdobott egy kis pénzösszeggel amit próbáltam hasznosan elkölteni. Végül ezekkel az igazolásokkal próbáltam frissíteni a keretet.A taktika 4-4-2 volt.A szezon elején próbálkoztam egy 4-2-3-1-el de az nem jött be.Így utólag ez a 4-4-2 sem annyira sikeres de jó alapnak tűnik.Tehát akkor a szezon.
Bajnokság:Zseniálisan kezdtünk a bajnokságban.Bárhova mentünk gázoltunk, 0-4 a Nordsjaelland otthonában a Köbenhavn vendégeként is nyertünk.Emellett hoztuk a kötelezőket is. Sokszor szerencsével, nagyon sokat mákoltunk az idény során az ellenfél sokszor jobb volt nálunk de mégis behúztuk.Ezen jövőre mindenképpen javítanunk kell.De a 3 pont a lényeg abból pedig gyűjtöttünk annyit hogy a csapat 5 fordulóval a vége előtt egy jó kis favágós meccsen bebiztosította a sárga-kék gárda bajnoki címét! Az ünneplés olyan felejthetetlen lett hogy a srácok le is adták az utolsó 5 fordulót (bár igaz akkor inkább a fakó játszott). A végére Tabella, a meccsek első illetve második fele, a statisztika szeretőknek a csapat és játékos statisztikák.Végezetül a csapat aki elérte ezt illetve a legjobbak: Semb Berge ( a jó teljesítmény egy zsíros Palermo szerződést ért) illetve a házi gólkirály Núnez.
Kupa:Na itt nem jött össze a jó teljesítmény.Egy kört mentünk össz-vissz de másodikban a Randerst le mostuk a pályáról sőt még emberelőnybe is kerültünk de nem sikerült gólt lőni.A jutalmunk? Tizenegyes párbaj és vereség.Taps.Azért egy kép: Meccsek.
Európa Liga:na itt mint írtam ránk fért a javítás és ez össze is jött. A selejtezőn átrohantunk bár a Vaduz egy pillanatra beijesztett de végülis meg lett a csoportkör.A sorsolás után többre számítottam de első alkalomnak nem volt rossz, bár ha belegondolok, ha minden jól megy jövőre BL... Na akkor a képek: Meccsek,csoprt végeredmény.
Összegezve nem vagyok elégedetlen hiszen trófea került a vitrinbe.Jövőre mindenképpen a címvédés a cél.A BL csoportkört illene elérnünk vagy ha csak Európa Liga jön össze ott viszont már domborítanunk is kellene.A csapat sem volt olyan rossz - hiszen legtöbb rúgott gól bár kevés, és legkevesebb kapott - de a jövőbeli céloknak megfelelően át fog alakulni bár ez függ a vezetőség zsebétől is.Azért pár igazolást már megcsináltam, lefektettem a jelen és jövő alapját. Ajert félévkor behúztam, Sem Berge helyére jön egy svéd srác, és hogy a támadó játék is javuljon jön ez a srác is.Nem volt éppenséggel olcsó de azt hiszem láttam elég bizonyítékot.Még egy ember kell mögé aki kiszolgálja és szerintem jók leszünk.
Köszönöm ha elolvastad <#worship>#worship>
Utoljára szerkesztette: zavbal, 2015.01.28. 16:28:35
Utoljára szerkesztette: zyndar, 2015.01.28. 13:41:31
Brentford-Fulham
Félidőhöz értünk.A helyezésünk rendben van,de hajmeresztően ingadoznak a teljesítmények.Hatot rúgtunk a Tottenham-nek,aztán kaptunk egy hatost a Chelsea-től.Ez van,ha 18 éves srácok játszanak rendszeresen.De játszani is fognak,kell nekik a tapasztalat.A pofonokból többet lehet tanulni,mint a sima győzelmekből.Nem is baj ha tudják,hogy sokkal jobbak is vannak náluk.
Austin már 15 gólos a ligában,Borini(20) mögött második a góllövőlistán.Nilsson december elején megjött,ami meglepett.Jól elnéztem,a svéd bajnokságnak akkor lett vége.Így most van 3 jobbhátvédem.(Gamboa szezon végén mehet.)A Capital One Cup elődöntőjében ott leszünk,ellenfél a Man.Utd.Eddig nem érdekelt,de innen már muszáj lesz odafigyelni.Ez a klub még nem sok mindent nyert,beleadunk mindent.Az alacsonyabb ligák megnyerésén kívül 1 igazi trófea van a vitrinben.Éppen egy Ligakupa győzelem,még 1967-ből.
Összességében elégedett vagyok.A potenciál benne van a csapatban,azt mutatják a nagy győzelmek.Valahogy állandósítanom kellene a formát.Persze könnyebb mondani,mint megcsinálni.

Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.01.28. 11:24:23
Az edzőközpontoddal nincs gond,csak a technológiai fejlődés szép lassan elhalad mellette.Hamarosan újra lehet fejleszteni.Pár évente ki szokták ezt írni.
Na végre!4 zakó,rúgott gól nélkül,a staff már kezdett pánikba esni.Én még nem,de ez a győzelem most rendkívül fontos volt.Tabella.
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Bekezdtünk így a végére. Nem értem, hogy az előttem itt dolgozók mit műveltek. Eldöntöttem, hogy 4-4-2t fogok használni, nem túl régen beszéltünk itt róla.
Volt egy kis gubanc is.Az elején nem figyeltem,a segédem szólt rám hogy csináljak valamit az edzéssel,mert sok embernek nem tetszik.Az egész keret egyéni edzésen volt,heavy intenzitással.Hihetetlen baromságokkal kínozta az elődöm ezeket a szerencsétleneket.A középhátvéd Onuoha pl. long shot edzésen volt,mintha bármit számítana,hogy az 5-ből esetleg 6 lesz.A másik középhátvéd Wilson 31 évesen quickness,a DM Sandro off the ball,meg hasonlók.Ismerem jól a staff idióta javaslatait,de egyben látni ennyi ökörséget,kiverte a biztosítékot.Leállítottam az összeset,most mindenki happy.A fiataloknak azért nincs pardon,ők a hiányosságuknak,posztjuknak megfelelő túlórát kaptak.Nekik ez nem gond,az átlag terhelés mellett mindegyik elégedett.
Forren meg minden létező sorozatból(FA,Capital One,PL)el van tiltva 2 meccsről,mert 15 sárgát szedett össze tavaly.(A bajnokit már letöltötte.)Nem kis művészet volt tőle,hogy a kiállítást megúszta.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.01.27. 19:21:09
The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.
Szeretnek egy kis segitseget kerni.
Eddig azt hittem, hogy tiszta a szamomra a Regista, Halfback, Anchor Man feladatkor, de lehet, hogy tudnek tanulni Toletek.
Roviden leirnatok, melyiket, mikor erdemes es mikent hasznalni, Szerintetek?
Nehez az elet az angol 6. ligaban 😊
Tul vagyok az ev felen a Concord Rangers-el, ha legut a szezon, megirom a beszamolot.
Koszi a segitseget!
saf
www.smart-bus.hu
Mi megkaptuk az új stadiont.De majd akkor hiszem el,ha lejátszottuk benne az első meccset.
Nehezen akarok elérni odáig.Most az időm is kevés+próbálom az Inter karrierben kifigyelt fiatal tehetségeket idehozni.Volt már olyan,hogy a 650k értékű srácért a PAOK 39M-t akart.3 srác visszautasított,egy török CM pedig nem kapott munkavállalási engedélyt.18 éves,15X volt ifiválogatott,de elutasították a fellebbezést is.A City vagy a Chelsea tuti megkapta volna.Eddig ők jöttek:
Farrell.
Gepp.
Lutgens.
Vallee.
Vanek.
És van egy ügyes saját nevelésünk is.Jibrin.Néhány fiatalt még megkörnyékezek,11,3M€ maradt elkölteni.Transfers.Pár nap múlva meg lejár egy csomó ember szerződése,nyugdíjba is vonulnak,rendben lesz a bérkeret is.Az biztos,hogy a csapat majdnem fele 18,vagy az alatti fiatal lesz.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.01.27. 12:52:57