A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• Zenszkij

Próbáltam valami értelmes taktikát alkalmazni, ami erős támadásokra épít, de ugyanakkor védekező is. Az alacsonyabb ligákban kulcskérdés az egyszerűség, de célszerűség hozzáállás. Észleltem, hogy a túlzott támadás azt eredményezi, hogy hátul is potyognak a gólok, ezért olyan taktikát kellett keresnem, amiben a csapat támadáskor és védekezéskor is együtt mozog, ne szakadjon ketté a pálya, és dinamikus legyen a mozgás. Jelenleg ezt egy 4-1-4-1-es felállásban véltem felfedezni.

Elsőre kevésnek tűnik az egy szem csatár elöl, főleg hamis kilencesként, de a box to box középpályás és a két szélső rengeteg helyet és lyukat generál a védelemben, továbbá a hamis kilences mivel kissé visszavontan játszik azt eredményezi, hogy a védők is feljebb jönnek ezzel óriási átjáróház alakul ki, ami teret enged a középpályásoknak és a szélsőknek. A half backre szükség van, az idei játékban a védekező középpályás helyes alkalmazása perdöntő az eredményesség szempontjából. A half back segítségével a védők is biztosabban mozoghatnak előre és csatlakozhatnak a támadáshoz, ezzel is dinamikusabbá téve a támadójátékot. Egyfajta harmadik védő ő, aki ha az alap védő elkalandozik helyettesíti, így a védekezés is stabilabb, kevesebb a bekapott gól.

Látható, hogy támadásban több opció is nyílik a labdahordó előtt, mindezt úgy, hogy a védelem stabil marad.

Itt lehet látni, hogy pontosan miként néz ki játék közben a formáció, mikor az ellenfél birtokolja a labdát. Stabilitás és dinamika, ez a lényeg.

Itt vannak az instrukciók is. A team shape flexible a dinamikus játék érdekében, ha túlságosan szabályozott lenne nem működne a támadás.

A match preparation változó. Idő kell mire betanulják a játékosok. Team cohesion és team work eleinte, közben tactics training magas intenzitáson. Később attacking match preparation, vagy amit mérkőzés előtt a személyzet javasol, továbbá normal balanced training. Féltávnál ezzel a taktikával vezetjük a tabellát friss feljutóként. Hiába ez még csak a Conference Premier, nem a nagy Premier, de szép teljesítmény.

Utoljára szerkesztette: Zenszkij, 2015.02.21. 16:44:08