A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• sir_alex

FM14 - 2014/15 - II. szezon

Véget ért a 2. szezonom is az Eastleigh FC élén és felemás érzésekkel írom ezt a beszámolót. A csapat a 3. helyen zárt, azaz messze túlteljesítette a vezetőség által elvárt felsőházat és a média által jósolt 10. helyet, de ....

... biztosan mindannyian ismeritek azt az érzést, amikor már csak egy karnyújtásra van a titkon remélt cél, de azt mégsem sikerül(t) elérni. Ezt érzem én most, miközben nyilvánvalóan, hogy az általam nagyon vágyott bajnoki címről beszélek, amiről lemaradtunk. A szezon végére kifulladt a csapat, amiért csak magamat hibáztathatom. A legfontosabb mérkőzésünkön, a Wembley-ben, 38.000,- néző előtt megrendezett döntőn, csúfos vereséget (0-4) szenvedtünk.

Melyek ezek az okok? Ezen kattog az agyam folyamatosan és szép lassan meg is találom rá a válaszokat, amelyek mentén már tervezem a következő szezonom. Természetesen az állásom nem forgott veszélyben, a szezon felétől kezdődően érinthetetlen vagyok, nyugodtan dolgozhatok. új szerződést nem kaptam (eddig), szóval a 3. szezonban virítanom kell. Amin már biztosan változtatni fogok:

1. Túlságosan defenzív volt a taktika. 46 mérkőzésen "csak" 76 gólt rúgtunk és bizony a tavalyi 25-el szemben most 46-ot kaptunk. A majdnem kétszer annyi gólban csúcsosodott ki szerintem, hogy széljáték csak a felfutó védők által volt, akik bizony így, állandóan úton voltak és a védekezésre nem igazán maradt energiájuk. Túlságosan sokat vártam tőlük ... Nem vitás, melléjük két minőségi szélsőre (W, IF) lesz szükségem.

2. Sokkal több volt a sérülés és tovább is tartott a felépülés, mivel az év eleji figyelmetlenségemnek köszönhetően, fizió nélkül hoztuk le a szezont. Ez nagy hiba volt! Hiába kuncsorogtam heti rendszerességgel a vezetőségnél, a rossz pénzügyi helyzet miatt, senkit nem vehettem már fel. Már dolgozok az új igazoláson.

3. A tapasztalat és a rutin reményében túlságosan "elöregítettem" a keretet, ez észrevehető volt az idősebb játékosok erőnlétén. Megkezdődtek az elbocsátások.

Szezon vége előtt tovább csökkentette a vezetőségem a heti fizetési keretemet, ami már alig több, mint 13k font, így bizony sok játékossal egyszerűen nem tudtam hosszabbítani. Ez persze már kihatással lesz a következő évre is, már most vakargatom az üstököm. A csapat felét elengedtem, de az igazolásokról majd bővebben a következő beszámolóban írnék, a felkészülési időszak végén. A pénzügyi helyzetünk továbbra is nagyon rossz, bár ebben a szezonban már csak feleakkora veszteséget termeltünk, mint az előző évben. Az átlagos nézőszám az 513-ról felkúszott 1253-ra, sőt volt a playoff semi-final visszavágón majdnem telt ház volt (3518). A döntő is nagy pénzt hozott és a 3. hely is további 100.000 fontot eredményezett.

Fleetwood idén is bezsebelte a gólkirályi címet (39), sőt, a tavalyi eredményére még rá is tett egy lapáttal. Az idénybeli 53 mérkőzésén 47-szer zörgette meg az ellenfele hálóját, ami 5. liga ide vagy oda, szerintem kiváló teljesítmény. Jövőre még az én játékosom szerencsére, remélem, hogy a két minőségi szélső még jobban ki tudja majd szolgálni és zsinórban megszerzi a harmadik egyéni címét, vezetésével elérhetjük a 4. ligát. A klubvezetés ismét a play-off-ba akarja tudni a csapatot, a média pedig az első helyre vár, a feladat tehát adott!

Most, hogy egy kicsit kisírtam a vállatokon magam az elvesztett döntő miatt, már minden derűsebbnek tűnik, máris szebben csillog az a bronzérem.

Köszönöm a figyelmet!

Zenszkij: gratulálok, szép munka!!!
    Utoljára szerkesztette: sir_alex, 2015.02.19. 18:25:11