A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• korbin555
    Az biztos,hogy a norvég több szempontból is nehezebb.A nem EU tagság hátrány,de talán nem annyira,mint sokan gondolják.Még a 12-vel toltam 6 szezont a Rosenborgnál,és nyakra-főre osztogatták az engedélyeket.Nem is emlékszem,hogy bármelyik Európai ne kapta volna meg.Könnyebben tudtam leigazolni pl. egy 18 éves törököt,mint Angliában tudtam volna.Ha a kinézett játékos jobb,vagy jobb lesz mint a liga átlaga,akkor nem szívóztak az engedélyen.Márpedig a liga átlaga nem éppen az eget veri.

Én minden hosszabb karrierben szeretem az utánpótlást,és a saját neveléseket favorizálni.Nekem így nagyobb hátrány,hogy Norvégiában sokkal kisebb a merítési lehetőség,mint a svédeknél.Fele annyi a népesség+a svédeknél 4 liga 144 csapata,a norvégoknál 3 liga 88 csapata van a játékban.Sokkal kisebb az esély Norvégiában,hogy jó játékosok kerüljenek elő.És akkor még ott a YR is,ami svéd-88,norvég-82.Az is svéd előny,hogy 5 év kell az állampolgárság megszerzéséhez.Egy hosszú karrierben az semmi.A norvégoknál viszont több a pénz a ligában,a kieső is többet kap,mint a svéd győztes.Ellenben csak 25 játékost lehet regisztrálni,és ebből 14-nek hazainak kell lennie.A svédeknél nincs ilyen regisztrációs korlát,de a meccsre nevezett 18 játékosból 9-nek svéd nevelésnek kell lennie.De ez az EU miatt nem probléma,bármelyik 18 éves külföldi saját nevelés lesz 21 évesen(23 évesen meg svéd).Csavarhatom akárhogyan,összességében a norvég sokkal trükkösebb,ez az igazság.

Izland egészen más tészta.Ott egy szabály van,max 3 EU-n kívüli lehet a meccskeretben.Az meg kit érdekel,ha egyszer kiállhatok 18 külföldivel.Izlandi nem kell egy szál sem,éppúgy mint nálunk magyar.Ott az elején a siralmas reputációval kell megküzdeni.De aki játszott már itthon,annak az nem újdonság.
    A finneknél meg még az USA,Ausztrália,Kanada is uniós,egész Afrikával,és az összes Európai országgal együtt.Lehet ukrán,orosz,török,izraeli,mind igazolható.Az egyetlen szabály ott is a 3 Non EU player,ami nagyjából kimerül Dél-Amerikában.

Próbálok felkészült lenni,hogy ne érjenek meglepetések,de még nem döntöttem.Egyébként sem nehézség alapján szoktam választani.Valami vagy érdekel,vagy nem.Ha svéd csapatot választok,az nem az EU,hanem a 2x annyi játékos,és a YR miatt lesz.