104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• Zenszkij
    én biztos nem, ez a draft rendszer engem felidegesít
  • Peti2400
    Egyébként valaki nem tervez New York City FC karriert?
  • Pethy23
    Csöppet benéztem egy transfert, leigazoltam Atsut de sikerült úgy hogy nem kapott munkavállalásit (nem emlékszem hogy korábbi FM-ekben lett volna ilyen, hogy engedi leigazolni a játékost úgyis hogy nem kapott engedélyt), nah mindegy most kölcsön adtam fél évre németbe, már van 20 válogatottsága is, nem is értem miért nem kapta megm egyébként úgy hogy előző szezonban Evertonban játszott. Szerintetek fél év múlva megkapja? Vagy ez teljesen reménytelen. :(
  • korbin555
    Az biztos,hogy a norvég több szempontból is nehezebb.A nem EU tagság hátrány,de talán nem annyira,mint sokan gondolják.Még a 12-vel toltam 6 szezont a Rosenborgnál,és nyakra-főre osztogatták az engedélyeket.Nem is emlékszem,hogy bármelyik Európai ne kapta volna meg.Könnyebben tudtam leigazolni pl. egy 18 éves törököt,mint Angliában tudtam volna.Ha a kinézett játékos jobb,vagy jobb lesz mint a liga átlaga,akkor nem szívóztak az engedélyen.Márpedig a liga átlaga nem éppen az eget veri.

Én minden hosszabb karrierben szeretem az utánpótlást,és a saját neveléseket favorizálni.Nekem így nagyobb hátrány,hogy Norvégiában sokkal kisebb a merítési lehetőség,mint a svédeknél.Fele annyi a népesség+a svédeknél 4 liga 144 csapata,a norvégoknál 3 liga 88 csapata van a játékban.Sokkal kisebb az esély Norvégiában,hogy jó játékosok kerüljenek elő.És akkor még ott a YR is,ami svéd-88,norvég-82.Az is svéd előny,hogy 5 év kell az állampolgárság megszerzéséhez.Egy hosszú karrierben az semmi.A norvégoknál viszont több a pénz a ligában,a kieső is többet kap,mint a svéd győztes.Ellenben csak 25 játékost lehet regisztrálni,és ebből 14-nek hazainak kell lennie.A svédeknél nincs ilyen regisztrációs korlát,de a meccsre nevezett 18 játékosból 9-nek svéd nevelésnek kell lennie.De ez az EU miatt nem probléma,bármelyik 18 éves külföldi saját nevelés lesz 21 évesen(23 évesen meg svéd).Csavarhatom akárhogyan,összességében a norvég sokkal trükkösebb,ez az igazság.

Izland egészen más tészta.Ott egy szabály van,max 3 EU-n kívüli lehet a meccskeretben.Az meg kit érdekel,ha egyszer kiállhatok 18 külföldivel.Izlandi nem kell egy szál sem,éppúgy mint nálunk magyar.Ott az elején a siralmas reputációval kell megküzdeni.De aki játszott már itthon,annak az nem újdonság.
    A finneknél meg még az USA,Ausztrália,Kanada is uniós,egész Afrikával,és az összes Európai országgal együtt.Lehet ukrán,orosz,török,izraeli,mind igazolható.Az egyetlen szabály ott is a 3 Non EU player,ami nagyjából kimerül Dél-Amerikában.

Próbálok felkészült lenni,hogy ne érjenek meglepetések,de még nem döntöttem.Egyébként sem nehézség alapján szoktam választani.Valami vagy érdekel,vagy nem.Ha svéd csapatot választok,az nem az EU,hanem a 2x annyi játékos,és a YR miatt lesz.
  • Volcanor
    Hogyan csökkentsük az ügynökök igényeit.
    Érdekes, bár én még nem teszteltem.
  • LasDen #100247
    Hemingway gondolkodása ragadós. Csak afrikaiakkal lehet csapatot építeni :DD
  • Sysfox
    "a bajnokság kellős közepén elment az egész csapat valami Kelet-Ázsia kupára"

Biztos Wilson Raj szervezte...
    (Olvasom a bundázós könyvet, elég durva!)
  • geo91
    ezt az izlandi kalandot belinkelhetnéd, mert rágugliztam de nem találom. köszi
  • geo91
    izlandon már én is gondolkodom egy ideje, de korlátozva vannak az eu-n kívüliek, így nehezebb olcsó és jó afrikánerekkel telerakni a keretet :D finn csapattal (nulla légióskorlátozás) viszont volt sikeres (bl-t is nyerő) csapatom fm14-ben.
  • sir_alex
    Gratulálok!

"izlandi csapattal volt többszörös BL győztes" - az nem semmi!
    Utoljára szerkesztette: sir_alex, 2015.02.11. 16:55:04
  • zyndar
    Talán a norvég kaland nehezebb, mert alacsonyabb a liga reputációja és még munkavállalási is kell, mert ugye nem EU-s ország. De erről talán már volt itt beszélgetés. Olvastam anno egy csávó írásait a footballmanagerstory-n, aki izlandi csapattal volt többszörös BL győztes
  • korbin555
    4 jelöltem van:
    Fredrikstad - norvég 2.liga.
    Tromsö - norvég 2.liga.
    Hammarby - svéd 2.liga.
    Örgryte - svéd 3.liga.
    Mindegyiknél van pro és kontra.Ha a szívemre hallgatnék,akkor a Fredrikstad,vagy az Örgryte lenne.Ha az eszemre,akkor a Hammarby,vagy a Tromsö.Reggel eldöntöm.
  • zyndar
    Tartalmas 10 év!

Következő feladat sz@rból várat?
  • Darthmushroom
    Grat
  • korbin555

3.szezon.

Ezzel a karrier véget ért.Megvan az öt top liga,10 év alatt.A Real Madridnál kezdeni jó döntésnek bizonyult,de később szerencsém is volt.Főleg a francia ligában,hogy egyből a PSG-hez tudtam igazolni.Az Inter is könnyű volt,Angliában és Németországban pedig dolgoznom is kellett.
    Real Madrid:1 szezon.
    Inter:2 szezon.
    QPR:3 szezon.
    PSG:1 szezon.
    Nürnberg:3 szezon.
    Őszintén szólva elegem is lett ebből a vándormadár életmódból.Nem túl jó érzés,hogy akkor kell lelépnem,mikor rendet csináltam.Három szezonban már elég komoly munka tud lenni.Aztán csak nézem,hogy vagy learatják a babérjaimat,vagy szétbarmolják amit elkezdtem felépíteni.
    Hamarosan valami állandó munka után nézek.
  • korbin555
    Nem tudok róla,hogy lenne erre külön achievement.
  • Zenszkij
    Érdekesen hangzik. Már belekezdtem a kínai csapattal, Huszti meg Edinho, Erinho vagy kicsoda máris lesérült, a brazil 4 hónapra :D. 11 meccs 2. hely a tabellán eddig. A Shandongban ott van Vágner Love, mit mondjak ezen a szinten egy vadállat :D. A Goungzhaoban ott van Gilardino. Még agyalok mi legyen, mert csigáz a Melbourne City is. David Villa, Damien Duff és Robert Koren is erősíti a csapatukat :). Hosszútávú cél, hogy innen kitörve minden kontinensen megnyerjem a BL-t. Van is rá valami achievement.
    Amúgy nagyon tetszik a Changchun játékban generált stadionja, nagyon hangulatos.
    Utoljára szerkesztette: Zenszkij, 2015.02.11. 08:40:21
  • Volcanor
    Már nagyon hiányzott egy ilyen.
  • Lancelot1983
    köszi szépen :)
  • korbin555
    Sok sikert.
  • korbin555
    Én ott kezdtem,még a bétával.Már a 2.nap rám támadt Huszti,hogy mertem listára tenni a tartalékkapust.Jól leb@sztam,hogy mégis mit képzel,erre fellázadt az egész csapat.Akkor listára tettem Husztit is.Cseszegetett a főnök,hogy csináljak rendet,úgyhogy elég hamar leléptem.De azóta már javítottak ezen.

A 14-ben eltöltöttem hosszabb időt Kínában.Elég hamar úgy kilógtunk a mezőnyből,mintha az NB1-ben lettem volna.Az AFC meg egy paródia.Van pár koreai,japán klub,akik az elején még feladatot jelentettek,de 3-4 év múlva már esélyük sem volt.Nem olyan mint a BL,hogy világklasszis csapattal is sorban lehet bukni az elődöntőket.Itt egy jobb napon 10-et is lehet rúgni bárkinek.Rossz napon meg ötöt.De nem mondhatom hogy nem volt érdekes,vagy nem élveztem.Arra azért emlékszem,hogy jól megszívatott a játék,mert a bajnokság kellős közepén elment az egész csapat valami Kelet-Ázsia kupára.Ott maradtam 3 légióssal,néhány lúdtalpas tartalékkal,meg az ifikkel.Visszajöttek,akkor meg Olimpia,azért vitték el a fél csapatot.De megér egy próbát.Nem zárom ki,hogy megint elnézek arrafelé,de most inkább maradok Európában.Egy Skandináv karriert már tavaly is terveztem,előfordulhat hogy belevágok.Egy norvég,svéd 2.ligás csapat lehet belőle.
  • zyndar
    Mivel alig játszik valaki Spanyolországban és ugye volt szerencsém Barcelonába kirándulni, így belekezdtem egy új kalandba.

A Compostela a 90'-es években 4 szezon erejéig szerepelt az élvonalban és ezzel a fénykorszak végére is értünk. Sőt. 7 évvel később pénzügyi okokból már az 5. ligában találták magukat, némi ingázás után végül 3. osztályúak lettek. Az előzmények ismeretében nem meglepő, hogy katasztrófa a pénzügyi helyzet. A média a 14. helyre várt, ami ettől a gárdától ránézésre talán sok is volt. Persze egy olyan kaliberű managerrel, MINT ÉN, másképpen mennek a dolgok. Csak egy rövid áttekintés a spanyol bajnokság eme bugyraiba: 4x20 csapat verseng a feljutást jelentő 4 helyért. Az elsők egymással meccselnek, a döntősök feljutnak, a 2 vesztes csatlakozik az addigra 6 főre apadt helyezettekhez, végül a legjobb 2 csatlakozik az előzőkhöz. Bajnokság:

Playoff

A legjobbak (de tényleg, a többiek ettől rosszabbak...)
    Araujó Mensha Jimmy

Jövőre a cél a félprofi státusz lecserélése és egy bármilyen, klasszisokkal jobb keret összeállítása, pénzügyileg egyenesbe állás.
    Utoljára szerkesztette: zyndar, 2015.02.10. 23:27:44
  • Zenszkij
    Tessék. Regisztrálni kell az oldalon és már töltheted is.
  • Lancelot1983
    elkérhetném ennek az addonak a linkjét? jól néz ki :) bolíviai vagy venezuelai bajnokság pikáns lehet dél-amerikai karrierben :)
  • Zenszkij
    Én már rettenetesen unom Európát. Izgat az ázsiai kihívás, egy jó kis AFC Championship címet szívesen begyűjtenék. Leszedtem egy jó kis addont, ami segít bővíteni a lehetőségeket. Hibátlanul működik, már leteszteltem.

Changchunban ott van még Huszti...
    Utoljára szerkesztette: Zenszkij, 2015.02.10. 22:30:28
  • korbin555
  • Zenszkij
    Mi lesz a következő kihívás? Mit tervezel?
  • korbin555

3.szezon,félidő.

Alakul.A BL-ben jön a City,nem ártana kiesni.De egyre jobbak leszünk,a Barcát oda-vissza elvertük.Az igaz,hogy a QPR meg minket.Az idegenbeli meccsre majd kiküldök 5 ifit,biztos ami biztos.A bajnokságot kell behúznom,és akkor ennek a karriernek vége.
  • Zenszkij

Shaarawyt nem adtam el, csak lesérült és a reservbe csücsül.
    Utoljára szerkesztette: Zenszkij, 2015.02.10. 22:01:17
  • Zenszkij
    Milan 3. év képekben.

Bl meccsek:
    Real-Milan:

ManU-Milan:

Finálé:

Csapat: Seria A:

És most jön a döbbenet, hogy mennyit költöttem vérfrissítésre. Nah ez nagyon nem szokásom, de végülis egy másik Real Madridot építünk, csak épp Milánóban. 2. kép 2. kép a durva...180 misi.

Utoljára szerkesztette: Zenszkij, 2015.02.10. 21:57:30
  • BBeno2
    azért nincs soha gólkirályom a csapatban mert 4 csatár kell hogy bírja mindegyik a terhelést.
  • Mor3llo
    ez itt a mennyei, minden 2. nap háború!
  • BBeno2
    SI-t nem hibáztatom :D szidjátok őket elegen :D

MLSz is kb így lenne felkészülve ha véletlen egy csapat legjobb 8 közé keveredne EL-ben.

ligakupában elvéreztek a fiatalok :D bele sem gondolok most mi lenne itt :D
  • korbin555
    Inkább köszönd az SI-nek.Nem az MLSZ készíti a játékot.
    És még nem is szólhatsz egy szót sem.Majd ha ott lesz még a 2 BL elődöntő,az lesz az igazi.És hol vannak a Ligakupa meccsek?
  • BBeno2
    kösz MLSZ.

Utoljára szerkesztette: BBeno2, 2015.02.10. 20:08:02
  • LasDen #100217
    töröltem mindet, mert így csak rontotta volna az összképet :)
  • Peti2400
    Azt hiszem én belevágok egy Leeds karrierbe.
  • sir_alex
    Warez - off, kerlek, faradj at a masik topicba, ennek itt nincs helye!
  • sir_alex
    Annyit szerettem volna, hogy sztem a 14-ben kiegyenlitett alapbol a szoglet, azaz ha default, akkor nemi plussz. Gondolom, ez 15-ben is hasonlo lehet?

Kerdesem az lenne, hogy tudnatok kepeket kuldeni az Altalatok sikeres pontrugas kombinaciokrol? Koszi!
  • zavbal
    Az egyenlőre amikor mindenki ugyanazt issza

De hogy ne legyen off: Úgy néz ki megoldódik a kp probléma.Volt egy dán 19 éves játékosom akiért sorban állt pár csapat.18,25 ezer eurót ért 7 millióért ment is.Itt viszont megjegyezném hogy a vezetőség bekaphatja hogy a tavaly nagy nehezen kicsikart 55 százalékos visszaforgatást levitte 40%-ra.Év üzlete? ja persze...