A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• sir_alex
    A képfeltöltés nagyon nem megy, így csak egy szöveges hsz .... (egyszer csak megtanulom azt is)

EASTLEIGH - FM14 - 2013/14 - S1

Átnézve a keretet, azt rögtön láttam, hogy a csapat, vérbeli szélsők hiányában nem lesz alkalmas a széleken vezetett klasszikus, angol stílusú játékra. Ezért alapfelállásként egy szűk, támadásra kihegyezett, 442-es diamond taktika mellett döntöttem. Úgy gondolom, hogy ezt a felállást, a támadó középpályás egy sorral hátrább rendelésével könnyen át tudom majd alakítani egy defenzívebb 442-re, amikor a liga krémjével lesz találkánk vagy épp ha idegenbe játszunk. Terveim szerint a gyengébb csapatok ellen vívott mérkőzések során pedig, könnyen át tudunk váltani belőle egy abszolúte támadó felfogásban játszott 443-ba. Ehhez a három felálláshoz így csupán csak 1 játékost kell mozgatnom.

A keret és a taktika

Itt jönnének a képek, talán a szezon végére összejön :)

Tanulva az előző csapatomnál elkövetett szakmai hibáimból úgy gondolom, hogy a taktika teljes körű elsajátításig a lehető legkevesebb extra dolgot fogok a játékosaimtól kérni. Ezért a csapatutasítások terén is inkább a kevesebb több szemléletet veszem elő és majd menet közben, ahogy a taktika begyakorlásra kerül, finomítok rajta. A taktikát megtámogatandó, a pályát átépíttettem a lehető legszűkebbre, így annak mérete most 105m x 55m.

Megpróbáltam a taktikát a játékosokra szabni és csapatot igazán, az elvárásoknak megfelelni kész hadsereggé alakítani, azonban a keret védelme komoly erősítésre szorult. A felkészülési mérkőzéseken a csapat első számú kapusa, Ross Flitney nem győzött meg, így a helyére leigazoltam a lényegesen jobb képességekkel rendelkező, szlovák Filip Mentelt. Flitneyt sikerült egész jó pénzért el is adni, így legalább nem lesz egy elégedetlen a falu egyik nagy bikája a padon. A 20 éves cserekapust, Jack Dovey-t átadólistára helyeztem, eddig a kutyának sem kellett. A cserekapus helyére leigazoltam heti 275 fontért Michael Kuipers-t. A két igazolással - amit én minőségi cserének gondolok -, kapusfronton további 250 fontot spóroltam a heti büdzsé számára.

A csapatszerkezet leggyengébb része egyértelműen a védelem két széle, azonban ide még a bajnokság kezdetére sem sikerült minőségi játékost igazolni így a jobb oldalon Will Evans-el a bal oldalon pedig Mike Green-el kezdünk neki a szezonnak.

A védelem tengelyével kimondottan elégedett vagyok és örömmel jelenthetem, hogy első számú középhátvédnek sikerült leigazolnom a 113x-os észt válogatott (8 gól) Raio Piiroja-t. Nagyon sokba került (talán túlságosan is), de nagyon remélem, hogy a hátsó alakzat vezére lesz és stabilitást fog az egész csapat számára adni. Másik középhátvédem Dean Beckwith lett.

Védekező középpályás szerepére azt a Brice Iri-Bi-t szántam, akit még altrinchami karrierem során ismertem meg és az akkori csapat legjobb játékosának tartottam. Remélem, most is hozni tudja azt a formát, akkor a hátsó alakzattal semmi baj nem lehet.

A csapat eszének a gyémánt középső részén játszó új igazolást, a 36 éves tapasztalt Peter Gain (deep lying vagy advanced playmaker) szánom, cseréje pedig a törzsgárdatag Glen Southam lesz. Mellette a sokat futó Jamie Collins (box-to-box) fog játszani. Az elefántcsontparti dm-el együtt ők lesznek a fazonszabászok, rajtuk áll, hogy miként tudjuk a támadókat kiszolgálni. A cserepad hosszúságát biztosítandó leigazoltam még a 20 éves Shane Byrne-t (box-to-box), aki a maga fiatalos lendületével illeszkedni fog a nagy öregek sorába.
    A támadó középpályásom Jai Reason lett, aki a maga 23 évével ugyan még fiatalkának számít, de a felkészülési mérkőzéseken nagyon szépen szerepelt, kiválóan segítette a két csatár munkáját és sokszor tudott saját maga is gólt szerezni. Remélem, ez a bajnoki pontvadászat során sem lesz másképpen. Ő az a játékos, akit ha a szükség úgy hozza, vissza tudom húzni középre, ott is el tudja látni a box-to-box szerepkört. Cseréje az a Yemi Odubade lett, akit mind ezen a poszton, mind pedig a csatársorban is be tudok vetni. Az előkészületi mérkőzéseken már kétszer is megmutatta, hogy igazi csereember, döntő fontosságú gólokat tudott szerezni.

A csatársor szinte kész volt, Stuart Fleetwood (poacher), Ben Streevens (target man), az új igazolással, Dale Adebola-val kiegészülve három rutinos, vérbeli csatér rohamozhatja majd az ellenfele kapuját. A fiatalokat elküldtem ....

Kulcsjátékosaim:
    Itt jönnének az újabb képek :)

A felkészülési mérkőzések és az első 14 forduló lement. 8 mérkőzést játszottunk az előszezonban, az első két meccset elvesztve, majd egy döntetlent összehozva megtáltosodtunk és 4 győzelemmel és egy utolsó döntetlennel zártunk. Ez így 4-2-2-es széria 19/10-es gólkülönbség.

A szezonból eddig 14 mérkőzésünk ment le. A mutatónk 5GY-8D-1V 23 pont és +10-es gólkülönbség. 4 meccsen szó szerint az utolsó másodpercekben kaptuk az egyenlítő gólt, őszinte leszek, a hajam tudtam volna tépni ... A +10-es gólkülönbség nagyon jó, ebben a mutatóban a másodikok vagyunk :) Jelenleg a selejtezős 4. helyen állunk, remélem javulni tudunk.

Köszi a figyelmet, remélem legközelebb már képekkel jövök.

Ami szép a dologban, a teljes méretű kép éles (ezért kivág a ház ura, jogosan), ha meg kicsinyítem a feltöltő progival, olvashatatlanul
    homályos.

A scorpio skin pedig űberbrutál :)