A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
sir_alex #100105 EASTLEIGH FOOTBALL CLUB
2013-14 - I. szezon
A dél-angliai Hampshire megyében található Eastleigh város profi futball csapatát, Derik Brookes és egy Fleming Arms nevű baráti társaság - nevezzük tisztességes nevén, egy kocsma - alapította meg 1946. május 20-n, Swaythling Athletic néven. A csapat 1980-ban csatlakozott a Hampshire League-hez és azóta, Eastleigh Football Club néven öregbíti a város hírnevét, fejlődésük töretlen. A csapat beceneve The Spitfires, ami onnan ered, hogy a közeli Southampton városában készült el a világ talán egyik leghíresebb vadász repülőgépének, a Supermarine Spitfire-nek a prototípusa. Az első sikeres próbarepülését, az akkori nevén az Eastleigh Aerodome (ma Southampton International Airport) felett tette meg. A sikeres főpróbát követően indult el a széria sorozatgyártása, a többi pedig azóta már történelem ...
A csapat 1957-ben költözött át Walnut Avenue-ról a klubnak mai napig otthont dó Silverlake stadionba. A korai éveket követően a pálya 1976-ban kapott világítást és jelentősebb modernizálást. Számos bővítés és átalakítás után napjainkban már a hazai mérkőzéseket egy 5200 fő befogadására alkalmas (ebből 2700 ülőhely) stadionban játszhatja a csapat.
A ligarendszer bevezetésével, 1994-2003 között az angol 8. osztálynak számító, Wessex bajnokságban indultak és képviselték a város kék-fehér színeit. A kilencedik, 2002 - 2003. évi kiírásban aztán, rekordpontszámmal győzedelmeskedtek és feljutottak az Isthmian League Premier Division-be azaz az angol 7. ligába. Itt két szezont eltöltve, 2005-ben a 3. helyen jutottak fel a Conference South-ba azaz a 6. ligába, ahol a mai napig is játszanak. Az eddigi legjobb eredményük a 2008-09. évi és a 2012-13. évi kiírás rájátszás elődöntője, azonban a feljutás mindkét alkalommal elmaradt.
Megérkezésemkor a vezetőségnek egyetlen elvárása volt velem szemben. A csapatnak a 2013-14. évi kiírásban fel kell jutnia a Skrill Premier ligába. Nem ért meglepetésként, mivel a csapat, az elmúlt hat szezon egy helyben toporogva, a 6. ligában töltötte. Az elvárás nem csak a vezetőség, hanem a város lelkes szurkolói részéről is érezhető.
A feladat megvalósításához a vezetőség szerencsére nem csak elvárásokkal és hamuba sült pogácsával rakta tele azt a bizonyos mesebeli batyut, hanem kulcsot is adtak a csapat pénzes ládikájához. A klub pénzügyi helyzete stabil, adósság nincs. Az átigazolásra szánt keret összege 50k font sterlingben lett meghatározva, amit azonban első rendelkezéseim egyikeként átcsoportosítottam a fizetési kerethez. Így a bérekre elkölthető összeg majd' elérte a heti 19.000 fontot, ami így 6. ligában futballozó csapat estében már elég tekintélyesnek összegnek nevezhető.
Az ésszerű gazdálkodást szem előtt tartva már az első nap belekezdtem a gazdasági ügyek rendbetételéhez, ami a gyakorlatban azt jelentette, hogy HR napot tartottam az irodámban. Feloszlattam a tartalékcsapatot, az első csapatra alkalmas játékosokat átvettem. Az utánpótlás kérdésével nem kellett foglalkozzak, mivel az eddig sem működött a klubnál. Elbocsátottam a tartalékcsapat edzőjét valamint az erőnlétért és a terápiás feladatokért felelő személyzetet. A tisztogatást követően nekiláttam a feljutásra alkalmas csapat és az ehhez szükséges edzői- és orvosi stáb összeállításához.
Első számú segítőmnek sikerült megnyernem a 41 éves, korábbi 5x-ös spanyol válogatott Marcelino-t, aki többek között lehúzott 4 szezont a spanyol Mallorca-ban (spanyol Szuperkupa győzelem 1998-ban) és további 4 szezont a Premier ligás Newcastle csapatánál. Ez a pedigré jó ajánlólevél volt a számomra, remélem, hogy a komoly játékosmúlt (230 mérkőzés), megfelelő tanácsok formájában a hasznunkra fog válni.
A támadásokért felelős edzőm a szintén 41 éves, korábban 15x-ös angol válogatott (1 gól) Andrew Cole lett, akinek a neve egybeforrt az Arsenal, a Newcastle, majd 8 éven keresztül a Manchester United nevével. Ezt követően megfordult még a Blakburn, a Fulham és a ManCity csapatainál, hogy csak a Premier ligás csapatokat említsük meg pályafutásának 28 szezonja közül. 509 mérkőzés, 231 gól, 14 angol trófea, nagyon remélem, hogy tanulnak tőle valamit a támadóim.
A két segítőm mellé eddig egy fizikoterapeutát és két ügynököt tudtam szerződtetni. Szerettem volna a staff létszámát növelni, ugyanis nagyon hiányzik még egy a védekezésért és az erőnlétért felelős szakember, de a vezetőség ezen irányú kérésemet lesöpörte az asztalról. Remélem, hogy a jövőben, sikerül némi változást eszközölni náluk ez ügyben.
A stáb összeállítása után nekiálltam az "érdemi" munkának, a játékoskeret átalakításának. Két ügynökömet ráállítottam a szigetekre, igaz, komoly elvárásaim nincsenek velük szemben, 6. ligás csapathoz mérten, elég szerény képességekkel bírnak.
Hamarosan folytatjuk ..., ha Ti, szívesen veszitek :)
Utoljára szerkesztette: sir_alex, 2015.02.06. 19:38:37