104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• korbin555
    Nálam a Milan vette meg rögtön az elején,de ott szinte semmit nem játszott.3 szezont kölcsönben volt(Southampton,Malaga,Rayo),tavaly pedig listára tették.Elvitte az Udinese röhejes 650k-ért.Tariq.

A QPR-nél bent volt a scout riportok között,akkor azt hiszem 23 éves volt.A megfigyelő szerint intelligens játékos,de problémái lennének a csapattal,mert nem profi szemléletű játékos.Ahol megengedhetem magamnak azt a luxust,hogy válogathassak a játékosok között,ott elkerülöm az ilyeneket.Az a scout pedig világklasszis volt,hittem neki.Egy highly professional csapatba nem kell nekem egy hangulatember.Még akkor sem,ha esetleg varázslatos dolgokra képes.

Az editor szerint nincs fix PA értéke, a -9 van megadva neki.Az alapján egyértelműen világklasszis játékosnak kell lennie belőle.De nem árt már az elején odafigyelni rá,és egy profi oktatót tenni mellé.Nála a kölcsönadás nem jó megoldás.Helyben fog toporogni,nem fejlődik rendesen.A skillek megvannak,de noszogatni kell.
    (Nálam AMC a természetes posztja,nem szélső.)
    Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.02.07. 11:57:57
  • Darthmushroom
    nálam eleinte sokat volt sérült (+félévig nem volt munkavállalásai) akkor én se bíztam nagyon benne, de egyszer csak beindult minden téren a fejlődés nála, sőt 27 évesen láttam már ettől is jobb értékekkel, szóval remélhetőleg még ettől is jobb lehet később.
  • fordjee
    Köszi.
    2. évemben voltak változások, Pl. Bonazzoli is nagyobb szerepet kapott idáig, de erről majd bővebben:)
    Tariq azóta is kölcsönben van, szerintem nem fejlődik annyira, amennyire kellene, ráadásul szélsővel már nem játszok, szóval kicsit felesleges volt a megvétele. De még mindig csak 19 éves, ha 23 évesen ilyen lesz, akkor megtartom:)
  • Darthmushroom
    Tariq se lesz kutyaütő akit megvett. Első év óta nálam van, kegyetlen sokat fejlődött.
  • korbin555
    Grat.És úgy látszik csodák nincsenek.Ugyanez a három ember volt nálam is a legjobb az első évben.
    A Bonazzoli srác pedig sokkal jobb lesz mint Icardi,érdemes játszatni.Nálam már 19 évesen stabil kezdő volt.(mondjuk 2 csatárral játszottam)Így néz ki most.
  • fordjee
    Sziasztok!
    Először is szuper a magyarítás, még egyszer köszönjük. Másodszor pedig grat mindenkinek, Sir_Alexnak pedig kitartást:)
    Harmadszor pedig befejeztem az első szezonom az Inter kispadján, jöjjön erről egy kis összefoglaló.
    Az első évemben nem ígértem túl merészet, mindössze egy európa ligás indulást. Nem tudtam, mire számíthatok, nem akartam elhitetni mindenkivel, hogy akár bajnokok is lehetünk.
    Az átigazolások terén túl aktívak nem voltunk. Romero nagy fogás, Odegaard pedig a jövő embere, bár egész jó szezont produkált 16 évesen. Ő egyébként csak decemberben jött hozzánk. A csapatot nem szándékoztam szétzúzni már az első évemben, erre a 2. szezont láttam célszerűnek. Így a szakmai stáb és a keret sem változott szinte semmit.
    Az európa ligával kezdeném, mert ez rövid bejegyzés lesz. A csoportkörből tovább verekedtük magunkat, aztán az első kieséses körben jött a félelmetes Salzburg és kettős győzelemmel kiejtett minket. Esélyünk sem volt. Ami teljesen érthetetlen volt számomra. És mivel a maximumra törekszem, borzasztóan zavart is.
    A bajnokságban hamar az első háromban találtuk magunkat, már kb. 10 forduló után látszódott, hogy Napoli,Juve,Inter harc lesz az első helyért. Amihez később még a Sampodria próbált csatlakozni, de nem sikerült nekik, mindig visszazúztuk őket a biztonságos 4. helyre.
    A bajnokságot végül a Napoli nyerte meg, elég hamar bebiztosítva az első helyet, mi a Juvéval hatalmas küzdelmet vívtunk a második helyért, ami ugye automatikus csoportkör indulást jelentett, és sajnos elbuktuk a párharcot. De a 3. helynek is nagyon örülök, főleg úgy, hogy a védelem szinte végig sérült volt, Icardi 2 hónapra kidőlt a hajrában, szóval jó eredmény ez. Meccsek
    Az olasz kupát behúztuk, nem is érdemtelenül, a Fiorentinán és a Juvén keresztül vezetett az utunk a döntőbe, ahol meglepetésre a Cagliari várt ránk. Egy egészen izgalmas meccsen a tini Odegaard döntötte el, akinek ahhoz képest, hogy 16 éves, egészen jól sikerült az első szezonja.
    Összegezve, bajnokság 3. hely, olasz kupa győzelem, Európa Liga 1. kieséses kör. Ezt talán el is fogadtam volna az év elején:)
    Odegaard lett egyébként a legfiatalabb gólszerző, legfiatalabb játékos, szóval már döntögeti a rekordokat, plusz ezek mellé még begyűjtötte az év gólja címet is. Nagy játékos lesz, már most látszik.
    A csapatból három játékost tudnék kiemelni, Kovacic, Hernanes, Icardi, ők voltak a húzóemberek, de Juan Jesus, Handanovic és Romero is jól teljesített.
    A taktika egész évben jól működött. 3 féle változatban használtam, ez volt az alap, volt egy támadóbb, amikor 2 csatárral játszottunk és egy védekezőbb, amikor a két szélső középpályás full back pozícióba került.
    A második szezont is javában hajtom már, most tartok nagyjából a felénél, hamarosan arról is dobok egy összefoglalót. Lényegesen izgalmasabb lesz, a taktika is változott picit, sokan jöttek, mentek , óriási pénzek mozogtak, szóval mozgalmasan teltek a hetek, hónapok.
    Végül egy edzőmeccset belinkelek még, ezt már a 2. szezon elején produkáltok, a Kínai túránk alatt. Egy szabadrúgás tökéletes levédekezését így kell végrehajtani:)
    kép1
    kép2
    Azt hiszem tisztán látható a szoros emberfogás azon esete, amikor 2 játékosom egymást fogják szorosan, miközben kettő játékoson nincs senki az ég világon. Teljesen tisztán fejelhetett Elkeson, be is vágta.
    De hát ezért vannak az edzőmeccsek, nem? :)
  • Sysfox
    Mindjárt kipróbálom én is a magyarítást. Az első blokkom majdnem végig team talk volt, úgyhogy ha ott hiba van, engem szidjatok!
  • Mor3llo
    igen
  • Peti2400
    A magyarítás jó lesz a nem eredetiseknek is?
    Utoljára szerkesztette: Peti2400, 2015.02.07. 00:43:47
  • Mor3llo
    még azért sok van hátra, de igyekezünk, köszönjük
  • Volcanor
    Reddit-ről:
    When you press the space bar to pause the match and accidentally skip the half time teamtalk instead.
  • Zenszkij
    Tetszetős, működik, köszönjük a fáradozást!
  • Volcanor
    Grat!
  • fordjee
    Nagyon szuper, köszi a készítőknek innen is :)
  • Zenszkij
    jah hülye vagyok, csatárt és nem csapatot olvastam :D
  • LasDen #100108
    tessék figyelni arra a képméretre. A napokban nem először merült fel a méretezés...
    Figyeljetek, mert a továbbiakban törlöm az egészet a picsába, ha nem lesz jó
  • sir_alex
    Köszönöm, igyekszem, most próbálgattam, de rajta vagyok, az én szememet is nagyon bántja, nem így akartam.
  • Zenszkij
    képméretre figyelj, jónak ígérkezik amúgy
  • sir_alex
    EASTLEIGH FOOTBALL CLUB

2013-14 - I. szezon

A dél-angliai Hampshire megyében található Eastleigh város profi futball csapatát, Derik Brookes és egy Fleming Arms nevű baráti társaság - nevezzük tisztességes nevén, egy kocsma - alapította meg 1946. május 20-n, Swaythling Athletic néven. A csapat 1980-ban csatlakozott a Hampshire League-hez és azóta, Eastleigh Football Club néven öregbíti a város hírnevét, fejlődésük töretlen. A csapat beceneve The Spitfires, ami onnan ered, hogy a közeli Southampton városában készült el a világ talán egyik leghíresebb vadász repülőgépének, a Supermarine Spitfire-nek a prototípusa. Az első sikeres próbarepülését, az akkori nevén az Eastleigh Aerodome (ma Southampton International Airport) felett tette meg. A sikeres főpróbát követően indult el a széria sorozatgyártása, a többi pedig azóta már történelem ...

A csapat 1957-ben költözött át Walnut Avenue-ról a klubnak mai napig otthont dó Silverlake stadionba. A korai éveket követően a pálya 1976-ban kapott világítást és jelentősebb modernizálást. Számos bővítés és átalakítás után napjainkban már a hazai mérkőzéseket egy 5200 fő befogadására alkalmas (ebből 2700 ülőhely) stadionban játszhatja a csapat.

A ligarendszer bevezetésével, 1994-2003 között az angol 8. osztálynak számító, Wessex bajnokságban indultak és képviselték a város kék-fehér színeit. A kilencedik, 2002 - 2003. évi kiírásban aztán, rekordpontszámmal győzedelmeskedtek és feljutottak az Isthmian League Premier Division-be azaz az angol 7. ligába. Itt két szezont eltöltve, 2005-ben a 3. helyen jutottak fel a Conference South-ba azaz a 6. ligába, ahol a mai napig is játszanak. Az eddigi legjobb eredményük a 2008-09. évi és a 2012-13. évi kiírás rájátszás elődöntője, azonban a feljutás mindkét alkalommal elmaradt.

Megérkezésemkor a vezetőségnek egyetlen elvárása volt velem szemben. A csapatnak a 2013-14. évi kiírásban fel kell jutnia a Skrill Premier ligába. Nem ért meglepetésként, mivel a csapat, az elmúlt hat szezon egy helyben toporogva, a 6. ligában töltötte. Az elvárás nem csak a vezetőség, hanem a város lelkes szurkolói részéről is érezhető.

A feladat megvalósításához a vezetőség szerencsére nem csak elvárásokkal és hamuba sült pogácsával rakta tele azt a bizonyos mesebeli batyut, hanem kulcsot is adtak a csapat pénzes ládikájához. A klub pénzügyi helyzete stabil, adósság nincs. Az átigazolásra szánt keret összege 50k font sterlingben lett meghatározva, amit azonban első rendelkezéseim egyikeként átcsoportosítottam a fizetési kerethez. Így a bérekre elkölthető összeg majd' elérte a heti 19.000 fontot, ami így 6. ligában futballozó csapat estében már elég tekintélyesnek összegnek nevezhető.

Az ésszerű gazdálkodást szem előtt tartva már az első nap belekezdtem a gazdasági ügyek rendbetételéhez, ami a gyakorlatban azt jelentette, hogy HR napot tartottam az irodámban. Feloszlattam a tartalékcsapatot, az első csapatra alkalmas játékosokat átvettem. Az utánpótlás kérdésével nem kellett foglalkozzak, mivel az eddig sem működött a klubnál. Elbocsátottam a tartalékcsapat edzőjét valamint az erőnlétért és a terápiás feladatokért felelő személyzetet. A tisztogatást követően nekiláttam a feljutásra alkalmas csapat és az ehhez szükséges edzői- és orvosi stáb összeállításához.

Első számú segítőmnek sikerült megnyernem a 41 éves, korábbi 5x-ös spanyol válogatott Marcelino-t, aki többek között lehúzott 4 szezont a spanyol Mallorca-ban (spanyol Szuperkupa győzelem 1998-ban) és további 4 szezont a Premier ligás Newcastle csapatánál. Ez a pedigré jó ajánlólevél volt a számomra, remélem, hogy a komoly játékosmúlt (230 mérkőzés), megfelelő tanácsok formájában a hasznunkra fog válni.

A támadásokért felelős edzőm a szintén 41 éves, korábban 15x-ös angol válogatott (1 gól) Andrew Cole lett, akinek a neve egybeforrt az Arsenal, a Newcastle, majd 8 éven keresztül a Manchester United nevével. Ezt követően megfordult még a Blakburn, a Fulham és a ManCity csapatainál, hogy csak a Premier ligás csapatokat említsük meg pályafutásának 28 szezonja közül. 509 mérkőzés, 231 gól, 14 angol trófea, nagyon remélem, hogy tanulnak tőle valamit a támadóim.

A két segítőm mellé eddig egy fizikoterapeutát és két ügynököt tudtam szerződtetni. Szerettem volna a staff létszámát növelni, ugyanis nagyon hiányzik még egy a védekezésért és az erőnlétért felelős szakember, de a vezetőség ezen irányú kérésemet lesöpörte az asztalról. Remélem, hogy a jövőben, sikerül némi változást eszközölni náluk ez ügyben.

A stáb összeállítása után nekiálltam az "érdemi" munkának, a játékoskeret átalakításának. Két ügynökömet ráállítottam a szigetekre, igaz, komoly elvárásaim nincsenek velük szemben, 6. ligás csapathoz mérten, elég szerény képességekkel bírnak.

Hamarosan folytatjuk ..., ha Ti, szívesen veszitek :)
    Utoljára szerkesztette: sir_alex, 2015.02.06. 19:38:37
  • Zenszkij
    Van Gaal Juvéja LOOL.
  • Solt
    Nem tudom van-e élő ember a foci világában, akit nála jobban rühellek... :D
  • Zenszkij

• Zenszkij

Lezavartam az első évet a Milan élén. Amilyen felemásan kezdtük az évet, tavasszal annyira jól folytattuk. Döbbenetes szériát tudunk a hátunk mögött. Csak egy statisztikai érdekesség példaképp, hogy Diego López 825 percig nem kapott gólt! Madridba meg nem kellett . Ősszel olyanokat betlizett, hogy fogtam a fejem, tavasszal viszont vért ivott, bemutatott pár olyan védést, amitől elállt a lélegzetem. Kupából első fordulóban pechesen kiestünk, így végig csak a bajnokságra tudtunk koncentrálni. A Juve első 19 meccsén 7 gólt kapott, azonban a szezon 2. felében valami történhetett, ugyanis nemhogy beértük őket, de 10 pontot verve rájuk simán bajnokok lettünk, úgy hogy a bajnoki címet hazai pályán ellenük biztosítottuk be. Közük nem volt a mérkőzéshez. Allegri ráadásul kiesett velük a BL csoportkörből, viszont egészen az EL fináléig masírozott, ahol hihetetlen peches módon elbukott. Az olasz kupát a Nápoly nyerte. Legnagyobb döbbenetemre Allegrit kirúgták. Ez nagyon jó hír nekem, nem szeretek ellene játszani. Van Gaal is lapátra került, remélem ő jön a helyére, ellene jók a mutatóim az idei játékban :).

Nem gondoltam volna, hogy első évemben ilyen nagyszerűen fogok teljesíteni a bajnokságban. A Romával ez 3 évembe telt egy korábbi mentésemben. Elmondható azonban, hogy a Milan kerete nem gyenge, sőt, továbbá nemzetközi porondon sem kellett mérkőznünk, és a kupa is kiesett, így elegendő időnk volt két bajnoki forduló között, hogy produkáljunk egy ilyen döbbenetes menetet. Jövőre biztos nehezebb lesz a BL miatt, továbbá azért is mert a kölcsönjátékosaim távoznak. Meglátom kit tudok igazolni, mert cél az európai dominancia hosszútávon. 23 millió eurom van erősíteni.
    Utoljára szerkesztette: Zenszkij, 2015.02.06. 16:32:38
  • Zenszkij
    Klopp nagyon jó edző! Kár, hogy idén ezt irl nem látjuk a Bundesligában.
  • korbin555
    Kösz.(Hétfőig én is pihentetem a játékot,egyéb elfoglaltságok miatt.)

Azért még megnéztem a korábbi csapataimat.A PSG szégyenszemre csak 3.lett.Pepe Martino lett az utódom,elköltött 110M-t,aztán ennyit bírt kihozni belőlük.Talán jobban járt volna,ha mind a 350M-t elkölti.(Ennyit kaptam volna,ha maradok náluk.)Azóta is folyton kérdezget a sajtó,mi a véleményem Martino-ról,és a splash the cash hozzáállásáról.Diplomatikusan mellébeszélek.
    Klopp viszont remekül boldogul a QPR-nél.Tavaly,és idén is bajnokok lettek.Ami azt illeti,egyre jobban dominál.Én 4 ponttal lettem bajnok,ő először 5,idén pedig 13 ponttal.Volt esze,a csapat gerince még egyben van.Ott összeraktam egy szuper csapatot,sajnáltam is,hogy le kellett lépnem.23 év volt az átlagéletkor,ha jól bánik velük,egy darabig halmozhatja a sikereket.
    A Real Madrid 4 éve zsinórban bajnok,de ahhoz semmi közöm.Az Inter is behúzta az utolsó 3 szezont,ott egy picit azért ügyködtem.Bár a keret már eléggé átalakult,de azok a játékosok,akiket én vittem oda,stabil kezdők.
  • Darthmushroom
    lol tényleg és utána meg 13.hely :O

am sok siker Korbin. sajnos Nekem meg nem sok időm van játszani pedig a Brentford 6. szezonból nem sok lenne már vissza.
  • Zenszkij
    Holders SC Freiburg..ezen megakadt a szemem :).
  • korbin555

1.szezon.

Tavasszal sem lettünk sokkal acélosabbak.Végül egy 3 meccses vereség széria után,az utolsó 5 meccsen nem kaptunk ki.Ez így a 9.helyhez lett elég.A kiesés szóba sem került,de az előbbre lépés sem.Elégedett vagyok,mégiscsak kiesőnek voltunk elkönyvelve.Pár ember meglepően jól játszott,pár ember nem meglepően rosszul.Megvoltak a magunk korlátai,de kihoztuk a maximumot.De ez a csapat ebben a formában többé nem létezik,komoly változások lesznek.Más csapat lesz,más célokkal.A friss büdzsé sem rossz,duplája a tavalyinak.Bár hozhattam volna Párizsból 1-2 százmilliót.A kutya nem vette volna észre.
    A Bayern pedig tudja,mikor kell vezetni a tabellát.Az utolsó fordulóban álltak az élre.

Pár nap pihenő,és innen folytatom.
  • sir_alex
    Köszönöm szépen, igen, ott vagyok :)
  • sir_alex
    Elnézést kérek, így fogok tenni legközelebb! Bocs!
  • Zenszkij
    Optikai csalódás, mindkettő ugyanolyan, de neked fehér az alapszined. Van offtopik tárgyaljátok ki ott.
  • sir_alex
    Hálás köszönet, jó arc vagy!
    Élek is az 5 perccel, már egy elég hosszú szöveget összehoztam a jelenlegi karrieremről, de a képek nagyon bénák a blogban, így marad ez a felület, ahová eddig nem tudtam normális képet berakni, de gyakorolni fogok :)
    Köszi!
  • korbin555
    1.Kép mentés - Alt+F9
    2.Feltöltés - ide.
    3.Ha feltöltötted a képet(flash-ban többet is lehet egyszerre),több lehetőségből választhatsz.Én egyszerűen bemásolom ide a kapott BB kódot.Tehát nem beszúrom,hanem szimplán bemásolom.
    4.A kép mérete is választható,van egy "előnézeti kép mérete" lehetőség.Az alábbi képeknél a 300-at választottam,akkor 3 kép befér egymás mellé.
    Ennyi.Gyakoroljál,van 5 perced,hogy töröld a bénázásokat.Nekem is itt segítettek,fogalmam nem volt az egészről.
  • sir_alex
    Korbin!
    Áruld el kérlek a menetét, ezeknek a szép képeknek a beszúrásához!
    Köszi előre is,
    saf
  • korbin555
    Kaptam három egész reményteljes ifit.Más kérdés,hogy hol leszek én már,mire focista lesz belőlük.

• Zenszkij
    Scorpion skin.
  • korbin555
    Az utolsó 2 meccsen megmutattuk mind a két arcunkat.Van itt 7-8 játékos,aki képtelen kiegyensúlyozott teljesítményre.Nagyjából mind a két eredmény messze van a realitástól.Persze a 6-0 után kettő is jött új szerződésért,de nem kapta meg egyik sem.Forma.
  • korbin555
    Meghívót kaptunk Gündogan Testimonial meccsére.Már 11. éve a Dortmund játékosa,de nálunk kezdte a profi karrierjét.A nézők biztosan jól szórakoztak.(Én is örültem,mert nem sérült meg senki.)

• Sysfox
    Fergusonét olvastam, megvan rendes könyv formában is. Még Van Gaal önéletrajzi kötetét akarom megvenni.
  • Petteri
    Ibra könyve rám nagyon nagy hatással volt, előtte is kedveltem, de a könyv elolvasása után, még inkább. Ajánlom még a Fergusonét, az is nagyon jó!

Viszont Matthaus könyve számomra eddig csalódás, az ő pályafutása alapján érdekesebb könyvet lehetett volna összehozni és pl. nem 3-4 oldalban írni egy VB címről... :/ Mondjuk amennyi nője volt, arról meg kilehetett adni egy külön könyvet is... :)