assdf#39
Hát én ezt nagyon nem igy látom. Én szoftware tesztelő vagyok és ismerek profi és jó kódot készitő programozókat, meg hanyag lusta és gány kódot készitőket is. Hidd el egy cégnek nem olcsóbb lusta programozókat foglalkoztatni, mert elég nehéz úgy tesztelni egy terméket hogy van benne egy kurva nagy catch-try a külső részben ami mindent elkap, a hibakiirás meg csak annyi hogy "general error". És a cég semmit nem nyer azon hogy fejleszt valamit fél évig, meg tesztel fél évig hasonló költésgeért (mert ugye a general errorbol nehez kitalalni hogy a hiba) hogy kijavitsák a hanyag programozó munkáját. Ha összeadjuk az összköltségeket, általában mindig az jön ki, hogy egy nem hanyag programozó még akkor is kevesebbe van ha jóval többet kér mint egy hanyag. Arról nem beszélve hogy egy sz.r kódót általában nehéz tovább fejleszteni, nehéz más programozót is ráállitani stb, szóval egy cég szempontjából egyáltalán nem jó a hanyag programozó.
"Ergo majd ha odajössz, és azt mondod hajlandó vagy megfizetni egy team több hónapos (éves) munkáját, hogy a milliárd petabájtos adatbázisodon futó program milliszekundum alatt válaszoljon egy c64-esen, akkor meg lesz így írva a programod."
Ez pedig user szempontjából is kivesézhetjük:
valamikor régen ez még igy ment, hogy ahogy jöttek a jobb hardwarek csesztek odafigyelni a programokra, mondván hogy nem számit, majd vesz a user több ramot stb.
Csakhogy azóta eltelt tizenx év, és pont a microsoft vistáján láthatod, hogy ma már nem is olyan egyszerü lenyomni még a hülye userek torkán sem hogy az ugyanazt tudó termékednek két-háromszor akkora a gépigénye mint a konkurens gyártóknak...
És ahogy egyre öntudatosabban lesznek a userek (márpedig ez a tendencia), nagyon hamar rájönnek hogy nem fizetnek valamiért ami ugyanazt tudja mint a régi csak épp csak sokkal többe kerül nekik...