8 és 16 GB-os DDR3 modulok a Microntól
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
meg még többet is látna, csak eddig olyannal még nem volt szerencsém (és pénzem😊) találkozni.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
D356-ast 775-ös foglalatú Intel lapba tudod rakni
Amúgy a x2 4200+ lényegesen jobb proci-Amd s939 foglalat
De ha nincs még alaplapod Amd-bõl AM2-es lapot és procit vegyél
Az Intel D sorozatát nélkülözd {vacak}!!!!
Intelbõl Core-Duót vegyél
olyan problémám van hogy nem tudom hogy milyen processzort válasszak.
SEGÍTSETEK PLS!!!!!!
Én a P4 Intel Celeron D 356 3.3GHz (64bit!) 512kb dobozos és a s939
AMD Athlon64 X2 4200+ 2.2GHz-s procik valamelyikére gondoltam melyik a jobb?
Nyugi a neves oprendszer készítõk maximálisan ki fogják helyettetek használni a nagy memóriát. 😄
Amúgy szerverlapokhoz van ám 8GB-os DDR2 ECC modul, sima "kommersz" DDR2-bõl meg minap jelentett be egyik márkás gyártó a 4GB-os modulokat. Csak ugye 64 bites OS híjján nem sok értelme van, azt nem tudom Linux alatt hány olyan alkalmazás lehet, ami 16 vagy 32GB memóriát igényelhet?
On.
Gigabyte P55A-UD3R, Intel Core i5 750 ASUS HD5850, 2x2GB Mushkin DDR3 1600Mhz
Egyébként akár 3,75 is látszódhat, és az átlag 3,5. Néha csak 3,25. A chipsettõl és a vramtól függ.
És akár azt is elolvashatod, amit pár hsz-szel korábban a PAE-rõl írtam.
32 bit alatt 1 GB-os modulokból csak 3 GB fog látszani hiába van 4 foglalat, a címzés egyéb létfontosságú funkcióknak van fentartva.
Ezt csak azért, mert nagyon sokan beugranak az okos "betehetõ a 4 GB és kezeli" hszeknek köszönhetõen.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
3 GB a max XP 32 bit os mellett. De szeretem amikor határozottan állít valaki valamit, ami igazából nem is úgy van ^^
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
"Ergo majd ha odajössz, és azt mondod hajlandó vagy megfizetni egy team több hónapos (éves) munkáját, hogy a milliárd petabájtos adatbázisodon futó program milliszekundum alatt válaszoljon egy c64-esen, akkor meg lesz így írva a programod."
Ez pedig user szempontjából is kivesézhetjük:
valamikor régen ez még igy ment, hogy ahogy jöttek a jobb hardwarek csesztek odafigyelni a programokra, mondván hogy nem számit, majd vesz a user több ramot stb.
Csakhogy azóta eltelt tizenx év, és pont a microsoft vistáján láthatod, hogy ma már nem is olyan egyszerü lenyomni még a hülye userek torkán sem hogy az ugyanazt tudó termékednek két-háromszor akkora a gépigénye mint a konkurens gyártóknak...
És ahogy egyre öntudatosabban lesznek a userek (márpedig ez a tendencia), nagyon hamar rájönnek hogy nem fizetnek valamiért ami ugyanazt tudja mint a régi csak épp csak sokkal többe kerül nekik...
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Ezt tapasztalatból mondom, a Sun microsystems-nél dolgozok (hála Isten már nem sokáig), a 2gigás Samsung dimekkel sok volt a gond, ha minden igaz, nem lesz több megrendelés, a Micron az egész jó, de most mi Quimonda 4gigás dimekkel kísérletezünk. Szerintem, ha olyan jó lenne ez a 8-16 gigás, már rendeltünk volna belõle pár ezret. A gépeinkbe ugyanis el kell 64-128 giga memória, a 256 gigással mos folynak a tesztek (tömeggyártásról van szó).
Csoda, hogy támogatják a 64 bitet a kisebb OS-eikben...
Csakhogy ennek nem technikai okai vannak, hanem uzleti. Az MS monopol helyzetben van es minden monopol helyzetben levo vallatban van ket kozos:
1. iranyitani es manipulalni akarjak a piacot
2. megorizni, netan erositeni a poziciojukat
A magyarazat pedig az 1. ponthoz kapcsolodik. Asztali kornyezetben mely szoftverek lehetnek leginkabb memoria igenyesek? Leginkabb:
1. otthoni pc-ken jatekok
2. vallalati kornyezetben tervezoi, kutatoi munkallomasok
Az elso kategoriaban ne nagyon ugraljanak a jatekfejlesztok, erjek be annyi memoriaval amennyit a MS enged (mert ugye MS-nek is van sajat jatekpiaca). Akinek feltetlenul kell a tobb memoria az mehet a 64 bites valtozatert (hadd ne mondjam az kinek jelent extra profitot).
A masodik kategoriara 32 bites kornyezetben ott a w2k3 (vegye meg), 64-re meg Astala Vista.
Mondjuk ugy, hogy egyre tobb a wannabe. <#smile>#smile>
A lusta programozok pedig eljenek soka. <#wink>#wink><#eljen>#eljen>
Ja, ez sem helyes. Minden process külön külön kaphat alapesetben 2GB-ot, megfelelõ kapcsolóval 3GB-ot.
Physical Address Extension (PAE)
Memory Limits for Windows Releases
Ergo majd ha odajössz, és azt mondod hajlandó vagy megfizetni egy team több hónapos (éves) munkáját, hogy a milliárd petabájtos adatbázisodon futó program milliszekundum alatt válaszoljon egy c64-esen, akkor meg lesz így írva a programod.
Gigabyte P55A-UD3R, Intel Core i5 750 ASUS HD5850, 2x2GB Mushkin DDR3 1600Mhz
Az, hogy egy mai gepbe mennyi memoria kell, az kerdeses. Mar 2 megabyte ram-al is lehetett annak idejen videot vagni, bar az meg nem windows alatt volt. Viszont egy 4MB-os 486sx-en is lehetett mar videot nezni meg windows 3.1 alatt.
Az, hogy a mai gepekben sokkal tobb memoria van, azt jelenti, hogy a programok sokkal nagyobb adatmennyiseget kezelhetnek lemezrementes nelkul. XP alatt csak 2GB-ig erik el a programok a ram-ot, tehat ha ennel tobb van a gepben az mar csak diszk cache-nek jo, meg az os vesz le belole max. 128 MB-ot. Egy 4GB ram-os 32 bites gep el is eri a tervezett maximumat.
64 bites rendszereken van csak ertelme tobb memoriat hasznalni, ott viszont akarmeddig mehetunk, mivel mind a rendszer, mind a programok ki tudjak hasznalni. x86-64-es rendszereken az elmeleti maximum 2^48, amibol a programok kb. a felet tudjak elerni. (a linux/windows felepitese miatt) Akinek vista professional vagy linux oprendszere van es 64 bites processzora, annak erdemes minel tobb memoriat vennie.
5 éve 1 GB.
qwas: Az elsõ 220 MB-os /MEGABYTE-os!/ vinyómért 28000 Ft-ot fizettem, most ennyiért 500 GB jár <#wow3>#wow3>
nekem meg szolgal egy regi Athlon XP 2GHz-en 2GB RAM-al (muterom Office munkajahoz, videokhoz, zenehez, torrenthez boven jo). a korai p4eseket sem cserelem le egyhamar. 1,5-2 GB RAM-al minden jol megy. persze videokodolashoz, grafikus programokhoz, programozashoz mar senki sem veti meg a 4GB-ot.
"640 kB ought to be enough for anybody."
😄
Minden jog fenntartva!
most mennyi van egy átlagos gépben? (és a sajátjában?)
mennyi volt 2 éve?
és 5 éve?
(64 bites rendszer kell hozzá, persze. De ma már nem könnyû olyan procit venni a boltban ami 32 bites. Meg most már windows is van 64 bites, még ha a vista kicsit gyermekbetegségektõl szenved is (tudom, xp 64 van régóta, de annak a támogatottsága meg még rosszabb sok téren))
Minden jog fenntartva!
Regards,
Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml
CORSAIR DDR3 TWIN3X2048-1333C9 (2*1G😎 67 500.-
...nyátok.. <#beka3>#beka3> mikor sd ramról ddr ramra váltottam, közel se volt ekkora difi, sõt, ddr ramot akor nem is tudtam eladni.
nesze ddr3, elõállitása kétlem hogy több lenne, dehát, amit buktak a gyártók a ddr2-õn, most behoznák a 3-ason.
állítólag, a ddr2 ára karácsonyig nem is emelkedik, dehát, tavaly is érdekes volt..