• Mardel
    #10
    pl
    "ma Magyarországon a feltöltés is legális, ha az nem haszonszerzésből történik. A hivatkozott állásfoglalás nem bír jogi érvénnyel, és véletlenül kimaradt belőle ez a legfontosabb mondat a törvényből:
    “1999. évi LXXVI. törvény a szerzői jogról”
    IV. Fejezet
    A SZABAD FELHASZNÁLÁS ÉS A SZERZŐI JOG MÁS KORLÁTJAI
    33. § (1) A szabad felhasználás körében a felhasználás díjtalan, és ahhoz a szerző engedélye nem szükséges. Csak a nyilvánosságra hozott művek használhatók fel szabadon e törvény rendelkezéseinek megfelelően.
    (2) A felhasználás a szabad felhasználásra vonatkozó rendelkezések alapján is csak annyiban megengedett, illetve díjtalan, amennyiben nem sérelmes a mű rendes felhasználására és indokolatlanul nem károsítja a szerző jogos érdekeit, továbbá amennyiben megfelel a tisztesség követelményeinek és nem irányul a szabad felhasználás rendeltetésével össze nem férő célra.
    (3) A szabad felhasználásra vonatkozó rendelkezéseket nem lehet kiterjesztően értelmezn
    35. § (1) Természetes személy magáncélra a műről másolatot készíthet, ha az jövedelemszerzés vagy jövedelemfokozás célját közvetve sem szolgálja…
    (2) Teljes könyv, továbbá a folyóirat vagy a napilap egésze magáncélra is csak kézírással vagy írógéppel másolható.
    (6) Szabad felhasználás a mű járulékos vagy közbenső - a felhasználásra irányuló műszaki folyamat elválaszthatatlan és lényeges részét képező, önálló gazdasági jelentőség nélküli - időleges többszörözése, ha kizárólag az a célja, hogy lehetővé tegye
    a) az átvitelt harmadik személyek között hálózaton, köztes szolgáltató által,..
    "

    Eddig meg sokan mondták, hogy minden feltöltés illegális. Valahogy tisztába kéne tenni ezeket.