• haxoror
    Lehet hogy én vagyok önhitt de az is lehet hogy inkább te vagy kishitű, szerintem az emberiség mai szintje már önmagában példanélküli a Földön, soha semmi még csak a közelébe se jutott annak amit mi már most elértünk pl jártunk már az óceánok legmélyén, bázisaink vannak olyan területeken amik szinte minden fejlettebb élőlény számára lakhatatlanok (Antarktisz) és embert is küldtünk egy másik égitestre! ezeket általában hajlamos mindenki normálisnak és természetesnek venni pedig jobban belegondolva elképesztő teljesítmények szal részemről 100%-ig ellenzem az "ember is csak egy állat, csak kicsit okosabb" hozzáállást, ennél mi már SOKKAL többek vagyunk szal minden amit írtam, figyelembe véve a fejlődésünk kvázi töretlenségét szerintem reális optimizmus.

A Föld egy nagyon komplex bioszféra milliónyi faj együttélése ahogy annak lennie is kell viszont kontrollált környezetben le lehet szűkíteni a fajok számát hiszen ott már nem fajok versenye és evolúciós változásaik a cél (mint most a természetben) hanem az, hogy az embernek kellő fajok és csakis azok legyenek jelen, nem a Föld bioszférájának a piszkálásáról beszélek hanem mesterséges zárt bioszférákról amik semmi más célt nem szolgálnak csak az emberi szükségletek kielégítését.