• Kornan
    Nem az a kérdés,hogy jönnek-e globális természeti katasztrófák,hanem ,hogy mikor.De ezek közül csak kevés képes kiirtani a teljes emberiséget,illetve rajtunk múlik,hogy mennyire készülünk fel rá.Lehet,hogy Szalacsibának van igaza és mindenkinek már az atombunkert kéne csinálni.:D
    Föld alatt megfelelő készletekkel képesek lennénk létrehozni egy olyan környezetet ami pár ezer embert tartósan képes ellátni,vagy többet.Pl lehetne gombákat termeszteni,vagy kupolák alatt növényeket,vagy ott van a mesterséges bioszféra tervezet.Katasztrófától függ,hogyan és mit kéne.
    Tudtommal pl mágneses pólusváltást már túléltek emberelődeink,egyszer volt róla egy film és amennyire emlékszem az volt benne,hogy ha megtörténne pár százalékkal emelkednének a rákos megbetegedések,de ha mindenki abbahagyná pl a dohányzást akkor kompenzálni lehetne.De már rég láttam...

Szerintem is ha képesek vagyunk túlélni,mondjuk a köv mondjuk 100 000 évet úgy ,hogy nem kerülünk vissza a középkorba,akkor már valszeg a centauri rendszer valamelyik kolóniájáról fognak itt fórumozni az emberek az sg-hun,és természetesen a spacenet-en keresztül :D És majd visszaolvassák milyen hülyeségeket irkáltak az ősemberek. :D

Ma már könnyű megőrizni az emberiség tudását,pár száz db blue-ray lemezre felférne szerintem. :D Csak legyen hozzá olvasó is.
    Régen alig tudott pár ember írni-olvasni.Ezért is nem maradt meg sok minden.

Lehetnek nem várt események is pozitiv és negativ egyaránt.Pl negatív lehet,egy pusztító vírus és pozitiv lehet mondjuk egy valódi MI megalkotása,ami megoldja helyettünk a problémákat,sokkal hatékonyabban.Vagy kitudja talán 100 év múlva nem kell meghalnia az embereknek.A jövő rajtunk áll.