" Az általánosan elfogadott magyarázat szerint az univerzum telítve van egy rejtélyes, úgy nevezett "sötét energiával", ami a gravitációval ellentétesen hat."
én múltkor olvasgattam a sötét energiáról és a gravitációról (elfelejtettem a linket). A lényege az volt, hogy olyan energia, amely magasabb dimenzióban létezik, és mi csak a hatását érezzük, ezért sosem tudjuk kimutatni.
Mondok erre egy példát. Van egy 2dimenziós lényünk, akinek a 2dimenziós szive rossz és megkell operálni. 2dimenziós lényeg, mi mást tudnak tenni, oldalról elkezdenek behatolni a szívhez. De egy 3dimenziós lény, felülről is hozzáférhet, de ebből a 2dimenziós lényeg csak azt fogják tapasztalni h csoda történt, hiszen sérülés nélkül rendbe jött. Ezen az elven elindulva, egy 3D-s lény, nem érzékeli a 4dimenziósat. Innen jött az a feltevés, hogy a gravitáció és netán a sötét energia is, csak egy hatása valamilyen magasabb dimenziós folyamatnak, amelyből mi a 3dimenziónkban, csak ennyit érzékelünk. Érezzük a hatását, és rá is jöhetünk hogy az valójában magasabb dimenziós folyamat eredménye, de sosem leszünk képesek arra, hogy teljes mértékben leírjuk, illetve megtapasztaljuk, mivel fizikai korlátai vannak.Szerintem.