Az RTL Klub-on
  • ancsie18
    #64
    Noral, egyetértek mindennel, amit leírtál. Még annyit írnék hozzá, hogy egy mentális egészséges gyerek már néhány évesen is tudja, mi a mese és mi a valóság. Ezért nem fog kiugrani az ablakon mint Superman, ezért nem kezd el lövöldözni mint Rambo, stb. Mert azok a filmek és azok a jelenetek eleve egy olyan valótlan közegben játszódnak (többsége) Ezért is van, hogy bizonyos fajta erőszak mindig is megengedett volt a mesékben is, mert a gyerekek meg tudták különböztetni a valóságtól. A szex viszont kevés kivétellel nagyon is valós helyzetekben van ábrázolva, sohasem nevetnek rajta a "résztvevői", hanem totál komolyan veszik magukat és amit csinálnak. És ezért fogja azt hinni a gyerek, hogy ez normális.
    Igen, a szex természetes dolog, de nem mindegy hány éves korban. Ahogy mondani szokták, a testi érettség nem egyenlő a lelki érettséggel és ezt nagyon komolyan kell venni. Sokan érettnek érzik magukat a felnőtt életre, belevágnak, aztán ők lesznek először alkoholisták, agresszív állatok, stb.
    Igenis az én (tegyük fel) 11 éves kislányomnak csak ne sugallja azt a tévé (se az internet!!!), hogy a szex természetes.
    Ennyi erővel az alkohol, a drogok meg a cigi is az, hiszen azt is rengetegen használtál már és fogják használni, és évezredek óta léteznek.