• Piel
    Érdekes volt elolvasni ezt a rengeteg hozzászólást. A vallás (nem csak a kereszténység) sokszor sokat árt és ártott a társadalom és az egyén számára is. Mivel felénk jelentősebb vallás a kereszténység a legjobban elterjedt, ezért azt szidjuk. Én kicsit mögé néznék a dolgoknak! Mivel az uralkodó osztály támogatója volt az egyház, ezért bizonyos előjogokkal rendelkeztek a rend tagjai. Az uralkodó osztály (más néven a gazdagok) összefonódása a keresztény egyházzal egyfajta szimbiózis volt. Miért is mondom ezt? Talán fel kellene ismerni, hogy a keresztény egyház sok dokumentummal rendelkezett/rendelkezik ami nem köztudomású. Tudományos munkák tömkelegére gondolok. Mivel régen is a tudás hatalmat jelentett ezért akkor is visszatartották a tudást, és a köznép között írtották is rendesen. A papok szerintem csak eszközök voltak. Nézzünk körül a világunkban! Amikor az emberek nagy része elfordult az egyháztól, láthatjuk, hogy vannak gazdag társaságok, multimilliomosok, akik sok-sok tudományos munkát finanszíroztak, mégis megtartották maguknak a tudást. Lásd: Mindenki olajválságról beszél, mégsem engedik az alternatív energiahordozó technikákat elterjedni. El kell vetni a köztudatba, hogy mennyire drága az új technológia, hogy később nagyobb haszonnal lehessen eladni. A kutatások közel nem kerültek annyiba, mint ami haszonra fognak szert tenni ha elfogy az olaj. Meg kell várni, hogy a régi technológia még kifusson és meghozza a maga hasznát. Ezzel csak azt szerettem volna mondani, hogy most is megy a boszorkányégetés, csak nem mágjával, hanem egyszerűen azoknak az embereknek a kigúnyolásával, lehetetlenné tételével akik forradalmian új dolgokkal állnak elő. Lehet, hogy jó dolgokat vettek észre, de a multik véletlenül sem szeretnék ezeket a dolgokat kiengedni a hétköznapi emberek tudatába. Nagy hatalom a média! Vannak hozzáértők akik jól használják, és ezzel "gyártják" az ostoba félrevezetett embereket.
    Nehogy azt higgyétek, hogy csak a papok állják útját a tudásnak!
    Mindenesetre örülök, hogy rendelkezünk olyan technikával ami megmutatja nekünk, hogy a régen élt emberek nem is voltak olyan buták, csak más társadalomban éltek, és más lehetőségeik voltak. Mindenesetre mi emberek sokat "felejtettünk" a rég élt emberek tudásából!!!