Dodo55#41
Úgy 2-3 éve még vírusírtóval is be lehetett szopni sok mindent.
Most itt vagyok vírusírtó nélkül, Windows tűzfal be, de csak azért, mert a routerem meghalt, azelőtt ki volt az is kapcsolva, de SP2+minden frissítés, és semmit nem kaptam eddig be(értek annyira hozzá, hogy vírusírtó nélkül is észrevegyem, ha gáz van). Persze azért fél évente felrakok egy Nod32-t, lefutattatok egy teljes keresést, majd uninstall. Csak lassítja a gépet. Ja, és igen, járok olyan helyeken, ahol be lehetne kapni rendesen 1-2 dolgot. Mégse kapok be semmit, mert ránézésre megmondom egy exe-ről, hogy vírusos -e, vagy sem(milyen az ikonja(ez így viccesen hangzik, de az esetek 75%-ában már itt bukik nálam a cucc), mekkora a mérete a várt cucchoz képest, néha notepad-el is belenézek, ha gyanús, stb). Exe megnyitogatáson kívül meg máshogy nem juthat be vírus hozzám, IE-t havonta kb egyszer indítom el.
Valahogy mostanában eltűntek a vírusok, azt kell, hogy mondjam. A régiek ellen immunitást adnak a frissítések, újak meg alig vannak. Biztosan üzleti érdekből készült a vírusok nagy része mostanában. Talán találtak valami jövedelmezőbb forrást. A Spyware-ek is eltűnőben vannak.
És hogy ne legyen annyira offtopic:
Tetszik ez a Miniwin dolog, a Vistaban szerintem nagyon túlzásba vittek sok mindent, tök üresen is érezhetően lassabb, mint a 2 éve telepített, kb 300 programmal telerakott(de ha az uninstalláltakat is belevesszük van az 6-700 is), csomó hardwareváltást megélt, vagy 5x javítótelepített XP-m.
Érdekes, hogy kevesebb, mint 1 évvel a Vista megjelenése után már ilyen részleteket nyilvánosságra hozott a MS. Talán ők is nagyon jól tudják már, hogy a Vista bukás. A végén rontották el amúgy, a Beta1 még olyan gyors volt, mint az XP, a Beta2 az egy elsietett, elrontott build volt, de utána az RC1 se volt még rossz, de aztán a véglegest már agyonpakolták minden szarral, és a 3D támogatásában is elrontottak valamit nagyon, mert -40% FPS a játékokban, 1000 féle drivert próbáltam, bár lehet csak a 64 bites ilyen, majd ha lesz SP1, talán megpróbálom a 32 bitest, mert Betak meg RC-k idején azt próbálgattam, akkor még nem volt 64 bites procim.