• haxoror
    #113
    "Nem egy erődről van szó, hanem egy országnyi méretű területen szétszórt romokról. Pont mint egy ősi civilizációnál szokás"

    Na ez azért erős csúsztatás, 500 km² baromira nem nagy terület, alig több mint 20*20 km, Budapest önmagában nagyobb területet foglal el.
    Ja és mint írtam, egyáltalán nem bizonyított hogy a feketéknek bármi közük lett volna hozzá, sokkal életszerűbb a kolónia elmélet.

    Senegambian stone circles - kőkorszaki szintű temetkezési helyek, semmi több

    Axum - XV. század és ETIÓPIA! Ugyan az vonatkozik rá amit korábban írtam a Vörös-tengerről pláne még masszívabban vonatkozik rájuk.

    Ashanti Confederacy - XVIII. század! Ezt most viccnek szántad?

    "A suméroknak szerencséjük volt, a vidékük öntözés nélkül is rendkívül alkalmas volt a mezőgazdaságra."

    ...viszont olyan szintű városállamok fenntartására mint amilyenekkel elindították az emberi civilizációt, na arra még a Sumér területek SEM voltak alkalmasok öntözés nélkül.

    A mezőgazdaság a közel-keleten több mint 11ezer éve jött létre, 8ezer éve tőlük függetlenül a távol-keleten, szintén teljesen függetlenül több mint 7ezer éve amerikában de fekete-afrikában nem, mert... miért is? Nem voltak termő területeik? Nem volt semmi növény amit évezredek! alatt háziasítani tudtak volna? Na igen...

    "A csónakos példám arra vonatkozott, hogy szerintem meg az a "fejlettebb", aki jobban túlél. Tény az, hogy a fehérek száz évvel ezelőttig élni sem voltak képesek Afrikában. Ott a feketék jobbak, az biztos. Jelentős fehér telepek mai napig olyan vidékeken vannak csak, ahol az éghajlat hasonlít az aurópaihoz."

    Miért lennének a feketék "fejlettebbek" csak azért mert ott élnek?
    Ennyi erővel a zebra és a zsiráf fejlettebb az embernél mert ők mégjobban tudnak ott túlélni, az emberi túlélés nem a fizikai képességektől függ hanem a szellemiektől, az ember nem a környezetéhez alkalmazkodik hanem a környezetét alakítja át, na ezaz amit az afrikaiak NEM csináltak.

    Ha Afrika egy teljesen izolált védék lenne amit csak manapság fedezne fel a világ akkor kvázi-kőkorszakon kívül semmit sem találnánk ott mivel SEMMIT nem tettek azért hogy jobb legyen nekik.