Ki volt a világtörténelem legkárosabb egyéne?
  • horthy
    #236
    Ez politikai ! Már egyszer megirtam hogy II.vh utáni világrend van még ha repedezik is ( Majd egyszer leomlik a fal ) . Ennek része a holokauszt is a csunya náci bácsik rémtetteiről és a felszabaditó szövetséges jófiukról .
    Nem volna semmi semmi gond az tény hogy volt Zsidó üldözés csak az a kérdés hogy és miként és hogy volt . Nem-e lett tulságosan feltupirozva a németek rémtettei . Az biztos hogy Izrael állam 6 millió áldozatra kért kártéritést az akkori NSZK-tól és ennek az öszegnek a nagy részét fegyverek vásárlására költötte Izrael , szükség is volt rá az arab szomszédokkal való nagy szerelem miatt !
    Nekem van egy könyvem cime : A Második Világhábórú Képes Kronikája
    Szerző : A.J.P Taylor
    ( Akadémia kiadó Budapest 1988 )

    Utolsó mondata :" Akik átélték , tudják , hogy ez a háború igaszságos célokért folyt , és sikeresen megvalositotta őket . A vele járó minden mészárlás és pusztitás ellenére a második vlágháború jó háború volt . "

    Megjegyzés : Nem tudom de szerintem a történelem során nem sok háború folyt igaszságos célokért ? Ez is nézőpont kérdése . Mit nevezünk igaszságosnak ? Azt győztesnek igaza van a vesztesnek nincs ? Szerintem a legtöbb háborút idáig gazdasági , hoditási , stratégiai okok , miatt vivták a történelem során aminek mindig meg voltak az előzményei okai , indokai ! ( Bocsi ha tévedtem ! )