Ki volt a világtörténelem legkárosabb egyéne?
 • [NST]Cifu
  #230
  Ezért akár le is csukhatnak nyugaton...érted, azért mert az igazságot keresed!

  Igazság keresésért nem fognak lecsukni. Történelmi tények tagadása (ie.: pl. a kompolett zsidó holocauszt tagadása) miatt már esetleg szembekerülhetsz a törvénnyel. De csak ha hülye módon csinálod. Az értelmesebb ember ugyanis az állításait alá is támasztja. Megfelelő bizonyítékok nélkül viszont az állítás nem áll meg a lábán, itt kezdődnek a problémák... Attól nem lesz valami valóság, csak mert megkérdőjelezed, bizonyítanod is kell.

  Vagy szerinted egy ilyen elefántméretű csalás/hiba után nincs oka az embereknek felülvizsgálni a úgynevezett történelmi tényeket?

  Mi a történelmi tény? Az, hogy nem pusztultak el milliók a koncentrációs táborokban?

  Vagy az zavar, hogy erre emlékeztetni szeretnének páran, míg a kevésbé ismert tényeket (mint például azt, hogy a II.Vh. után közvetlenül legalább 60.000, de talán 150.000 német is meghalt Lengyelországi koncentrációs táborokban, amiket a szovjetek állítottak fel) kisebb hírverést kapnak?

  Jelen esetben úgy működik:Germar Rudolf

  Ha olyasmival foglalkozol amivel nem kéne akkor repülsz a munkahelyedről, örökre kiütöd magad a tudományos életből és az Unió felében még le is csuknak érte.


  Germar Rudolf nem történész, hanem kémiát tanult, de nem fejezte be a tanulmányait, mivel kivágták az egyetemről, mikor az egyetem nevében végzett teszteket Auswitzi gázkamra mintákon. Az elvégzett tesztnek több oldalról is kritizálható volt a végrehajtása.

  Amúgy akkor hívta még fel magára a figyelmet, amikor a 9/11 összeesküvés-elméletek közé beállt azzal, hogy "tesztelte", lehetséges-e mobiltelefonról hívást végrehajtani egy repülőgép fedélzetéről, mint az történt a UAL 175-ös járatnál (megj.: az összeeskűvő elméletek szerint a gép utazómagasságban repült végig, és ott nem igazán lehetséges valóban a sima mobilok használata, csakhogy az eltérített gépek mindegyike alacsonyabbra, földközelebe ereszkedett miután átvették a terroristák rajta a hatalmat, így volt lehetőségük felvenni a külvilággal a kapcsolatot az utasoknak). Úgytünik Germar Rudolf csak egyike lett a sok önjelölt összeesküvés-szakértőnek...

  Tudod milyen kemény dolog felépíteni egy történésznek a karrierjét? Évtizedekre van szükségük amíg bedolgozzák magukat, eljutnak a fizetési ranglétra csúcsára és közben persze családot és adósságot gyűjtenek maguk köré, mint a legtöbb ember, csak nekik nincs lehetőségük újrakezdeni.

  Személyesen ismerek történészeket, szóval bátorkodom azt mondani, hogy az első felével kapcsolatban nincs igazad. Valóban kemény munka eljutni a csúcsra, de például Számvéber Norbertnek nem kellettek ehhez évtizedek, és amennyire tudom, anyagi nehézségei sincsenek. :)

  A második felével kapcsolatban igazad van, pont ezért nem is ír egy történész olyan munkát, amely nincs megfelelően alátámasztva tényekkel.

  Az összeesküvés-elméletek egyik buktatója pont ez: ha az elmúlt 60 évben nem sikerült egyetlen történésznek sem megfelelő tényekkel előállni, ami a holokauszt tényét tagadja, akkor talán nem lehet, hogy mégis megtörtént?! :)

  Az már a paci másik fele, hogy most 1,5 millió, 4 millió vagy 6 millió zsidó pusztult-e el. Mondjuk 271.000-es adatott itt, ebben a topicban láttam először, az már erősen nevetséges kategória ezen témában azért...