Ki volt a világtörténelem legkárosabb egyéne?
  • Bucser
    #118
    Mikor Dachauban jártam mást mondtak mondjuk ott csak megépült, de soha nem állították üzembe a kamrákat.

    Egyébként nem a gázkamrák a legnagyobb bűn hisz ott gyors halála volt az embereknek, hanem a koncentrációs táborok. Ahol embertelen körülmények között éltek és dolgoztak. napi 200 kalória energiabevitel mellett dolgoztak napi 16 órát. Fegyvert gyártottak iparban építkeztek helyi gyárakba vitték őket és ezen ingyenmunkaerőrért pénzt kapott a náci párt a gyárosoktól. túlképp rbszolgaként kezelték a konc. táborban élőket. Akik meg bent voltak a táborban igyekeztek emberségükben megtörni. Volt példa, hogy a kavicsos 100 méterszer 100 méteres kocsibeállon egyenes vonalba kellett rendezni a kavicsokat.

    Vagy 80*80*80cm-es gúlákat kellett építeni kavicsból egyesével rakosgatva az elemeket, majd ha kész volt átrakatták velük egy méterrel arráb szintén egyesével kavicsonként.

    Egy 100 méterszer 15 méteres barakkban a felszabadításkor 1990 ember kapott szálllást fél méteres dobozkban aludtak és raktárszerű ágyelrendezésben.

    Szóval nem csak a megsemmisítőtáborok voltak szörnyűek, hanem a munkatáborok is.

    Ugyanez igaz Sztálinról is. hasonló módszereket alkalmazott.


    JAhh és Dachau-t 1932-ben alapították és az első magyar 1934-ben keróült oda és a fennállása alatt mintegy 30.000 magyart szállítottak oda többnyire politikai foglyokat.