bandee1#20
Nagy fogyás - Nagy bukás? - médiakritika
Semmi nem változott. Maradt az antikultúra.
Hetek, sőt hónapok óta forinttízmilliókból reklámozzák tévében, újságban, plakáton A Nagy fogyás című műsort. Nem nevezem meg a gagyiadót, nem adunk neki ingyen (pénzért sem) reklámfelületet.
Schobert Norbi és Béres Alexandra. A két ellenfél. És az ő mázsás csapataik. 160-200 kilós túlsúlyos emberek embertelen testgyakorlatokat végeznek, a fogyás és a főnyeremény reményében. A műsor első részének felénél már-már úgy gondoltam, hogy a zsírtömegek mellett megjelennek olyan értékek mint az "önbecsülés", "felabaráti szeretet", ha már a gagyiadó létezése óta nem képes magyar értéket és kultúrát közvetíteni, gondoltam alapvető emberi értékek végre megjelennek. És mi lett belőle? Kiszavazósdi.... Egymást szavazzák ki a csapattársak, a negatív érzelmeket hívják elő, és hazazavarják a kövér versenyzőt, akit gyengének találtak. Hazazavarják azt, aki vállalta a nyílvános megaláztatást, a "súlyos meztelenkedést" a képernyő előtt. Vállalta, hogy megalázzák, hogy felismerik az utcán, és egy rész után kiszavazzák. Nem csoda, hiszen a tévé ipar tovább darál: nemcsak zsírt, de lelket is. Évi 30 millárd Forint, komoly tét: ennyi a tiszta profit adónként. Ami megy külföldre, itthon meg pusztítják az agysejteket tovább: politikai befolyás, hazugság, félrevezetés, nihil, antikultúra, magyarellenesség, ez jellemző a két fő kereskedelmi tévére. De visszatéve a műsorra, megállapítható, hogy a gagyiadók semmit sem tanultak. Nemhogy önbecsülésüket nem kapják vissza a túlsúlyos versenyők túlnyomó része, hanem még jól meg is alázzák őket. A pénzért, a bevételért, a nézettségért mindenre képesek a szerkesztők. Emberek megalázására, és komoly sérülések okozására is. Mentő viszi el a szerencsétlen túlsúlyos embert, pedig két "hozzáértő" "szakember", Béres Alexandra, és Schobert Norbi a zsírgyilkos. Két edzés, és már mentőt kell hívni? Ilyen felelőtlen társaságot még nem láttam......
Remélem nemcsak Nagy fogyás lesz, hanem a műsorból Nagy Bukás.