Beszélgetés Buddha tanításáról, buddhizmusról
-
remark #846 "Ha kiveszed a TV-t, a pénzrendszert, a tudomány hatását, a manipulációt, stb., és egy ideális világot 'teremtesz', akkor sem fogják ezt többen megérteni."
Nem, nem fogják automatikusan többen megérteni. De attól még nem hamis az a kijelentés, hogy attól viszont kevesebben fogják megérteni, ha befogjuk szemüket, lefogjuk kezüket, sőt, ami nagyobb jelentőségű: megzavarjuk az agyukat.
Nem tudom te milyen jelentőséget tulajdonítasz az agynak azokban a dolgokban amikről írsz, de egyik mester akitől idézel se írta volna le amit leírt, ha a nyugati medicina szerein élte volna le az életét. Erre mérget vehetsz.
Szóval bármi is legyen a tanítása amit meg kellene érteniük, bármi is legyen az életútjuk, el lehet mesterséges eszközökkel érni azt, hogy ez az út, ez a tanítás háttérbe szoruljon. Még mindig nem értem mi olyan valóságtól elrugaszkodott ebben a gondolatban.
És most nem azon vitatkozunk, hogy mit kellene megérteniük, azzal kapcsolatban nem foglaltam állást. Mondhatnánk akár azt is, hogy fogalmam nincs, vagy mondhatnánk azt, hogy mindenkinek a maga dolga felismerni, hogy egyáltalán van valami, amit meg kellene értenie, és a maga dolga az ehhez vezető úton végigmenni.
Én pedig, mikor azt látom, hogy milliók, sőt, milliárdok sorsa és életútja kezd kísértetiesen megegyezni, akkor jövök elő olyan gondolatokkal, hogy ez lassan 100% lesz, hogy ez nem lehet az ő valódi életútjuk. Nem tudom elképzelni, hogy ennyi embernek legyen ugyanaz az életútja. Ennyi ember lásson ugyanúgy dolgokat, csináljon ugyanúgy dolgokat, érdeklődjön ugyanazon dolgok iránt, és tartson egyetlen megbeszélendő témának ugyanazt a dolgot. Neked ebben semmi gyanús nincs? Szerinted ez normális?