A klub 1920-ban alakult.A csapat színei a kék és a sárga.
A csapat sokáig volt NB2-es,ám a Hatvani Cukorgyár privatizálása után a klub is kezdett hanyatlani,és végül a Heves Megyei I.osztályba csúszott vissza a gárda.A klub régen Hatvani Kinizsi néven futott,ám 1995-től(ha emlékezetem nem csal) FC Hatvan névre keresztelték a klubot.
A csapat pályája a Hatvani Sporttelepen található,aminek a tulajdonosan Hatvan város Önkormányzata,azonban az üzemeltető az FC Hatvan.
A sporttelepen található a pálya,ahol a mérkőzéseket rendezik(kb 1000-1500 férőhelyes lelátóval,csak állóhelyek vannak,világítás itt nincs),találhatunk még a "meccspálya" mögött egy edzőpályát,mely régen a Hatvani Spartacus pályája volt(itt van világítás),továbbá van még két salakos pálya,amit a csapat nem használ,de frankón világítható,sőt,ha jól tudom fűthető is,ezt bárki használhatja.Mindkét füves pálya körül van futópálya.
Régebben egyébként gyakran előfordult,hogy egy mérkőzésen 3000-4000 néző is volt,sőt én már 8000 nézőről is hallottam(ekkor az edzőpályán is voltak nézők,annyira tele volt a sporttelep :D)