AMENNYIBEN TETSZIK A JÁTÉK VEDD MEG!
WAREZ hozzászólások a fórumról kitiltás eredményeznek!
HA MAGYARÍTÁSRA VAN SZÜKSÉGED, ÍRJ A TÉMÁBAN KÉRÉST!
  • Zóanagyvarázsló
    Ez más hasonló játékokban és az elődben is így van, így szokás ebben a stílusban, azért ért minket meglepetésként a kérdésed. Tehát ez nem hiba, hanem szokás. A sebzést az ellséges egységen látod kiírva (én a HoMM III-ban még ezt sem kapcsoltam be, sőt hexák nélkül, "szemmértékkel" játszottam), mivel az nem állandó érték, a helyzet függvényében változik. Különben van hozzá interface mod, mely egy csomó plusz információt tartalmaz, például, hogy mekkora az esély kritikus találatra. Na ezt tényleg felüntethetnék alapból!

Egyébként a harc lefolyását el lehet úgyis képzelni, hoyg a tömeg támadásban való előnye a sebzésben jelenik meg, de mivel egyszerre nehézkesen fér hozzá 1000 parazst egy sárkányhoz vagy óriáshoz, netán egy lovagot sem tudnak 30-nál többen püfölni, ha bekerítik akkor sem - így külön a skillben sem feltétlenül kell hátrányt kapniuk. (De mégis előnyt jelent, ha 30-nál többen vannak, mert adott eseten "válthatják" egymást. Hogy csak pár banális ötletet említsek.) Persze lehet bonyolítani egy harcrendszert a végtelenségig, de az már csak a fantázián múlik, hogy magunknak leképezzük, viszont játék közben igenis jól működik.

Képzeld el, amikor a Civlizationben a lánzsások lenyomják a tankot! (Pedig ezt a fejlesztő is pár másodperc kivehettte volna, csak szándék kérdése lenne beépíteni a rendszerbe - és nem is ma kezdődött az a széria.) Ha végképp nem jut semmi eszedbe, nyugtathatod magad ezzel :)