AMENNYIBEN TETSZIK A JÁTÉK VEDD MEG!
WAREZ hozzászólások a fórumról kitiltás eredményeznek!
HA MAGYARÍTÁSRA VAN SZÜKSÉGED, ÍRJ A TÉMÁBAN KÉRÉST!
  • totya4
    Nagy nehezen csak összejött :) Pedig ez szerintem egy marha egyszerű kérdés volt, ráadásul ez a játék alapja. Hiszen itt nem az van hogy legyártok kismillió egységet aztán hajrá, hanem az egységek száma limitált, ezért gondolkodni kell hogy melyik egység éri meg jobban. Támpont nélkül ez azonban nehéz.

Nem válaszolok mindenkinek külön-külön, megy egybe. Azt senki se ajánlja nekem hogy játsszak aztán majd meglátom, hiszen pont azért tettem fel a kérdést mert tudni akartam a választ, és nem csak azután, hogy végigjátszottam. Zó azt mondja, hogy csak a sebzés és az életerő adódik össze, ezt mondjuk neki el is hiszem. Így aztán mindjárt más. Viszont értelmetlen. Több okból is. A sereg adatlapján ugyanis csak az életerő látszik összeadva, más érték nem, a sebzés sem. Tehát innen nem találom ki, azaz ez hiba. Méghozzá ordító súlyos hiba.

A "támadás" elvileg azt jelenti, hogy ha nagyobb mint a másik "védelem" értéke, akkor többet sebez. Mivel a harcokban egy figura látszik, logikusnak tűnik ha összeadódnak a képességek, mintha egy figura lenne csak ott. Mindegy, a sebzés ügyebár összeadódik. Jó. Akkor gondoljunk bele. Áll egy szem harcos és támadja mondjuk 10 valami. Az egy szem harcosnak van egy szem pajzsa, alapesetben egy támadó ellen tud védekezni. Tehát a többi 9 úgy üti, hogy gyakorlatilag az ellen védekezni nem tud. Hogy honnan tudom hogy mind a 10 üti? Egyszerű, a sebzésből, mert az ügye összeadódik. Tehát ilyenkor a támadás bizony összeadódik. Mivel nem adódik össze, feltehetőleg ez nem így működik. Ettől függetlenül nem látok okot rá hogy valaki erre "Istenem"-el reagáljon.

Úgy tudom csak elképzelni azt, hogy a támadás nem adódik össze, ha a csata amit mi valós időben látunk, valójában nem valósidejű és nem úgy működik hogy mindenki egyszerre harcol mindenkivel, hanem egyesével áll mindenki a másiknak. Így valóban nem adható össze a támadás, viszont a sebzés, életerő igen. Azt hiszem így gondolták. Na de akárhogyan is, jogosnak érzem a kérdés eredeti felvetését, és megállapítom hogy a játék egyrészt nem közli ezt az alapvető számítási módot (lény adatlap hibás, ld. feljebb) másrészt mivel létfontosságú tudni, magában a játékban tájékoztathattak volna erről valamilyen módon. Pl. a harcolgatós tutoriálok után egy lényvásárló tutoriált.