AMENNYIBEN TETSZIK A JÁTÉK VEDD MEG!
WAREZ hozzászólások a fórumról kitiltás eredményeznek!
HA MAGYARÍTÁSRA VAN SZÜKSÉGED, ÍRJ A TÉMÁBAN KÉRÉST!
  • HaaS
    Az egységek kiválasztásában majdnem egyetértünk... Evil Beholder nagyon kemény a játék elejefelé. A swordsman dologban szintén egyetértünk, de érdemes megjegyezni, hogy csomó cucc ad az embereknek bónuszt, és ha a Haste megvan 3. szinten, hát a rohangáló swordsmanek-guardsmanek-lovagok kegyetlenek. Ráadásul a guardok még a morálon is dobnak. Nem rossz az a full embersereg, nagyon nem... csak a játék elején lovasokon kívül szvsz a többi nem használható effektíven. Persze, archerezni kénytelen az ember a legelső néhány csatában... mert nincs más.
    Inkvizítor nélkülözhetetlen, igen. Archmage igazából gyönge, zöldsárkányok után meg a "tologatós" képességük is valamelyest leértékelődik. Azonban az ingyen félsebzés, amit adnak, na az az, ami miatt folyton visszakerültek nálam is a csapatba, és azóta maradtak is. Ráadásul klónozva potom 15 manáért van egy foglalt hexa, és megint csak egy tologatás+mágikus pajzs. Karadorhoz kellettek (hogy rohadna meg... bár ezen már az arcát elnézve túl volt:).

Igen, alapvetően rpg, én is rpg fun vagyok, bár csak a hardcore rpg-t szeretem... ezek a mostaniak nagyon lájtosak. ToEE óta nincs normális. A körös stratégia a No1 nálam, MoM, Etherlords 1... na ezekről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni.
    Akármennyire rpg azonban, a lényeg itt is a csatákon van. Az XP és a lóvé itt is minden. Nem jól fejlesztett karakterrel a játék szvsz egyre nehezebb lesz, ahogy halad az ember, bár tudom, nem mindenki mazochista, hogy impossible diffen játszon.
    Diplomácia: semmi bajom vele igazából. A nekromantaság, na az a skill az számomra talány. Nem tudom minek van... vagy csinálhatták volna erősebbre.
    A csészalj volt a legutolsó ami Lina megtanult nálam is, harmadszorra választottam csak ki, hogy egyáltalán legyen. Nagyon össze tudja kavarni a dolgokat sajnos. Bár lehet, hogy magas szinten jó, mikor AP-t ad meg minden, én is csak arra használom, hogy gyógyítsa a low HP sárkányokat, meg némi tapasztalatot gyűjtsön Linának. A csészelj AI-je, megfigyelésem szerint megpróbál felváltva gyógyítani és lézernyalábolni, de a hatásfok a lényeg. Királygilisztákat, alacsony HP egységeket nemigen healel, mert rossz a gyógyítás hatásfoka. Egy amortizált sárkány (vörös HP csík) viszont nagyon nagy valószínűséggel kapja a healt. Néha több körön át egymás után, ami feltámasztáskor jól jöhet. Érdekes, hogy a gyógyítás nem számít bele a csészealj élettartamába, csak a lézer... akár két csészealj is rohangálhat egyszerre a pályán (ezt is csak poénból próbáltam ki egyszer). Ennyi az rpg feelingről, tudom...

Áldozgatós taktika: nem igazán az a lényeg, hogy eleve kis létszámmal vesd be a seregedet, nem. Éppen az a lényege, hogy amiből nincs elég, azt gyártsd le. Szerintem abban is van egy adag mazochizmus, hogy meghagyjon az ember a térképen ellenfeleket, hogy ha majd nagyobb lesz a diplomáciám, visszajövök. Addig meg mondjuk 50/100 az inkvizítorok száma (mondtam egy példát)... hát, nem tudom.
    A taktika lényege az, hogy amikor mindentől távol szintet lépsz és van +1000 vezetői képességed, esetleg upgrade-elsz egy regáliát, vagy épp veszel egyet, akkor ne kelljen visszarohangálni mindenhova, költeni pénzt, csak hogy full legyen a sereg. (Diplomáciával ez még bonyolultabb. csak annyit venni, hogy tele mégse legyen, mert kell majd a hely.... szóval érted.)
    Ha meg valamiből nincs elég, akkor nincs elég. Mászkálhatnék én is most kábé 70 inkvizítorral diplomácia nélkül, de a 231 valahogy szebb szám.
    Nincs ebben semmi macera... hacsak annyi nem, hogy fel kell írni egy cetlire, hogy miből hányat tudsz még a csapatodban tartani, hogy ne legyen túlcsordulás. Az azért nem olyan nagy áldozat.