Sins of a Solar Empire
  • lammaer
    #119
    No, nyomtam 1-1kört mindegyik fajjal easy gép ellen kis galaxisban (nekem már a 14 bolygó is sok, nem akarok én egy pályát két hétig tolni :), meg szeretek kevés egységgel operálni ), hogy egy kicsit belejöjjek a játékba, aztán irány a medium ellenfél.

    Igazán a fajok között nem látok jelentős különbségeket, mindenkinek lényegében ugyanazok a hajók/épületek állnak rendelkezésre, legfeljebb más a nevük (most az hogy plazmát lőnek vagy rakétát, a látványon kivül a jól láttam mást nem befolyásol). Első blikkre a TEC a legszimpatikusabb, mivel az ő support cruiserük képes elég hatékonyan javitani a hajók páncélzatát - én meg afféle teknős vagyok, nem szeretek hajót veszteni úgyhogy majd minden flottámban van 2-3 ilyen.
    Gyakorlatilag a Capital hajók mellé is rakok be ezekből.
    Ezért a TEC fekszik nekem legjoban.

    Az Adventék támogató hajója ebből a szempontból teljesen használhatatlanak tűnt (benyeli a sebzést a többi hajó helyett).
    Most már nem nagyon zavar az elszaladgáló ellenfél, hadd pattogjon a bolygók közt ha jólesik neki - előbb utóbb úgyis elkapom :) A bolygóim védelmének kulcsa a két egymás mellé telepitett repair station (hogy egymást is tudják javitani), közvetlen mellettük 1-2 fighter bay, megerősitve 4-5 ágyúval. Ezek igy marha sokáig elbirják az ellent, főleg ha nem a javitó állomásokat lövi a gép.