Ceb#37
Szerintem egyáltalán nem nevetséges egy átlagos magyar családnak az, hogy miután 1-1,5 millió forintot öszerak egy új kocsira és kiszámolja hogy a fennmaradó 1,5-2 millió forintra olyan feltételeket adnak , hogy 700 zer - 1 millió fornttal többet fizetsz vissza, az minden meg nem nevetséges.
Autózás:
Természetesen én is idiótaságnak tartom, hogy dögnagy kocsikkal járnak az emberek a városban. Viszont azt is el kell ismerni, hogy olyan tömegközlekedést meg soha nem fognak csinálni ami meg is felel az embereknek, nem is túl drága és nem kell nyomorogni. Ezért járnak kocsival sokan.
Én magamról tudok nyilatkozni Debrecen és Miskolc között inkább járok kocsival mert 2-3 utassal ugyanannyi ba kerül nekem mint busszal. Ha esetleg kitöltjük a kocsit akkor én már ingyen utazok. Igaz ez egy diesel 1.4 ford fieste nem x5-ös.
És miért járkálok inkább kocsival, mert pl meguntam hogy hazafelé, ha nem megyek le a buszvégállomásra ami kb 1-1,5 óra séta vagy vehetek még villamosra is jegyet ha gyorsabban akarok leérni, akkor lehet a közelemben lévő buszmegállóban már fel se férek de az biztos hogy lépcsőn esetleg legelől a buszsofőrnél nyomorgok.Mindezek mellett a busz még lassab is.
Szóval ha a buszközlekedés már néha diákjeggyel sem alternatíva akkor miért gondolják, hogy annak az lesz akinek felnőtt jegyet kell váltania.
Ezt kéne megoldani, vagy legyen drága de olyan konfortos, hogy azt mondjam hogy igen ezért kiadok ennyit , mert gyors mert kényelmes mert nem nekem kell vezetni mégis elérek időben oda ahova akarok.