BlackRose#30
Pedig az, mond meg nekem kb. mennyi százalék hitelt veszik fel az emberek munkára, befektetésre és mennyit fogyasztásra, élvezésre, nyaralásra stb. Amikor olyan dolgot veszel hitelből amivel nem csinálod a pénzt hanem költöd a pénzt akkor a kamat nevetséges, hidd el nekem. Én számoltam, pl. ha veszek egy 3000 EUR számítógépet hitelre olcsobban megúszom mint ha készpénzben kifizetem, ugyanis a hivatalos infláció az csaló, ha kiszámolod, hogy a pl. 2 év allatt mekkorát ugranak az árak, az élelmiszerpolcokon, egészségügyben, iskolásztatásban stb. hidd el olcsobb ha hitelre veszed. Persze a bankoknak igy is jó hiszen a senki pénzét adják hitelbe, ha nem tudod törleszteni te rosszul jársz de a bankok akkor sem veszítenek semmit mert levegőből keletkezett fedezék nélküli pénzt adnak kölcsön, nekik ez a kis kamat is már szuperprofit. Hidd el ez így működik. Ha saját pénzüket adnák hitelbe vagy a klienseik pénzét... akkor a kockázat miatt a kamat minimum 3x ekkora lenne és akkor csak az venne hitelt akinek befektetésre kellene, mert lehetetlen lenne élvezni azt amit még nem kerestél meg mint amilyen a mai helyzet. Nem beszélve, hogy infláció sem lenne és a pénzed nem veszítené az értékét.