Tömegnövelés
  • Zocsi
    #65
    Hoi!
    Én két éve folytattam intenzív hízókúrát. Az eredmény +13 kiló röpke két hónap alatt.
    A recept:
    1.) -INTENZÍV és VÁLTOZATOS HÁZIKOSZT, ami jelent napi 5 étkezést. Rendszerint inkább csak főtt kaja. Itt érdemes ügyelni az adagra. Sokféle teória létezik arről, hogy keveset egyél többször, vagy egyél 2-3*, de többet. Akkor én mindig annyit ettem, ami belefér. Ez eleinte nagyon nehéz volt, mert pici volt a poci. Kész szenvedés volt! De aztán kb. két hét alatt ki lehet tágítani annyira a gyomrunkat, hogy ne legyen a zabálás kellemetlen. (További probléma volt még a korábban elhanyagolt evés... Ez utóbbi most részlet kérdés!)
    Kajálás takintetében érdemes figyelni, hogy mit eszel. Tápanyag és egyéb összetétel. A boltban kapható kaját és a junk food összetétele általában nem túl fasza. Utóbbiban rengeteg a szénhidrát, főleg cukrokból, ami hosszú távon elhízáshoz, keringési betegségekhet.

    2.)-Minden MÁSNAP edzés, edzőteremben. Tipikus tömegnövelő edzéstermet követve. Én eleinte a 3*x szériás edzést követtem, de kb. 2-3 hét alatt beláttam, hogy ez kevés. Úgyhogy átáltam a 4*x szériára, azonos ismétlés számmal. Kicsit piramis jellegű volt az edzésem. Melegítésre érdemes figyelni!!
    //Példaképp írok fekvenyomásról: 20ism. rúddal melegítésnek, 15*30kg., 15*40kg., aztán 12-12-10 vagy 12-10-10 vagy 12-10-8 ism. használata. Eleinte a 12-10-8 ment, mert edzetlen voltam. Az utolsó 3 széria a fekvenyomásnál már nehéz súlyokkal ment. Így jutottam el a 45 kilótól a 70-ig, két hónap alatt. Aztán késöbb feltornáztam 85-re... :D//
    Az edzésterv osztott volt, 3 napra lebontva... így egy hét alatt mozgattam át magam. Ilyenkor érdemesebb komplexebb cuccokat is belerakni bátran... nah, mind1... ez sem fontos most. Edzéssel kapcsolatban sokmillió elmélet létezik, de örökérvényű igazság, hogy minden ember másképp működik. Ami neked kevés, lehet másnak sok - hasonló testfelépítés mellett. Elég sokmindentől függ, elsőkörben nem részletezném.

    3.)-A kaja mellé mindenképp érdemes táplálékkiegészítőket fogyasztani. MINDEN NAP! Nem csak edzésnapokon. A nagy könyvben úgy áll, hogy edzés után vagy lefekvés előtt, ha dagadni akarsz. Nos, ha van otthon finom paprikás csirkepöri vacsorának, akkor a turmixot nyílván úgy iszod, amikor épp nem ettél kaját. Vagy csak kezdel megéhezni, de mindenképp igyad!
    Az edzőm anno magas szénhidrát tartalmú port ajánlott, aztán (mivel az qrva édes volt - alig lehetett meginni) kértem kompináltat, aztán áttértem a magas fehérje tartalmúra. Summa 4 vagy 5 zacskó cuccot tömtem magamba (ez olyan 6-7 kiló por volt kb. a két hónap alatt). A napi 4-5 adak kaj és +1 turmix mellé én még toltam kreatint is, por formájában a turmixba keverve. Ez utóbbi nem fontos. Megvan a maga hatásmechanizmusa... ha érdekel kifejtem.

    Kb. ennyi. Nem írok most többer, mert így is gyanítom baromi hosszú lett ez a hsz.. Ha bármilyen kérdés van, ill. bármi érdekel, akkor kérdezzetek! :D
    Jó tápolást!